Warmtepomp van Stiebel-Eltron

Ga voor een milieubewuste optie en bespaar jaarlijks €470

Stiebel-Eltron warmtepomp installateur

Een Stiebel-Eltron warmtepomp kopen? Gasketels kunnen straks niet meer. Om die reden heb je tegenwoordig groene alternatieven voor de hr-ketel. Het meest gekozen is de warmtepomp. Op deze website bekijk je bruikbare info over verschillen tussen installaties, prijzen van de installaties, en ervaringen met de warmtepompen van Stiebel-Eltron.

Stappenplan warmtepomp installeren

 1. Analyseer welke type warmtepompen mogelijk zijn in jouw woning.
 2. Maak een keuze voor de installatie die matcht bij jouw huis en beoogde kostenplaatje.
 3. Overweeg de aangeboden prijs en kies een betrouwbare Stiebel-Eltron warmtepomp installateur. Neem de reviews en keurmerken in acht.
 4. Laat een uitgebalanceerd warmtepompsysteem maken. Zorg dat het aansluit bij jouw huis en gewenste klimaat.
 5. De installatie kan beginnen. Laat dit doen door dezelfde specialist.
 6. Controleer of alle werkt. Check de garantie/onderhoud voor installatie en systeem.
 7. Vul het formulier in voor de subsidieaanvraag. Bekijk ook de Sinclair warmtepomp.

Is ons huis geschikt?

 • Gevel vloer en dak zijn voldoende geïsoleerd.
 • In alle ramen zit HR++ glas of triple glas.
 • Vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren.
 • Installatieruimte voor het aanleggen van het warmtepompsysteem (+ boiler).
 • Voor de complexe systemen: ruimte voor buitenunit of bodemboring.

Welke Stiebel-Eltron warmtepomp kan ik het beste installeren?

Stiebel-Eltron verkoopt een hele scala aan warmtepompen, geschikt voor praktisch ieder huis (zoals de LWA 100 (221470)). Wat jij wil weten is, welke installatie matcht bij mijn wensen? Hierna beoordelen we beknopt de meest populaire systemen.

1. Lucht/lucht warmtepomp

De lucht-water warmtepomp benut buitenlucht, en zet dat om naar energie. Dit kan het apparaat dankzij een ‘airco achtig’ toestel. De onttrokken warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp in huis. Het apparaat verandert de buitenlucht (5 graden) dankzij een compressor naar warme lucht. Lucht-lucht kan je volledig standalone (full-electric) laten installeren maar ook hybride. Lees verder over warmtepomp installateur Raalte.

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp nuttigt ook warmte uit de lucht. Denk hierbij aan ventilatielucht, buitenlucht of omgevingslucht. Dit gebruiken we voor warm water. Dit wordt weer gebruikt voorradiatoren/vloerverwarming plus tapwater (keuken / badkamer). Een populaire toepassing is een ventilatiewarmtepomp. Direct profiteren? Ga een Stiebel-Eltronketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp nuttigt bodemwarmte. De onmisbare bodemwarmtewisselaar onttrekt warmte uit de bodem (circa 10 – 13 graden). Deze warmte wordt afgegeven aan het systeem. Deze cyclus heeft als doel het water verwarmen voor de centrale verwarming. Zo’n grond-water warmtepomp maakt het in de winter aangenaam warm, en kan jouw huis koelen als het warm weer is.

4. Water-water warmtepomp

De water-water warmtepomp neemt warmte van waterbronnen uit de grond. Je kunt kiezen uit een circuit dat gesloten of open is. De warmte uit de bodem wordt opgewaardeerd naar hoogwaardige bruikbare energie. Denk aan energie voor het verwarmen van je woning en warm water voor de badkamer. Werkt prima met vloer en radiatorverwarming. Het systeem kan je huis in de zomer koelen.

5. Hybride warmtepomp

De hybride warmtepomp is in trek! Deze ondersteunt de CV-ketel op gas. Een hybride systeem is niet in staat alles te verwarmen. De HR-ketel is nodig als de vraag naar warmte hoog is, en als er opeens veel warm water nodig is. Een hybride warmtepomp bestellen is betaalbaarder wanneer je het afzet tegen een full-electric oplossing. Minder fraai is het feit dat je nog steeds niet van het gas af bent. Een veelgebruikte product betreft de ventilatiewarmtepomp. Dit systeem maakt gebruik van ventilatielucht. Combineer nu warmtepomp aanleggen in Noordwijk.

Stiebel-Eltron CV ketel met hybride warmtepomp

Heb jij al geïnvesteerd in een warmtepomp? Of laatst nog een actuele HR-ketel laten plaatsen? Nederlanders realiseren zich te weinig dat er ook combinatie van beide systemen mogelijk zijn. Zo’n cv ketel in combinatie met warmtepomp (ook wel hybride genoemd) is milieubewust en niet onverdienstelijk. De prijs van een hybride installatie is echt voordeliger dan een volledig elektrisch systeem (zie Stiebel-Eltron warmtepomp prijzen mei 2024). Waarom veel mensen kiezen voor een hybride pomp: lage investering, eenvoudig te installeren, en je huis hoeft niet direct helemaal over de kop (En er is Stiebel-Eltron subsidie). Minder fraai is dat je gas blijft gebruiken: Voor piekmomenten kan het niet zonder CV. Een gasketel met warmtepomp is over een flink aantal jaar niet voldoende. In het jaar 2050 zal geen enkel huis nog gas gebruiken.

Ervaringen

Verwarm jij jouw woning al duurzaam? Een hybride of zelfs een full electric oplossing? Wij horen graag over jouw ervaringen met Stiebel-Eltron warmtepomp. Nuttig voor Nederlanders die interesse hebben in een energiezuinige energiebron. Stiebel-Eltron warmtepomp

Wat

Vraag meerdere offertes aan en ontdek de goedkoopste installateur.