Warmtepomp Den Oever

De trend om zonder gas te verwarmen neemt toe. De welbekende CV-ketel mag straks niet meer worden gebruikt. Binnen korte tijd is het vervangen van een cv-ketel (op gas) niet meer toegestaan. Niemand kan vanaf 2030 nog verwarmen op gas. Met z’n allen zullen we zullen zich oriënteren op andere innovatieve mogelijkheden. Een populair alternatief van een gasgestookte ketel is de populaire warmtepomp. Geholpen door warmtepompspot.nl vind jij waardevolle informatie voor een warmtepomp in Den Oever. Is mijn huis wel geschikt? Hoe hoog is de investering? Uit welke warmtepomp installateurs kan ik kiezen? Lees alle nuttige details en vraag direct een offerte aan bij een installateur in Den Oever!

Inhoudsopgave
Om welke reden zou ik een warmtepomp laten plaatsen in Den Oever? Op deze pagina vind jij nuttige tips & tricks. Druk op een van de vragen hieronder, en ontdek à la minute alle informatie.

 1. Welke warmtepomp installateurs zijn werkzaam in Den Oever?
 2. Welk type warmtepomp past bij mij?
 3. Hybride of full electric warmtepomp?
 4. Wat kost een warmtepomp in Den Oever?
 5. Maak je woning 100% energieneutraal

Warmtepomp installateurs in Den Oever

Bekijk jij de opties ten aanzien van het investeren in een warmtepomp? Juist het laten installeren van de warmtepomp is behoorlijk ingewikkeld. Juist om die reden is een vakbekwame warmtepomp installateur in Den Oever noodzakelijk. De zoektocht naar een competente vakman is minstens zo belangrijk als de klus zelf. De vakman inspecteert jouw woning, heeft een adviserende rol, en installeert alles op de juiste wijze (bezoek Warmblauw systeem). Wat is een aangesloten warmtepomp-specialist? Voor het installeren van een warmtepomp heb jij allerlei certificaten die de keuze gemakkelijker kunnen maken:

 • Het KvINL certificaat

  Een betrouwbaar kwaliteitskeurmerk

 • BRL 6000 (KOMO)

  Is vereist voor het doen van grondboringen

 • STEK-accreditatie

  Een certificaat gericht op werken met koudemiddelen

 • Lid van UNETO-VNI?

  Controleer of een installateur hierbij aangesloten is

 • Dutch Heat Pump Association

  Controleer of het merk van de warmtepomp aangesloten is bij deze vereniging.

 • OK CV keurmerk

  Een speciaal keurmerk voor CV-installateurs. Relevant bij installeren van hybride systemen.

Welke warmtepomp heb ik nodig? [ervaringen mei 2024]

Warmtepompen zijn er in alle soorten en maten, de ervaringen wisselen nogal. Welke is nu geschikt voor mijn woning? Doorgaans zijn de mogelijkheden groter bij een warmtepomp voor nieuwbouw vergeleken met bestaande bouw. In de tabel hieronder ontdek je een en ander samengevat.

Soort Warmtepomp Niveau Energiebron Kostprijs Gasbesparing Geschikt voor
1. Ventilatie Combinatie Via ventilatie Vanaf €1.300 tot 50% Goede mechanische ventilatie noodzakelijk (vanaf 1979)
2. Lucht-water All electric of Hybride Buitenunit €2.500 – €6.500 70 – 100% Een huis vanaf 1992 en nieuwer
3. Bodem-water Full-electric Aardbron €14.500 – 18.000 100% Woningen na 2010 (of noemenswaardige aanpassingen)
4. Water-water Helemaal elektrisch Waterbronnen €18.000 en meer 100% Woningen vanaf 2018
null

1. Ventilatiewarmtepomp

De ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron de afgevoerde warme ventilatielucht. Het gros van huizen na 1980 gebouwd werken vaak met mechanische ventilatie. De lucht in badkamer, wc en keuken wordt afgezogen om de lucht in huis gezond te houden. MV (lucht-lucht) systeem profiteert van de warmte uit de afvoer-ventilatielucht. Dit komt bij je CV-ketel terecht. De installatie combineer je met de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp kiest voor buitenlucht, en haalt hier warmte uit. Dit kan het apparaat dankzij een buitenunit. De warmte uit de lucht wordt overgedragen naar een systeem in huis. Het systeem transformeert de koude lucht van buiten dankzij een compressor naar heet water (voor douche en bad). De lucht-water warmtepomp kan je volledig standalone (full-electric) laten installeren maar ook hybride. Populaire optie in Noord-Holland.
null

3. Bodem-water warmtepomp

Een bodem-water warmtepomp gebruikt warmte in de aarde. De unieke bodemwarmtewisselaar onttrekt warmte uit de bodem (circa 11 – 12 graden). De warmte gaat naar het systeem. Deze cyclus heeft als doel het water verwarmen voor de centrale verwarming. Zo’n grond-water warmtepomp heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter en kan jouw huis koelen als het warm weer is.
water icon

4. Water-water warmtepomp

Zo’n water-water warmtepomp werkt met grondwater (en de warmte daarvan). Er zijn 2 opties: een circuit dat gesloten of open is. De warmte uit het grondwater wordt omgezet naar hoogwaardige bruikbare energie. Bijvoorbeeld voor de (CV) verwarming in woningen en om water op te warmen. Te combineren met vloer en radiatorverwarming. Dit systeem warmt niet alleen op, het kan ook koelen. Laat direct het systeem aanleggen in Den Oever.

Is mijn huis geschikt?
Niet zomaar elk huis is klaar voor een warmtepomp. Denk aan de volgende factoren.

 • Soort Isolatie: verouderde en huizen met lage isolatiewaarden moeten eerst de isolatie aanpakken.
 • Verwarmingssysteem: Een aanvoertemperatuur tussen de 30⁰C en 50⁰C resulteert in een prettige opbrengst. Traditionele-radiatoren werken minder goed.
 • Bouwperiode: jaren 80 woningen en ouder zijn doorgaans niet geschikt.
 • Ketel op gas: CV-ketels op leeftijd zijn minder geschikt. Een hybride warmtepomp kopen is dan niet mogelijk.

Een hybride of full electric warmtepomp?

Veelal werken we met 2 verschillende producten: standalone (all electric) en hybride systemen. Ben jij helemaal klaar met het gas? Een volledig elektrische warmtepomp is dan de enige keuze. Zoek jij een type waarbij ook je (CV) gasketel nog meewerkt? Ga dan voor een hybride installatie of warmtenetten. Graag lichten we beide concepten verder toe. Nu ook online: warmtepomp installateur Nieuwe Wetering.

Full electric warmtepomp
Zo’n all electric warmtepomp regelt voor de volle 100% (vloer)verwarming en warm water. Jij hebt dan dus geen gasaansluiting meer nodig. Een standalone warmtepomp werkt op basis van de aarde, buitenlucht of grondwater. De investering ligt tussen de €5.500 tot zo’n €18.000 (alles inclusief prijs). De populairste full electric modellen zijn de grondwater- en bodem systemen. Het kost een flinke duit, maar het rendement is uitstekend.

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp is in trek! Deze ondersteunt de CV-ketel op gas (bijv. van Vaillant, Remeha, Intergas, AWB, Nefit). Zo’n hybride apparaat kan niet alles zelf doen. De HR-ketel helpt op koude dagen en als er opeens veel warm water nodig is. Het bestellen van een hybride warmtepomp is voordeliger in verhouding met een 100% elektrische type. Let op: houd er rekening mee dat je in 2030 weer moet overstappen. Een prima product is een ventilatiewarmtepomp. Dit systeem maakt gebruik van ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Den Oever

Wat kost een warmtepomp laten plaatsen in Den Oever

De eerste vraag is vaak: wat zijn de kosten van een warmtepomp? Je zult daarvoor een aantal berekeningen moeten maken. Enkel de prijs van het apparaat is niet allesomvattend. Je hebt ook te maken met installatiekosten: er komt een specialist om alles aan te sluiten. Daarbij heb je soms recht op subsidies die je kunt verrekenen met de aanschafprijs. Je gaat minder gas gebruiken, maar het systeem gebruikt wel veel stroom. Alle vormen van kosten en baten neem je mee in je berekening om de totale investering en terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Den Oever te analyseren.

Soort warmtepomp Kosten aanschaf Montage Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €3000 €1700 €1300 5,5 jaar
Lucht-water €4000 €1800 €2800 9 jaar
Bodem-water €15300 €4400 €4700 14,5 jaar
Water-water €17700 €4200 €5300 15 jaar

Kan ik subsidie aanvragen in de gemeente Hollands Kroon?
In 2030 moet elke woning “gasvrij” zijn. Het duurt dus niet lang, en dan zullen veel huizen overstappen op echt groene stroom (warmtenet). De regering hanteert (ook in de gemeente Hollands Kroon) gulle subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in mei 2024. Profiteer snel van deze zeer aantrekkelijke subsidieregeling. Niet zelden krijg je 20% tot 50% van de kostprijs. Let op: subsidie warmtepomp Den Oever is alleen van toepassing op producten die op de lijst prijken van het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen mei 2024).

De actuele subsidie voor warmtepompen ligt tussen de €2250 – €5850. De exacte hoogte van de subsidie komt tot stand op basis van het merk en type, vermogen en energielabel. Meestal ontvang je minimaal duizend euro. Voor iedere kW extra thermisch vermogen krijg je een extra “bonus” van €100. Hoe werkt het aanvragen? Hiervoor ga je naar RVO.nl. Zorg voor een bewijs van aanschaf. Een goed voorbeeld: de Climaveneta AWR 0041M DHW2 XE geeft jou €1.950,00 subsidie en m.b.t. de Galletti ENX022HL krijg je €4.300,00.


Creëer een energieneutraal huis met zonnepanelen in Den Oever

Steeds meer Nederlanders willen een energieneutraal huis. Woningen zonder gasaansluiting hebben de toekomst. De warmtepomp draagt hier natuurlijk aan bij. Maar, deze oplossingen hebben een hoog stroomverbruik. In het geval jij zelf via zonnepanelen stroom genereert, dan bouw je aan een energieneutrale woning. Niet langer betalen voor energie! Handig om te weten: zonnepanelen zijn nu aantrekkelijk geprijsd en installatiebedrijven vind je overal. Een Zonnecel aanschaffen wordt goedkoper en kunnen lang meegaan. Dit heeft een positief effect op de terugverdientijd. Daarnaast kan een zonneboiler je ook ondersteunen met de doelstelling voor een energieneutrale woning. Misschien vind je dit ook relevant: warmtepomp in Well plaatsen.

Warmtepompboilers
Wat denk jij van een eigen warmtepompboiler aanschaffen? Het boiler systeem genereert energie via lucht (ventilatie) i.s.m. standaard elektriciteit. Daardoor kan het product op milieuvriendelijke wijze warm water leveren. Dat gaat via een interne compressor. De kostprijs van een warmtepompboiler varieert tussen de €2850 – €4100. Onderschat niet de stroomkosten: die bedragen al gauw €280 per jaar. Zonnepanelen met een elektrische boiler is de ideale mix om jouw energie uitgaven te reduceren in de provincie Noord-Holland.

Besparen? Kom in contact met specialisten

Naast nieuwe huizen ook voor bestaande bouw