Warmtepomp IJsselstein

Gasvrij wonen heeft de toekomst! De hoog rendement cv-ketel is verboden vanaf 2030. In slechts enkele jaren is het laten installeren van een op gas verwarmde ketel niet meer toegestaan. 2030 is het startpunt voor een gasvrij Holland. Iedereen zal moeten investeren in een duurzaam alternatief. Een keuze in plaats van een HR-ketel is een warmtepomp. Geholpen door de info van onze specialisten achterhaal je uitgebreide info aangaande een warmtepomp in IJsselstein. Wat komt er allemaal bij kijken? Wat zijn de verschillende tarieven? Uit hoeveel warmtepomp installateurs kan ik kiezen? Doorzoek alle relevante details en bekijk de tarieven via een installateur uit IJsselstein!

Inhoudsopgave
Wat zijn alle opties voor een warmtepomp laten plaatsen in IJsselstein? Op deze pagina bekijk je zinvolle tips. Kies voor een item uit onze FAQ en jij checkt rap alle informatie.

 1. Opties voor warmtepomp installateurs uit IJsselstein?
 2. Uit welke warmtepompen kan ik kiezen?
 3. Volledig elektrisch (stand-alone) of hybride warmtepomp?
 4. Wat zijn de tarieven van een warmtepomp in IJsselstein?
 5. Maak je woning energieneutraal met zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in IJsselstein

Iets voor jou, het investeren in een warmtepomp? De installatiewerkzaamheden rondom zo’n duurzame energiebron is tamelijk pittig. Daarom is een bekwame warmtepomp installateur in IJsselstein onvermijdbaar. Het kiezen van een doorgewinterde specialist doet niet onder voor de klus die op het programma staat. De specialist keurt jouw hele woning, heeft een adviserende rol, en zorgt er natuurlijk voor dat alles goed wordt aangesloten (lees over Western Airconditioning warmtepompen). Waar vind ik een betrouwbare warmtepomp-specialist? Betreft het installeren van een warmtepomp vind je velerlei vergunningen die de keuze gemakkelijker kunnen maken:

 • KvINL certificaat

  Diverse trainingen voor uiteenlopende warmtepompen

 • BRL 6000 erkenning

  Eventueel samen met een Bodem+ erkenning

 • STEK-certificering

  Een certificaat gericht op werken met koudemiddelen

 • Uneto-VNI brancheorganisatie

  Check of de installateur lid is van deze organisatie

 • Dutch Heat Pump Association

  Bekijk of het merk van de warmtepomp aangesloten is bij deze vereniging.

 • OK CV kwaliteitslabel

  Het label voor veilig en zuinig stoken. Let hier op in het geval van hybride pompen.

Welke warmtepomp moet ik kiezen? [ervaringen juli 2024]

Warmtepomp ervaringen zijn zeer divers. Wat werkt wel/niet voor mijn huis? Gewoonlijk heb je meer opties bij een warmtepomp voor nieuwbouw vergeleken met bestaande bouw. In de tabel hieronder tref je een en ander samengevat.

Soort Warmtepomp Werkwijze Warmtebron Totale kosten Besparing gas Geschikt voor
1. Ventilatie Hybride Via ventilatie Vanaf €1.600 30 – 50% Woning gebouwd na 1979 (met MV / ventilatie)
2. Lucht-water Hybride en Volledig elektrisch Lucht buitenaf €5.500 – €6.000 60 – 100% Een huis vanaf 1992 en nieuwer
3. Bodem-water Standalone Grondbron €15.000 – 17.500 100% Nieuwbouwwoningen (of na grote renovatie)
4. Water-water 100% elektrisch Water uit de grond €18.500 en extra 100% Huizen vanaf 2015
null

1. Ventilatiewarmtepomp

De betaalbare ventilatiewarmtepomp neemt de afgevoerde warme ventilatielucht. Huizen die gebouwd zijn na de jaren 80 hebben mechanische ventilatie. De ventilatielucht in badkamer, toilet en keuken wordt afgezogen voor gezond leef- en werkklimaat. Een lucht-lucht systeem benut (warmte) ventilatielucht. Dit komt bij je CV-ketel terecht. De pomp staat in verbinding met de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp kiest voor buitenlucht, en zet dat om naar energie. Dit kan het apparaat dankzij een speciale buitenventilator. De gewonnen warmte wordt via leidingen getransporteerd naar het binnendeel. De installatie zet de koude lucht (5 graden) via de compressor naar opgewarmd water (evt ook verwarming). De lucht-water warmtepomp is beschikbaar als hybride en standalone (all-electric). Veelgekozen in Utrecht.
null

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp gebruikt als bron de warmte uit uit de bodem. De unieke bodemwarmtewisselaar neemt de warmte uit de bodem (circa 10 – 12 graden). Deze warmte wordt afgegeven aan het systeem. Het systeem gebruikt de warmte voor het water verwarmen voor de centrale verwarming. Zo’n grond-water warmtepomp verwarmt je huis in de winter, maar kan ook koelen als het warm is.
water icon

4. Water-water warmtepomp

Zo’n water-water warmtepomp neemt warmte van waterbronnen uit de grond. Er zijn 2 opties: een circuit dat gesloten of open is. De warmte uit het grondwater wordt veranderd in bruikbare energie. Bijvoorbeeld voor het verwarmingssysteem en voor warm tapwater. Compatibel met vloersystemen en radiator verwarming. De pomp heeft ook een koelende functie. Laat snel een systeem aanleggen in IJsselstein.

Is onze woning geschikt?
Niet zomaar elk huis is klaar voor een warmtepomp. Verschillende variabelen hebben invloed.

 • Soort Isolatie: verouderde en matig geïsoleerde woningen dienen prioriteit te leggen op isolatie.
 • Type verwarming: Een lage aanvoertemperatuur realiseert een prettige opbrengst. Je hebt lage-temperatuur radiatoren nodig.
 • Bouwtijd huis: jaren 80 woningen en ouder hebben vaak niet de juiste kenmerken.
 • Ketel op gas: Oudere cv-ketels zijn minder geschikt. Een hybride warmtepomp kopen is dan niet mogelijk.

Een volledig elektrische of hybride warmtepomp?

Gewoonlijk ontwaren we 2 soorten systemen: standalone (full electric) en hybride systemen. Jouw gasaansluiting de deur uit? Een volledig elektrische warmtepomp ligt dan het meest voor de hand. Zoek jij een pomp die samenwerkt met je huidige gasketel? In dat geval ben je ’t beste af met een hybride oplossing of warmtenetten. Hierna lees je nog wat meer details over de installaties. Nu ook online: warmtepomp installateur Stegeren.

Full electric warmtepomp
Een all electric warmtepomp is verantwoordelijk voor de verwarming en het warm water voor 100%. Jij hebt dan dus geen gasaansluiting meer nodig. Een standalone warmtepomp kan werken met buitenlucht, aarde of grondwater. De prijzen zullen variëren tussen €8.500 en €20.500 (alles inclusief prijs). De meest efficiënte full electric systemen zijn systemen op basis van bodem en grondwater. De kosten zijn hoog, maar het rendement is uitstekend.

Hybride warmtepomp
De populaire hybride warmtepomp staat in verbinding met de CV-ketel op gas (bijvoorbeeld van Remeha, Nefit, Vaillant, Intergas, AWB). Een hybride systeem neemt niet alles voor z’n rekening. De HR-ketel springt bij als de vraag naar warmte hoog is, of als er veel warm water wordt verbruikt. Een hybride warmtepomp bestellen is aanzienlijk aantrekkelijker in verhouding met een standalone systeem. Een minpunt is dat je dus 2 ketels hebt te onderhouden (incl. gas). Een prima model is een ventilatiewarmtepomp. Dit type systeem maakt gebruik van ventilatielucht.

warmtepomp installateurs IJsselstein

Wat zijn de kosten van een warmtepomp laten plaatsen in IJsselstein

Een veelgestelde vraag: wat kost een warmtepomp? Om dat te berekend moet je veel aspecten mee laten wegen. Uitsluitend de kosten van het systeem is eigenlijk maar het begin. Er bestaan natuurlijk ook installatiekosten: de aansluiting en de specialist kosten uiteraard geld. En zoals je misschien weet zijn er subsidies die zorgen voor een lagere verkoopprijs. Je gaat minder gas gebruiken, echter verbruikt je pomp wel meer stroom. Alle vormen van kosten en baten neem je mee in je berekening om de totale tarieven en terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in IJsselstein te analyseren.

Kenmerk warmtepomp Aanschafprijs Uitvoerder Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €3300 €1200 €1400 4,5 jaar
Lucht-water €4400 €1700 €2100 6,5 jaar
Bodem-water €14500 €5000 €4800 11 jaar
Water-water €17100 €5200 €4700 18 jaar

Hoeveel subsidie ontvang ik in de gemeente IJsselstein?
Eerdaags moeten we gasvrij wonen. Nog heel even, en dan gaan veel huizen uitwijken naar een elektrische manier van verwarmen (warmtenet). De regering bezorgt ons (ook in de gemeente IJsselstein) royale subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in juli 2024. Het gaat om een gulle subsidieregeling. In veel gevallen krijg je de helft van de kostprijs. Notitie: subsidie warmtepomp IJsselstein kun je enkel aanvragen voor apparaten die op de lijst prijken van het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen juli 2024).

De subsidie voor warmtepompen is op dit moment tussen de €2150 en €4100. Het concrete bedrag waar jij recht op hebt heeft te maken met het merk, capaciteit (kW) en energielabel. De minimale subsidie is €1.000. Bij elke extra kW ontvang je nog eens €100 extra. Hoe gaat zo’n subsidieaanvraag? Dit kan allemaal via RvO.nl. Zorg voor een bewijs van aanschaf. Bijvoorbeeld: de EnergyPanel Thermboil TB-200E biedt €1.100,00 subsidie en m.b.t. de CTC EcoPart 408 + CTC EcoZenith 250 is dit €2.800,00.


Maak je woning energieneutraal met zonnepanelen in IJsselstein

Energieneutraal wonen is erg interessant. Woningen die 0 gas verbruiken zijn toekomstbestendig. Warmtepompen zijn een uitstekende eerste fase. Aan de andere kant, deze producten draaien wel op behoorlijk wat stroom. Is de situatie zo dat je al met zonnepanelen energie opwekt, dan kun je pas echt energieneutraal wonen. Je hebt geen energierekening meer! Handig om te weten: zonnepanelen zijn nu aantrekkelijk geprijsd en zijn gemakkelijk te installeren. Zonnecellen worden goedkoper, en de panelen behouden langer hun rendement. Dit betekent: een lagere terugverdientijd! Ook kan de zonneboiler bijdragen bij het bereiken van een energieneutraal huis. Misschien vind je dit ook relevant: warmtepomp in Burgwerd plaatsen.

Over warmtepompboilers
Heb jij al wel eens gedacht over een warmtepompboiler aanschaffen? Deze boiler komt aan energie middels ventilatie (lucht) en combineert dat met standaard elektriciteit. Om die reden kan het product op milieuvriendelijke wijze water verwarmen. Dit kan door de inwendige compressor. De kostprijs van een warmtepompboiler ligt tussen de €2850 tot €4700. Onderschat niet de stroomkosten: we hebben het al snel over €350 per 365 dagen. Tip: elektrische boiler & zonnepanelen verbinden is het ideaal scenario om je energiecontract op te zeggen in de provincie Utrecht.

Besparen? Kom in contact met specialisten

Niet uitsluitend nieuwe woningen ook bestaande huizen