Warmtepomp van A1 Green Energy

Maak de keuze voor groene energie en bespaar jaarlijks €300

A1 Green Energy warmtepomp installateur

Online een A1 Green Energy warmtepomp kopen? Nederland wordt steeds duurzamer. Derhalve zien we verschillende alternatieven voor de cv-ketel. De warmtepomp is een populaire installatie. Met behulp van onze website bekijk je bruikbare info over soorten systemen, de prijzen van de systemen, en ervaringen met de warmtepompen van A1 Green Energy.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Check eerst welke soorten warmtepompen wel/niet geschikt zijn voor jouw huis.
  2. Neem de installatie die rijmt met de ruimtes en de totaalprijs die je in je hoofd hebt.
  3. Vergelijk de prijzen en ga voor een erkende A1 Green Energy warmtepomp installateur. Check altijd referenties, keurmerken en certificaten.
  4. Laat een uitgebalanceerd warmtepompsysteem maken. Zorg dat het aansluit bij jouw huis en gewenste klimaat.
  5. De installatie kan beginnen. Laat dit doen door dezelfde specialist.
  6. Controleer of het systeem werkt. Het onderhoudsboek en de garanties berg je veilig op.
  7. Vul het formulier in voor de subsidieaanvraag. Bekijk ook de Warmblauw warmtepomp.

Zijn alle huizen geschikt?

  • Dak, gevel en vloer zijn voldoende geïsoleerd.
  • Check ramen op triple of HR++ glas keurmerk.
  • Lagetemperatuurverwarming (bij voorkeur vloerverwarming).
  • Genoeg ruimte voor het plaatsen van het warmtepompsysteem (+ boiler).
  • In geval van all-electric: de mogelijkheid voor een buitenunit.

Welke A1 Green Energy warmtepomp past in mijn woning?

A1 Green Energy heeft verschillende warmtepompen, passend bij haast elke woning (zoals de QAW07V). Wat jij wil weten is, welk apparaat matcht bij mijn huis? Hierna bespreken we kort & bondig de meest populaire systemen.

1. Lucht/lucht warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp gebruikt buitenlucht, en haalt hier warmte uit. Dit gaat op basis van een soort ventilator buiten. De opgevangen warmte wordt via leidingen getransporteerd naar een systeem in huis. Het systeem transformeert de buitenlucht (5⁰C) met een compressor naar warme lucht. Lucht-lucht is er als hybride en all-electric (standalone). Ga direct een warmtepomp installateur Zutphen.

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp benut ook energie uit de lucht. Denk hierbij aan ventilatielucht, omgevingslucht of buitenlucht. Deze lucht komt ten goede van de opwarming van water. En dit wordt dan ingezet voor centrale verwarming en water om te douchen. Je komt dit principe tegen bij een ventilatiewarmtepomp. Enthousiast? Ga een A1 Green Energyketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp haalt warmte in de aarde. De onmisbare bodemwarmtewisselaar haalt warmte uit de grond (circa 8 – 14 graden). De vrijgekomen warmte gaat nu naar het systeem. De functie hiervan is het verwarmingssysteem activeren met warm-water. Deze grond-water warmtepomp zorgt in de winter voor een warm huis, en kan je woning koelen tijden hete periodes.

4. Water-water warmtepomp

De water-water warmtepomp onttrekt de warmte uit water in de grond. We onderscheiden een circuit dat gesloten of open is. De warmte uit de bodem wordt getransformeerd naar direct inzetbare energie. Dit wordt toegepast voor o.a. de centrale verwarming en warm water uit de kraan. In te zetten voor radiatoren en vloersystemen. Het systeem kan je huis in de zomer koelen.

5. Hybride warmtepomp

De populaire hybride warmtepomp werkt samen met een CV-ketel op gas. De hybride installatie is niet in staat alles te verwarmen. De HR-ketel ondersteunt voor de momenten dat het te koud is buiten, en als er op 1 moment veel warm tapwater wordt gebruikt. De hybride warmtepomp bestellen is voordeliger in vergelijking met een standalone oplossing. Het nadeel is dat je in 2030 weer moet overstappen. Een populaire type betreft een ventilatiewarmtepomp. Deze gebruikt als bron de warmte in de ventilatielucht. Vind meer info over warmtepomp aanleggen in Winterswijk.

A1 Green Energy CV ketel met hybride warmtepomp

Misschien heb je al een warmtepomp. Of laatst nog een gasketel laten aansluiten? De meeste mensen realiseren zich te weinig dat er ook combinatie van beide systemen mogelijk zijn. Zo’n cv ketel in combinatie met warmtepomp (ook wel hybride genoemd) is verantwoord en maandelijks erg voordelig. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager in vergelijking met volledig elektrische installatie (check A1 Green Energy warmtepomp prijzen maart 2024). 3 redenen waarom de hybride installatie populair is: lage investering, eenvoudig te installeren, en je huis hoeft niet direct helemaal over de kop (En er is A1 Green Energy subsidie). Het heikele punt is dat je gas blijft gebruiken: het heeft altijd nog de CV nodig. Een gasketel met warmtepomp is straks niet toegestaan. Per 2050 zijn er alleen nog woningen zonder gas.

Ervaringen

Verwarm jij jouw woning al duurzaam? Een hybride of juist een standalone / full electric pomp? Wij zijn nieuwsgierig naar ervaringen met A1 Green Energy warmtepomp. Een uitkomst voor woningeigenaren die interesse hebben in een duurzame energiebron. A1 Green Energy warmtepomp

Wat

Vraag meerdere offertes aan en vind een voordelige installateur.