Warmtepomp van Daikin

Stap over op groene stroom en verlaag je energienota met €390

Daikin warmtepomp installateur

Online een Daikin warmtepomp kopen? We nemen afscheid van de gasketel. Daarom heb je inmiddels de keuze uit de wereld aan alternatieven voor de cv-ketel. De warmtepomp loopt hierin voorop. Aan de hand van onze website tref je alle info over soorten installaties, prijzen van de installaties, en ervaringen met de warmtepompen van Daikin.

Stappenplan warmtepomp installeren

 1. Check welke type warmtepompen wel/niet geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Maak een keuze voor de installatie die rijmt met de ruimtes en de totaalprijs die je in je hoofd hebt.
 3. Vergelijk de prijzen en ga in zee met een betrouwbare Daikin warmtepomp installateur. Lees referenties en bekijk certificaten.
 4. Vraag om een uniek warmtepompsysteem. Het dient 100% aan te sluiten bij jouw huis.
 5. Het systeem wordt geïnstalleerd. Dit is een complex en tijdsintensieve klus.
 6. Inspecteer of alles goed is aangesloten. Vraag altijd naar de garantie en onderhoudsvoorschriften.
 7. Vul het formulier in voor de subsidieaanvraag. Bekijk ook de Climaveneta warmtepomp.

Welke woning is geschikt?

 • Vloer, dak en gevel zijn uitstekend geïsoleerd.
 • Ramen hebben minimaal HR++ glas (of triple).
 • Vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren.
 • Voldoende ruimte (naast de CV) voor het warmtepompsysteem (+ boiler).
 • In geval van all-electric: ruimte voor buitenunit of bodemboring.

Welke Daikin warmtepomp is voor mij geschikt?

Daikin biedt verschillende warmtepompen, aansluitend bij bijna elke ruimte (zoals de EBLQ011(**)6W1). De hamvraag is, welk apparaat matcht bij mijn ideaalplaatje? Daarom bekijken we kort & bondig de top-5 mogelijkheden.

1. Lucht/lucht warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp benut de buitenlucht als warmtebron. Dit is mogelijk dankzij een soort airco buiten. De gewonnen warmte wordt overgedragen naar de “binnenunit”. Het systeem transformeert de buitenlucht (5⁰C) met een speciale compressor naar warme lucht. Lucht-lucht is er als hybride en all-electric (standalone). Ga direct een warmtepomp installateur Delft.

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp gebruikt ook energie uit de lucht. Dit kan zijn ventilatielucht, buitenlucht of omgevingslucht. Deze warmte komt ten goede van water op hoge temperatuur. Dit wordt weer gebruikt voorde verwarming in huis plus water voor in de badkamer. Je komt dit principe tegen bij een ventilatiewarmtepomp. Overtuigd? Ga een Daikinketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

Een bodem-water warmtepomp nuttigt de warmte uit uit de bodem. De gepatenteerde bodemwarmtewisselaar onttrekt warmte uit de bodem (circa 7 – 13 graden). De warmte gaat naar het systeem. Dit proces heeft tot doel het aanvoeren van heet water t.b.v. het verwarmingssysteem. Een grond-water warmtepomp zorgt in de winter voor een warm huis, en kan jouw huis koelen als het warm weer is.

4. Water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp onttrekt de warmte uit water in de grond. Er zit verschil tussen een gesloten en een open systeem. De ‘gevangen’ warmte wordt getransformeerd naar toepasbare energie. Bijvoorbeeld voor de centrale verwarming en voor warm tapwater. Prima in te zetten voor vloer en radiatorverwarming. Het apparaat warmt niet alleen op, het kan ook koelen.

5. Hybride warmtepomp

Een meer betaalbare hybride warmtepomp combineer je met de gasgestookte cv-ketel. Zo’n hybride oplossing is niet in staat alles te verwarmen. De HR-ketel staat klaar voor de piekmomenten (extreme kou), of als de vraag naar warm water erg hoog is. Een hybride warmtepomp bestellen is goedkoper in vergelijking met een all-electric systeem. Let op: houd er rekening mee dat je nog steeds niet van het gas af bent. Een prima toepassing is zo’n ventilatiewarmtepomp. Dit systeem ‘vangt’ energie uit de ventilatielucht. Bezoek de pagina warmtepomp aanleggen in Assen.

Daikin CV ketel met hybride warmtepomp

Staat er in je woning al een warmtepomp? Of afgelopen jaar een gasketel laten aansluiten? Woningbezitters realiseren zich te weinig dat het koppelen van deze producten goed werkt. Zo’n CV-ketel in combinatie met warmtepomp (hybride installatie) is milieubewust en niet onverdienstelijk. De prijs van een hybride installatie ligt vele malen lager als je het vergelijkt met een volledig elektrische systeem (bekijk Daikin warmtepomp prijzen mei 2024). Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: lage aanschafprijs, geen dure installatie / vakman, en werkt gewoon met je huidige verwarmingssysteem (En er is Daikin subsidie). Belangrijk minpunt is dat je gas blijft gebruiken: het heeft altijd nog de CV nodig. Een gasketel in combinatie met warmtepomp is straks niet toegestaan. In 2050 zijn er alleen nog woningen zonder gas.

Ervaringen

Ben jij in het bezit van een milieuvriendelijke installatie ? Een hybride of zelfs een standalone / full electric oplossing? Graag horen wij over jouw ervaringen met Daikin warmtepomp. Waardevol voor Nederlanders die interesse hebben in een energiezuinige bron van energie. Daikin warmtepomp

Wat

Vergelijk alle aanbieders en vind de installateur voor jouw klus