Warmtepomp van Climaveneta

Maak de keuze voor groene energie en verlaag je energienota met €340

Climaveneta warmtepomp installateur

Een geschikte Climaveneta warmtepomp kopen? Gasketels kunnen straks niet meer. Daardoor zien we enorm veel alternatieven voor de gasketel. Het meest gekozen is de warmtepomp. Via deze website vind je handige informatie over de verschillende apparatuur, prijzen van de installaties, en ervaringen met de warmtepompen van Climaveneta.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Check welke type warmtepompen geplaatst kunnen worden in jouw huis.
  2. Selecteer de installatie die past bij jouw huis en beoogde kostenplaatje.
  3. Vergelijk de prijzen en kies een echte Climaveneta warmtepomp installateur. Neem de reviews en keurmerken in acht.
  4. Een adaptive warmtepompsysteem is noodzakelijk. Zo’n installatie is namelijk altijd maatwerk.
  5. Het systeem wordt geïnstalleerd. Dit is een complex en tijdsintensieve klus.
  6. Bekijk of de installatie zuinig en juist draait. Check de garantie/onderhoud voor installatie en systeem.
  7. Vergeet niet de subsidie aan de vragen. Bekijk ook de AWB warmtepomp.

Is onze woning geschikt?

  • Dak, vloer en gevel zijn voldoende geïsoleerd.
  • Heb je HR++ glas of zelf triple glas in de woning?
  • Vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren.
  • Installatieruimte voor het aanleggen van het warmtepompsysteem (+ boiler).
  • Voor de complexe systemen: boringen in de grond en lucht-lucht unit.

Welke Climaveneta warmtepomp kan ik het beste installeren?

Climaveneta verkoopt een hele wirwar aan warmtepompen, aansluitend bij zowat ieder huis (zoals de AW 0041HT). Wat jij wil weten is, welk systeem past nu bij mijn ideaalplaatje? Onderstaand bekijken we beknopt de meest gekozen installaties.

1. Lucht/lucht warmtepomp

De lucht-water warmtepomp nuttigt buitenlucht, en haalt hier warmte uit. Dit is mogelijk dankzij een soort ventilator buiten. Deze warmte gaat via leidingen naar het gedeelte wat binnen staat. Het systeem transformeert de koude lucht van buiten door middel van een compressor naar warme lucht. Lucht-lucht is beschikbaar als hybride en standalone (all-electric). Ga nu de warmtepomp installateur Bloemendaal.

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp nuttigt ook warmte uit de lucht. Denk hierbij aan omgevingslucht, buitenlucht of ventilatielucht. De energie zorgt voor warm water. En dat is weer bedoeld voor radiatoren/vloerverwarming en water om te douchen. Soms noemen we dit ook een ventilatiewarmtepomp. Direct profiteren? Ga een Climavenetaketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

Een bodem-water warmtepomp gebruikt als bron “gratis” warmte uit de bodem. Een bodemwarmtewisselaar neemt de warmte uit de bodem (circa 7 – 12 graden). Hierop wordt de warmte afgegeven aan het systeem. Dit proces heeft tot doel het verwarmingssysteem activeren met warm-water. Zo’n grond-water warmtepomp verwarmt je huis in de winter, en koelt de woning in de zomer.

4. Water-water warmtepomp

Zo’n water-water warmtepomp werkt met grondwater (en de warmte daarvan). Er zit verschil tussen een open- of juist gesloten systeem. De warmte uit de bodem wordt getransformeerd naar hoogwaardige bruikbare energie. Bijvoorbeeld voor de (CV) verwarming in woningen en warm water voor de badkamer. In te zetten voor vloerverwarming en radiatoren. Het systeem heeft ook een koelende functie.

5. Hybride warmtepomp

Een meer betaalbare hybride warmtepomp staat in verbinding met de CV-ketel op gas. Zo’n hybride oplossing heeft een beperkte capaciteit. De HR-ketel staat klaar als het koud is in huis, en als er op 1 moment veel warm tapwater wordt gebruikt. Het bestellen van een hybride warmtepomp is voordeliger in verhouding met een 100% elektrische installatie. Minder fraai is het feit dat er twee verschillende systemen moeten worden aangebracht. Een prima model is zo’n ventilatiewarmtepomp. Deze installatie onttrekt energie uit ventilatielucht. Lees verder over warmtepomp aanleggen in Almere.

Climaveneta CV ketel met hybride warmtepomp

Heb je thuis al een warmtepomp hangen? Of laatst nog een nieuwe CV ketel laten installeren? Het gros van de huizenbezitters zijn niet op de hoogte dat het koppelen van deze producten goed werkt. Zo’n CV-ketel in combinatie met warmtepomp (genaamd hybride systeem) is milieubewust en niet onverdienstelijk. De prijs van een hybride installatie is veel lager in verhouding tot een volledig elektrische oplossing (bekijk ook Climaveneta warmtepomp prijzen oktober 2024). 3 redenen waarom de hybride installatie populair is: lage aanschafprijs, simpel aan te leggen, en je huis hoeft niet direct helemaal over de kop (En er is Climaveneta subsidie). Het heikele punt is dat je niet volledig van het gas los bent: De CV-ketel blijft noodzakelijk. Een gasketel samen met warmtepomp is straks niet genoeg. In het jaar 2050 zijn er alleen nog woningen zonder gas.

Ervaringen

Verwarm jij jouw woning al duurzaam? Een hybride of wellicht een volledig elektrische installatie? Wij horen graag over jouw ervaringen met Climaveneta warmtepomp. Nuttig voor mensen die bezig zijn met een verantwoorde verwarmingsbron. Climaveneta warmtepomp

Wat

Vul je gegevens in en vind een voordelige installateur.