Warmtepomp Bloemendaal

Nederland moet van het gas af. De gebruikelijke CV-ketel is verboden vanaf 2030. In slechts enkele jaren is het aanvragen van een systeem op gas ongeschikt (verboden) geworden. Vanaf 2030 mogen we namelijk geen gas gebruiken. Iedereen zal moeten dus over naar een andere manier van verwarmen. Het meest bekende alternatief van een ketel op gas (CV) is de warmtepomp. Door warmtepompspot.nl vind jij waardevolle informatie m.b.t. een warmtepomp in Bloemendaal. Is mijn huis wel geschikt? Is het duur of goedkoop? Zijn er warmtepomp installateurs bij mij in de buurt? Ontdek alle belangrijke tips & tricks en vind de voordeligste installateur in Bloemendaal!

Inhoudsopgave
Hoe werkt een warmtepomp laten plaatsen in Bloemendaal? Aan de hand van de info op deze pagina vind jij belangrijke info. Maak een keuze uit een van de vragen hieronder, en jij bekijkt onmiddellijk alle informatie.

 1. Welke warmtepomp installateurs werken in Bloemendaal?
 2. Hoe maak ik een keuze voor een warmtepomp?
 3. Een volledig elektrische of hybride warmtepomp?
 4. Wat zijn de kosten van een warmtepomp in Bloemendaal?
 5. Maak je woning 100% energieneutraal

Warmtepomp installateurs in Bloemendaal

Bekijk jij de opties ten aanzien van de aanschaf van een warmtepomp? Het laten installeren van de warmtepomp is best wel pittig. Om die reden is een deskundige warmtepomp installateur in Bloemendaal cruciaal. De keuze maken voor een doorgewinterde warmtepomp-installateur is net zo belangrijk als de uit te voeren werkzaamheden. De specialist analyseert jouw huis, geeft advies voor een warmtepomp, en sluiten alles op een goede manier aan (bekijk PHNIX warmtepomp). Waar vind ik een ervaren warmtepomp-installateur? Betreft het installeren van een warmtepomp vind je velerlei creditaties die garanties kunnen bieden:

 • Kwaliteit voor Installaties Nederland (KvINL)

  Een betrouwbaar kwaliteitskeurmerk

 • BRL 6000 erkenning

  Speciaal voor grond-warmtepompen

 • STEK-erkende bedrijven

  Speciaal voor installateurs die werken met koudemiddelen

 • Uneto-VNI (Erkende Nederlandse Installateurs)

  Het is relevant dat een installateur hierbij aangesloten is

 • Dutch Heat Pump Association

  Het is relevant wanneer het merk warmtepomp hier aangesloten is.

 • Het OK CV logo

  Het label voor veilig en zuinig stoken. Relevant bij installeren van hybride systemen.

Welke warmtepomp moet ik kiezen? [ervaringen april 2024]

Ervaringen met warmtepompen zijn wisselend. Voor welk systeem moet ik gaan? Normaal gesproken heb je meer opties bij een warmtepomp voor nieuwbouw vergeleken met bestaande bouw. In de tabel hieronder ontdek je een en ander samengevat.

Type Warmtepomp Niveau Bron De kosten Besparing gas Bedoeld voor
1. Ventilatie Samen met gasketel Ventilerend Vanaf €1.550 30 – 50% Goede mechanische ventilatie noodzakelijk (vanaf 1979)
2. Lucht-water All electric of Hybride Lucht buitenaf €5.500 – €7.000 65 – 100% Woningen gebouwd na 1992
3. Bodem-water 100% elektrisch Aardbron €13.500 – 16.000 100% Volledig geïsoleerde huizen (en duurzame aanpassingen)
4. Water-water All-electric Water (grond/rivier) €18.500 en hoger 100% Woningen vanaf 2015
null

1. Ventilatiewarmtepomp

De betaalbare ventilatiewarmtepomp haalt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht. Huizen die gebouwd zijn na de jaren 80 zijn normaal gesproken uitgerust met mechanische ventilatie. De ‘vuile’ lucht in badkamer, keuken en toilet wordt afgezogen om de lucht in huis gezond te houden. Het lucht-lucht systeem benut de warmte uit de afvoer-ventilatielucht. Dit komt bij je CV-ketel terecht. Het apparaat ondersteunt dus de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp gebruikt buitenlucht, en zet dat om naar energie. Dit werkt in feite met een soort airco-installatie. Deze warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp in huis. De installatie zet de koude lucht (5 graden) door middel van een compressor naar verwarmd tapwater van 40 graden. De lucht-water warmtepomp is er als hybride systeem en standalone (all-electric). Vaak geïnstalleerd in Noord-Holland.
null

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp nuttigt warmte in de aarde. De unieke bodemwarmtewisselaar profiteert van de warmte in de grond (circa 8 – 12 graden). De vrijgekomen warmte gaat nu naar het systeem. Deze warmte wordt gebruikt voor het water verwarmen voor de centrale verwarming. Deze grond-water warmtepomp maakt het in de winter aangenaam warm, en koelt in de zomerperiode.
water icon

4. Water-water warmtepomp

De water-water warmtepomp gebruikt grondwater en oppervlaktewater als bron. We maken onderscheid tussen een gesloten en een open systeem. Op basis van een warmtewisselaar wordt de warmte getransformeerd naar warmte die je kunt gebruiken. Denk dan aan energie voor het verwarmingssysteem en voor warm tapwater. In te zetten voor vloerverwarming en radiatoren. De pomp zorgt in de zomer voor een lekker koel huis. Laat deze maand nog een systeem aanleggen in Bloemendaal.

Is onze woning geschikt?
Niet zomaar elk huis is klaar voor een warmtepomp. Er spelen vaak veel verschillende zaken mee.

 • Isolatie: Gedateerde woningen en woningen die niet goed geïsoleerd zijn, moeten eerst de isolatie aanpakken.
 • Soort verwarming: Een aanvoertemperatuur van 55 graden of lager bewerkstelligt een prettige opbrengst. Je hebt lage-temperatuur radiatoren nodig.
 • Bouwtijd huis: jaren 80 woningen en ouder kunnen voor problemen gaan zorgen.
 • HR-ketel: CV-ketels van 10 jaar of ouder werken doorgaans niet goed. Een hybride warmtepomp kopen is dan niet mogelijk.

Een hybride of all electric warmtepomp?

Gewoonlijk onderscheiden we 2 verschillende producten: standalone (all electric) of hybride systemen. Het gasverbruik reduceren tot 0? Een volledig elektrische warmtepomp ligt dan het meest voor de hand. Zoek jij een type waarbij ook je (CV) gasketel nog meewerkt? In dat geval ben je ’t beste af met een hybride oplossing of warmtenetten. Hieronder lees je meer info. Nu ook online: warmtepomp installateur Loosbroek.

Full electric warmtepomp
Zo’n all electric warmtepomp draagt zorg voor zowel warm tapwater als de verwarming. Je gasverbruik zal dus volledig 0 zijn. Een standalone warmtepomp kan verschillende bronnen hebben: grondwater, bodem of buitenlucht. De kostprijs varieert tussen de €5.500 tot zo’n €20.000 (met installatie en advies). De meest efficiënte full electric systemen zijn de grondwater- en bodem systemen. De investering is vrij hoog, maar het rendement is uitstekend.

Hybride warmtepomp
Een meer betaalbare hybride warmtepomp werkt samen met een CV-ketel op gas (bijv. Remeha, AWB, Nefit, Intergas, Atag). Een hybride systeem is niet in staat alles te verwarmen. De HR-ketel is nodig als het koud is in huis, en als er opeens veel warm water nodig is. Een hybride warmtepomp bestellen is goedkoper in vergelijking met een full-electric type. Het nadeel is dat er in je woning een gasaansluiting blijft. Een veelgevraagd type is een ventilatiewarmtepomp. Deze installatie ‘vangt’ energie uit de ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Bloemendaal

Wat zijn de kosten van een warmtepomp laten plaatsen in Bloemendaal

Een veelgestelde vraag: zijn de kosten van een warmtepomp hoog? Je zult daarvoor een aantal berekeningen moeten maken. Slechts de prijs van het apparaat is niet erg volledig. Zo krijg jij te maken met installatiekosten: de aansluiting en de specialist kosten uiteraard geld. Daarbij heb je soms recht op subsidies die zorgen voor een lagere verkoopprijs. Je gaat minder gas gebruiken, maar je gaat weer meer stroom gebruiken. Alle kosten en baten moet je in overweging nemen om de kosten – en belangrijker – de terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Bloemendaal uit te rekenen.

Model warmtepomp Aanschafprijs Installatie Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €2500 €1000 €1500 6,5 jaar
Lucht-water €5000 €1800 €2600 8 jaar
Bodem-water €14000 €4900 €3600 11 jaar
Water-water €17000 €4200 €4100 17 jaar

Hoe zit het met subsidie in de gemeente Bloemendaal?
Binnen afzienbare tijd is gas niet meer verkrijgbaar. De komende jaren zullen veel Nederlanders wijken naar duurzame warmtebronnen (warmtenet). Onze regering biedt (ook in de gemeente Bloemendaal) gulle subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in april 2024. Het gaat om een zeer aantrekkelijke subsidieregeling. In enkele gevallen krijg je tot wel 50% van de kostprijs. Tip: subsidie warmtepomp Bloemendaal kan jij uitsluitend toepassen op types die zijn uitgekozen door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen april 2024).

De hoogte van subsidie voor warmtepompen varieert tussen de €1450 tot €5100. De uiteindelijke subsidie komt tot stand op basis van het merk, vermogen (kW) en energielabel. Subsidies starten rond de €1.000. Voor elke Kw extra vermogen ontvang je nog eens €100 extra. Hoe werkt het aanvragen? Dit doe je via de website RvO.nl. Je hebt hier een betaalbewijs nodig. Om een voorbeeld te noemen: de Atlantic Alfea Extensa+ 8 geeft recht op €2.000,00 subsidie en m.b.t. de Climaveneta WWR 0011MS MTD2 ligt dit op €2.800,00.


Energieneutrale woning met zonnepanelen in Bloemendaal

Steeds meer Nederlanders willen een energieneutraal huis. Woningen zonder gasaansluiting gaan we strak veel meer zien. De warmtepomp draagt hier natuurlijk aan bij. Maar, deze oplossingen verbruiken veel stroom. Is de situatie zo dat je al met zonnepanelen energie opwekt, dan kun je het energieverbruik nog verder reduceren. Dit betekent een maximale energiebesparing! Handig om te weten: zonnepanelen zijn nu aantrekkelijk geprijsd en ook vakmannen zijn er genoeg. De Zonnecel inkopen is aantrekkelijk (subsidie) en de panelen behouden langer hun rendement. De terugverdientijd wordt zo korter. Een zonneboiler kan jou ook helpen bij het bereiken van een energieneutrale levensstijl. Lees nu verder over warmtepomp in Tubbergen plaatsen.

De warmtepompboiler
Iets anders dat we veel zien zijn warmtepompboilers aanschaffen. Deze boiler komt aan energie via ventilatiestromen (lucht), en combineert dat met reguliere energie (stroom). Zodoende kan de installatie via een duurzame methode warm water leveren. Dit kan door de geïntegreerde compressor. Wat je qua prijs kwijt bent aan de warmtepompboiler ligt tussen +/- €2850 tot €5000. Onderschat niet de stroomkosten: als basis neem je +/- €390 per 365 dagen. Advies: zonnepanelen en de elektrische boiler combineren is het beste idee om de energierekening te verlagen in de provincie Noord-Holland.

Ga vandaag nog besparen

Niet uitsluitend nieuwe woningen ook bestaande huizen