Warmtepomp Loosbroek

Nederland moet van het gas af. De hoog rendement cv-ketel bestaat over 10 jaar niet meer. Over een aantal jaar is het plaatsen van gasgestookte cv-ketels niet meer toegestaan. Niemand kan vanaf 2030 nog verwarmen op gas. Nederlanders zullen zich oriënteren op een milieuvriendelijk alternatief. De optie in plaats van gas is de warmtepomp. Gebaseerd op warmtepompspot.nl lees jij relevante tips voor een warmtepomp in Loosbroek. Wat komt er allemaal bij kijken? En wat zijn de kosten? Uit hoeveel warmtepomp installateurs kan ik kiezen? Lees alle nuttige info en ontdek de meest vakkundige installateur in Loosbroek!

Inhoudsopgave
Om welke reden zou ik een warmtepomp laten plaatsen in Loosbroek? Op deze pagina lees jij bruikbare adviezen. Klik op een veelgestelde vraag en ontdek binnen no-time het antwoord op jouw vraag.

 1. Welke warmtepomp installateurs kan ik kiezen in Loosbroek?
 2. Welk type warmtepomp past bij mij?
 3. Hybride of full electric warmtepomp?
 4. Is het duur, zo’n warmtepomp in Loosbroek?
 5. Een duurzame woning dankzij zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Loosbroek

Denk jij over de installatie van een warmtepomp? Vooral de installatie van zo’n systeem is vrij complex. Hierom is een competente warmtepomp installateur in Loosbroek onmisbaar. De keuze van een doorgewinterde specialist is op z’n minst zo belangrijk als de klus die op het programma staat. De vakman keurt jouw hele woning, geeft advies voor een warmtepomp, en installeert alles op de juiste wijze (bezoek Meeting warmtepomp). Wat is een echte warmtepomp-installateur? Ten aanzien van het installeren van een warmtepomp heb je diverse bevoegdheden die garanties kunnen bieden:

 • Kwaliteit voor Installaties Nederland (KvINL)

  Een theoretisch- en praktijkexamen gericht op warmtepomp monteurs

 • BRL 6000 erkenning

  Een speciaal certificaat voor grondboringen

 • STEK-accreditatie

  Speciaal voor installateurs die werken met koudemiddelen

 • Uneto-VNI brancheorganisatie

  Een groot pluspunt wanneer een installateur is aangesloten bij deze organisatie

 • Dutch Heat Pump Association

  Het is relevant wanneer het merk warmtepomp lid is van deze organisatie.

 • OK CV

  Het label voor veilig en zuinig stoken. Relevant bij installeren van hybride systemen.

Welke warmtepomp heb ik nodig? [ervaringen juli 2024]

Warmtepomp ervaringen zijn zeer divers. Wat rendeert het beste in mijn woning? Over het algemeen heb je meer te kiezen bij een warmtepomp voor nieuwbouw in vergelijking met bestaande bouw. In de bijgaande tabel ontdek je een handig overzichtje.

Type Warmtepomp Mechanisme Energiebron Kosten (incl. montage) Gasbesparing Bedoeld voor
1. Ventilatie Hybride systeem Ventilatielucht Vanaf €1.750 25 – 45% Woning gebouwd na 1979 (met MV / ventilatie)
2. Lucht-water Volledig elektrisch en Hybride Lucht buitenaf €4.500 – €6.000 55 – 100% Vanaf 1992 en nieuwere woningen
3. Bodem-water Helemaal elektrisch Aardwarmte €14.500 – 16.500 100% Nieuwbouwwoningen (of na grote renovatie)
4. Water-water Helemaal elektrisch Water uit de grond €19.500 en hoger 100% Huizen vanaf 2018
null

1. Ventilatiewarmtepomp

De ventilatiewarmtepomp haalt (warmte) ventilatielucht. Jaren 80 woningen en nieuwer zijn normaal gesproken uitgerust met mechanische ventilatie. De ‘vervuilde’ lucht in wc, keuken en badkamer gaat naar “buiten” voor een aangenaam klimaat. Een lucht-lucht systeem haalt de afgevoerde warme ventilatielucht. Dit gaat rechtstreeks naar de CV-ketel. Het apparaat staat in verbinding met de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp neemt buitenlucht, en zet dat om naar energie. Dit gaat op basis van een ‘airco achtig’ toestel. De gewonnen warmte gaat via leidingen naar het gedeelte wat binnen staat. De installatie zet de koude lucht (5 graden) met een compressor naar verwarmingswater (40⁰C). De lucht-water warmtepomp is er als hybride en all-electric (standalone). Populair in Noord-Brabant.
null

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp neemt de warmte uit uit de bodem. De gepatenteerde bodemwarmtewisselaar onttrekt warmte uit de bodem (circa 8 – 14 graden). De vrijgekomen warmte gaat nu naar het systeem. Dit proces heeft tot doel het aanvoeren van heet water t.b.v. het verwarmingssysteem. Deze grond-water warmtepomp heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter en kan je woning koelen tijden hete periodes.
water icon

4. Water-water warmtepomp

Zo’n water-water warmtepomp neemt warmte van waterbronnen uit de grond. We onderscheiden een circuit dat gesloten of open is. De warmte uit de bodem wordt geconverteerd naar direct inzetbare energie. Voor het verwarmingssysteem en om water op te warmen. Compatibel met vloer en radiatorverwarming. De installatie zorgt in de zomer voor een lekker koel huis. Laat deze maand nog een systeem aanleggen in Loosbroek.

Is mijn huis geschikt?
Niet in alle huizen kunnen warmtepompen worden geïnstalleerd. Er spelen vaak veel verschillende zaken mee.

 • Isolatie: huizen gebouwd voor 1980 en slecht geïsoleerde woningen zijn doorgaans niet zo geschikt.
 • Model verwarming: Een aanvoertemperatuur van 55 graden of lager bewerkstelligt een hoog rendement. Hoge-temperatuur radiatoren zijn ongeschikt.
 • Bestaand / Nieuwbouw: jaren 80 huizen (of ouder) kunnen voor problemen gaan zorgen.
 • Gasgestookte-ketels: Achterhaalde cv-ketels zijn niet compatibel. Een hybride warmtepomp kopen behoort niet tot de mogelijkheden.

Een all electric of hybride warmtepomp?

Gewoonlijk maken we onderscheid tussen twee type systemen: standalone (volledig elektrisch) of hybride systemen. Het gasverbruik reduceren tot 0? Een volledig elektrische warmtepomp ligt dan het meest voor de hand. Beperkt budget? En neig je naar een installatie waarbij jouw CV nog niet de deur uit hoeft? Ga dan voor een hybride installatie of warmtenetten. Graag lichten we beide concepten verder toe. Andere regio? Begin nu direct met warmtepomp installateur Wanswerd.

Full electric warmtepomp
De all electric warmtepomp is verantwoordelijk voor 100% autonoom de centrale verwarming en warm water. Jij hebt dan dus geen gasaansluiting meer nodig. Een standalone warmtepomp gebruikt als bron buitenlucht, grondwater of de bodem. De kosten liggen tussen de €5.000 tot €19.000 (met installatie en advies). De full electric systemen met het hoogste rendement zijn gebaseerd op water en bodemsystemen. De investering is vrij hoog, waardoor de terugverdientijd wat langer is.

Hybride warmtepomp
Een zogenaamde hybride warmtepomp staat in verbinding met de CV-ketel op gas (bijvoorbeeld van Vaillant, Nefit, Remeha, Intergas, AWB). Een hybride systeem is niet in staat alles te verwarmen. De HR-ketel is nodig als de vraag naar warmte hoog is, of als er veel warm water wordt verbruikt. Een hybride warmtepomp bestellen is betaalbaarder wanneer je het afzet tegen een standalone type. Het nadeel is dat er twee verschillende systemen moeten worden aangebracht. Een prima toepassing is zo’n ventilatiewarmtepomp. Zo’n apparaat maakt gebruik van ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Loosbroek

Wat zijn de kosten van een warmtepomp laten plaatsen in Loosbroek

Een veelgestelde vraag: is een warmtepomp duur of goedkoop? Hiervoor dien je een goede berekening te maken. Enkel de kostprijs van de pomp is niet compleet. Zo krijg jij te maken met installatiekosten: de aansluiting en de specialist kosten uiteraard geld. En zoals je misschien weet heb je soms recht op subsidies waardoor de aanschafprijs lager wordt. De kosten voor gasverbruik nemen af, echter verbruikt je pomp wel meer stroom. Al deze kosten en baten neem je mee in je berekening om de totale kostprijs + terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Loosbroek vast te stellen.

Model warmtepomp Kosten aanschaf Vakman Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €3200 €1100 €2000 6 jaar
Lucht-water €6600 €2400 €2100 6,5 jaar
Bodem-water €14600 €4700 €3500 9,5 jaar
Water-water €17600 €4500 €5100 18,5 jaar

Hoeveel subsidie ontvang ik in de gemeente Bernheze?
Straks moet elke woning “gasvrij” zijn. De komende jaren gaan veel consumenten overgaan naar elektrisch verwarmen (warmtenet). Onze regering bezorgt ons (ook in de gemeente Bernheze) royale subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in juli 2024. Dit is een royale subsidieregeling. Niet zelden krijg je tot wel 50% van de kosten. Belangrijk: subsidie warmtepomp Loosbroek kun je enkel aanvragen voor modellen die worden gecommuniceerd door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen juli 2024).

De subsidie voor warmtepompen schommelt tussen de €2200 – €5300. Het bedrag wat jij terugkrijgt hangt af van het merk, vermogen en energielabel. Meestal ontvang je minimaal duizend euro. Bij elke extra kW incasseer je nog eens €100 extra. Hoe werkt het aanvragen? Dit doe je via de website RvO.nl. Zorg voor een bewijs van aanschaf. Een goed voorbeeld: de Galletti SCX092HS geeft jou €7.150,00 subsidie en met betrekking tot de NIBE F1355-28 krijg je €4.600,00.


Maak je woning energieneutraal met zonnepanelen in Loosbroek

Steeds meer Nederlanders willen een energieneutraal huis. Woningen zonder gasaansluiting gaan we strak veel meer zien. Warmtepompen zijn een uitstekende eerste fase. Daartegenover, deze modellen consumeren wel de nodige stroom. Indien je zelfstandig met zonnepanelen stroom opwekt, dan komt een energieneutraal huis heel dichtbij. Je hebt geen energierekening meer! Handig om te weten: zonnepanelen zijn nu aantrekkelijk geprijsd en installatiebedrijven vind je overal. Zonnecellen worden goedkoper, en de panelen behouden langer hun rendement. Dit betekent: een lagere terugverdientijd! Zo’n zonneboiler kan jouw ook goed bijstaan om je doel te realiseren: een energieneutrale levensstijl. Vind alles uit over warmtepomp in Elsendorp plaatsen.

De warmtepompboiler
Wat denk jij van een eigen warmtepompboiler aanschaffen? Deze boiler komt aan energie uit de ventilatielucht in samenwerking met jouw basis elektriciteitsaansluiting. Zodoende kan het systeem op verantwoorde wijze water verwarmen. Dit is mogelijk middels een interne compressor. De kostprijs van een warmtepompboiler valt zo tussen €2700 – €4000. Onderschat niet de stroomkosten: houdt rekening met zo’n €320 per 12 maanden. Zonnepanelen met een elektrische boiler is de ideale mix om je energiecontract op te zeggen in de provincie Noord-Brabant.

Besparen? Vraag offertes op!

Zowel voor nieuwe huizen als bestaande woningen