Warmtepomp van Meeting

Maak de keuze voor groene energie en verlaag je energienota met €330

Meeting warmtepomp installateur

Een Meeting warmtepomp kopen? Nederland wordt steeds duurzamer. Om die reden bestaan er tal van alternatieven voor de cv-ketel. De warmtepomp is daar een goed voorbeeld van. Aan de hand van deze website vind je alle info over de verschillende apparatuur, de prijzen en ervaringen met de warmtepompen van Meeting.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Analyseer welke warmtepompen mogelijk zijn in jouw woning.
  2. Kies de installatie die matcht bij jouw huis en beoogde kostenplaatje.
  3. Vraag offertes op en ga in zee met een vakkundige Meeting warmtepomp installateur. Lees referenties en bekijk certificaten.
  4. Laat het warmtepompsysteem ontwerpen. Het dient 100% aan te sluiten bij jouw huis.
  5. Het systeem wordt geïnstalleerd. Bij voorkeur door dezelfde installateur.
  6. Controleer of alles goed is aangesloten. Je garantie en onderhoudscontract moet je niet vergeten.
  7. Vul het formulier in voor de subsidieaanvraag. Bekijk ook de Kodi warmtepomp.

Is ons huis geschikt?

  • Gevel vloer en dak zijn uitstekend geïsoleerd.
  • Ramen hebben minimaal HR++ glas (of triple).
  • LT radiatoren of vloerverwarming zijn essentieel.
  • Genoeg ruimte voor het plaatsen van een boiler en warmtepomp.
  • Voor de complexe systemen: bodemboring capaciteit / ventilatie-unit.

Welke Meeting warmtepomp moet ik kiezen?

Meeting faciliteert in flink wat verschillende warmtepompen, aansluitend bij praktisch elk huis (zoals de MD(*)60D). De hamvraag is, welke installatie rijmt met mijn budget? Daarom beoordelen we beknopt de meest gekozen installaties.

1. Lucht/lucht warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp kiest voor buitenlucht als energiebron. Dit is mogelijk dankzij een buitenunit. De onttrokken warmte wordt via leidingen getransporteerd naar het binnendeel. Deze installatie converteert buitenlucht (5⁰C) met een compressor naar warmte lucht (zodat het aangenaam warm is). Lucht-lucht kan je volledig standalone (full-electric) laten installeren maar ook hybride. Lees verder over warmtepomp installateur Krimpen aan den IJssel.

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp gebruikt ook energie uit de lucht. Dit kan zijn buitenlucht, omgevingslucht of ventilatielucht. Deze lucht komt ten goede van de opwarming van water. En dat komt ten goede van centrale verwarming en tapwater. Je komt dit principe tegen bij een ventilatiewarmtepomp. Nieuwsgierig? Ga een Meetingketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

Zo’n bodem-water warmtepomp nuttigt warmte in de aarde. Een speciale bodemwarmtewisselaar profiteert van de warmte in de grond (circa 8 – 13 graden). De warmte gaat naar het systeem. Deze cyclus heeft als doel het verwarmingssysteem activeren met warm-water. Deze grond-water warmtepomp maakt het in de winter aangenaam warm, en heeft een koelende functie op warme dagen.

4. Water-water warmtepomp

De water-water warmtepomp werkt met grondwater (en de warmte daarvan). Je kunt kiezen uit een open- of juist gesloten systeem. Op basis van een warmtewisselaar wordt de warmte omgezet naar direct inzetbare energie. Bijvoorbeeld voor de (CV) verwarming in woningen en voor warm tapwater. Geschikt voor radiatoren en vloersystemen. Het apparaat kan je huis in de zomer koelen.

5. Hybride warmtepomp

De populaire hybride warmtepomp kan samenwerken met je gas CV-ketel. De hybride installatie heeft een beperkte capaciteit. De HR-ketel helpt wanneer het erg koud is, en als er op 1 moment veel warm tapwater wordt gebruikt. De hybride warmtepomp bestellen is voordeliger wanneer je het afzet tegen een standalone type. Belangrijk: dit betekent dat je een gasaansluiting houdt. Een populaire product is de ventilatiewarmtepomp. Deze gebruikt als bron de warmte in de ventilatielucht. Vind meer info over warmtepomp aanleggen in Heerlen.

Meeting CV ketel met hybride warmtepomp

Beschik je al over een warmtepomp. Of afgelopen jaar een gasketel laten aansluiten? Huishoudens vergeten dat deze twee systemen prima kunnen samenwerken. Zo’n cv ketel in combinatie met warmtepomp (ook wel hybride genoemd) kenmerkt zich door een goed rendement. De prijs van een hybride installatie ligt vele malen lager als je het vergelijkt met een volledig elektrische systeem (bekijk Meeting warmtepomp prijzen april 2024). 3 redenen waarom de hybride installatie populair is: goedkoop, gemakkelijk te plaatsen, goed te integreren in bestaande woning (En er is Meeting subsidie). Let op: houd er rekening mee dat je niet van het gas af bent: het ondersteunt slechts de CV-ketel. Een gasketel samen met warmtepomp is eigenlijk niet genoeg. In het jaar 2050 moet elke woning gasvrij zijn.

Ervaringen

Ben jij in het bezit van een milieuvriendelijke installatie ? Een hybride of misschien wel een alle electric installatie? Graag horen wij over jouw ervaringen met Meeting warmtepomp. Waardevol voor consumenten die op zoek zijn naar een duurzame bron van energie. Meeting warmtepomp

Wat

Vraag meerdere offertes aan en vind de installateur voor jouw klus