Warmtepomp Krimpen aan den IJssel

De trend om zonder gas te verwarmen neemt toe. De ouderwetse cv-ketel is straks verleden tijd. Binnen korte tijd is het laten installeren van een gasgestookt systeem haast niet meer mogelijk. 2030 is het startpunt voor een gasvrij Holland. Alle woningen moeten overstappen naar andere innovatieve mogelijkheden. De alternatieve keuzemogelijkheid van een ketel met gas een warmtepomp. Via de tips van onze experts bekijk jij relevante tips bij het kiezen van een warmtepomp in Krimpen aan den IJssel. Hoe werkt het? Is het een prijzig systeem? Uit welke warmtepomp installateurs kan ik kiezen? Lees alle cruciale info en vraag direct een offerte aan bij een installateur in Krimpen aan den IJssel!

Inhoudsopgave
Moet ik ook een warmtepomp laten plaatsen in Krimpen aan den IJssel? Door onze experts doorzoek jij handige tips. Kies voor een veelgestelde vraag en vind ogenblikkelijk verdere informatie.

 1. Opties voor warmtepomp installateurs uit Krimpen aan den IJssel?
 2. Welke warmtepomp moet ik kiezen?
 3. Een volledig elektrische of hybride warmtepomp?
 4. Is het duur, zo’n warmtepomp in Krimpen aan den IJssel?
 5. Een duurzame woning dankzij zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Krimpen aan den IJssel

Ben jij er al mee bezig, het laten installeren van een warmtepomp? De installatie van zo’n systeem is best wel gecompliceerd. Om die reden is een aangesloten warmtepomp installateur in Krimpen aan den IJssel cruciaal. De keuze van een vakkundige expert is net zo belangrijk als de taakomschrijving. De vakman verkent jouw woning, geeft advies voor een warmtepomp, en draagt zorg voor een gedegen installatie (check Samsung). Waar vind ik een aangesloten installateur? Met betrekking tot installeren van een warmtepomp heb jij allerlei contracten die jou helpen bij het kiezen:

 • Het KvINL certificaat

  Een speciaal theorie- en praktijkexamen voor installateurs

 • BRL 6000 certificaat

  Speciaal voor grond-warmtepompen

 • STEK-erkende bedrijven

  Een certificaat gericht op werken met koudemiddelen

 • UNETO-VNI (installatiebranche in NL)

  Bekijk altijd of de installateur hier erkend is.

 • Dutch Heat Pump Association

  Bekijk of Het merk/type warmtepomp aangesloten is bij deze vereniging.

 • OK CV label

  Een speciaal keurmerk voor CV-installateurs. Let hier op in het geval van hybride pompen.

Welke warmtepomp heb ik nodig? [ervaringen juni 2024]

Warmtepompen zijn er in alle soorten en maten, de ervaringen wisselen nogal. Wat werkt wel/niet voor mijn huis? Normaal gesproken heb je meer opties bij een warmtepomp voor nieuwbouw vergeleken met bestaande bouw. In de onderstaande tabel vind je een overzicht.

Categorie Warmtepomp Werking Energiebron Kosten (incl. montage) Gasbesparing Geschikt voor
1. Ventilatie Samen met gasketel Via ventilatie Vanaf €1.300 tot 50% Woningen na 1979 (met mechanische ventilatie)
2. Lucht-water Hybride en Full electric Lucht van buiten €4.000 – €7.500 75 – 100% Woningen gebouwd na 1992
3. Bodem-water Helemaal elektrisch Bodemwarmte €15.000 – 18.000 100% Nieuwbouwhuizen (en aangepaste isolatie woningen)
4. Water-water Standalone Water (grond/rivier) €19.500 of meer 100% Woningen vanaf 2015
null

1. Ventilatiewarmtepomp

Een ventilatiewarmtepomp nuttigt warmte uit de ventilatielucht. Huizen die gebouwd zijn na de jaren 80 zijn normaal gesproken uitgerust met mechanische ventilatie. De ‘gebruikte’ lucht toilet, badkamer en keuken gaat naar “buiten” voor een aangenaam klimaat. Dit lucht-lucht systeem benut de warmte uit de afvoer-ventilatielucht. Dit komt bij je CV-ketel terecht. Het systeem ondersteunt dus de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp nuttigt buitenlucht, en transformeert dit naar energie. Dit gebeurt aan de hand van een soort airco buiten. De opgevangen warmte wordt via leidingen getransporteerd naar een systeem in huis. Het systeem transformeert de koude lucht van buiten met een krachtige compressor naar opgewarmd water (evt ook verwarming). De lucht-water warmtepomp kun je hybride of volledig elektrisch (standalone) installeren. Erg in trek in Zuid-Holland.
null

3. Bodem-water warmtepomp

Een bodem-water warmtepomp gebruikt bodemwarmte. Een bodemwarmtewisselaar onttrekt warmte uit de bodem (circa 11 – 13 graden). De warmte gaat naar het systeem. De functie hiervan is het verwarmen van water en het verwarmingssysteem. Deze grond-water warmtepomp verwarmt je huis in de winter, en koelt in de zomerperiode.
water icon

4. Water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp haalt warmte uit het water in de grond. Er zit verschil tussen een open of gesloten circuit. De warmte uit het grondwater wordt veranderd in bruikbare energie. Voor de (CV) verwarming in woningen en warm water voor de badkamer. Prima in te zetten voor vloersystemen en radiator verwarming. Het systeem heeft ook een koelende functie. Laat snel een systeem aanleggen in Krimpen aan den IJssel.

Is mijn huis geschikt?
Niet in alle huizen kunnen warmtepompen worden geïnstalleerd. Denk aan de volgende factoren.

 • Isolatie: huizen gebouwd voor 1980 en matig geïsoleerde woningen moeten eerst de isolatie aanpakken.
 • Kenmerken verwarming: Een aanvoertemperatuur van 55 graden of lager bewerkstelligt goede rendementen. Traditionele-radiatoren werken minder goed.
 • Bouwjaar: jaren 80 huizen (of ouder) hebben vaak niet de juiste kenmerken.
 • CV-ketel: CV-ketels van 10 jaar of ouder zijn niet compatibel. Een hybride warmtepomp kopen is dan geen optie.

Een volledig elektrische of hybride warmtepomp?

Grofweg zien we 2 verschillende producten: standalone (all electric) of hybride systemen. Wil jij helemaal van het gas af? Een volledig elektrische warmtepomp is dan wat je nodig hebt. Beperkt budget? En neig je naar een type waarbij ook je (CV) gasketel nog meewerkt? Dan kies je voor een hybride systeem of warmtenetten. Hieronder lees je meer info. Je treft hier ook uitgebreide info over warmtepomp installateur Ubbergen.

Full electric warmtepomp
De all electric warmtepomp draagt zorg voor voor de volle 100% (vloer)verwarming en warm water. De gasaansluiting is dus overbodig geworden. Een standalone warmtepomp werkt op basis van grondwater, aardwarmte of buitenlucht. De initiële investering ligt zo tussen de €6.000 en €18.000 inclusief installatie. De populairste full electric modellen zijn de grondwater- en bodem systemen. Het is niet goedkoop, maar het scheelt enorm op je energiekosten.

Hybride warmtepomp
Een hybride warmtepomp staat in verbinding met de CV-ketel op gas (bijvoorbeeld van Atag, Nefit, AWB, Vaillant, Intergas). De hybride installatie is niet in staat alles te verwarmen. De HR-ketel ondersteunt voor de piekmomenten (extreme kou), en als er op 1 moment veel warm tapwater wordt gebruikt. Een hybride warmtepomp bestellen is goedkoper in verhouding met een all-electric oplossing. Een minpunt is dat er twee verschillende systemen moeten worden aangebracht. Een prima type betreft een ventilatiewarmtepomp. Deze maakt gebruik van ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Krimpen aan den IJssel

Wat zijn de kosten van een warmtepomp laten plaatsen in Krimpen aan den IJssel

Een veelgestelde vraag: wat kost een warmtepomp? De berekening die je daarvoor maakt is ingewikkeld. Slechts de prijs van het apparaat is niet representatief voor de totale kosten. Zo krijg jij te maken met installatiekosten: de aansluiting en de specialist kosten uiteraard geld. Bovendien is er een subsidieregeling waardoor de aanschafprijs lager wordt. De kosten van het gas verminderen (of verdwijnen), echter nemen de stroomkosten wel toe. Alle kosten en baten zul je moeten meenemen om de totale kostprijs + terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Krimpen aan den IJssel te bepalen.

Model warmtepomp Aanschafprijs Aansluiting Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €3400 €1300 €1900 5,5 jaar
Lucht-water €5500 €1500 €2300 6,5 jaar
Bodem-water €14900 €3800 €4600 9,5 jaar
Water-water €17500 €5300 €5200 16 jaar

Kan ik subsidie aanvragen in de gemeente Krimpen aan den IJssel?
Over een aantal jaar moeten we gasvrij wonen. Vanaf dit moment gaan veel woningen uitwijken naar duurzame warmtebronnen (warmtenet). De 2e kamer hanteert (ook in de gemeente Krimpen aan den IJssel) gulle subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in juni 2024. Het betreft een vorstelijke subsidieregeling. Vaak ontvang je 30% of meer van de aanschafprijs. Niet vergeten: subsidie warmtepomp Krimpen aan den IJssel geldt alleen op modellen die zijn uitgekozen door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen juni 2024).

De subsidie voor warmtepompen varieert tussen de €1350 tot €5800. Het bedrag wat jij terugkrijgt wordt afgeleid a.d.h.v. het model, vermogen (uitgedrukt in kW) en energielabel. Meestal ontvang je minimaal duizend euro. Voor elke Kw extra vermogen verdien je honderd euro extra. Hoe werkt het aanvragen? Alle info vind je op RVO.nl. Zorg voor een bewijs van aanschaf. Bijvoorbeeld: de Fujitsu Waterstage Monoblock 08 biedt €2.000,00 subsidie en bij de Hautec HCS-PN-235K (88SV2261SDPN5) is dit €3.000,00.


Energieneutrale woning met zonnepanelen in Krimpen aan den IJssel

Energieneutraal wonen is de toekomst. Woningen zonder gasaansluiting hebben de toekomst. De warmtepomp is hiervoor natuurlijk de oplossing. Echter, deze verbruiken nog wel het nodige stroom. In het geval jij zelf via zonnepanelen stroom genereert, dan bouw je aan een energieneutrale woning. Niet langer betalen voor energie! Zonnepanelen worden steeds betaalbaarder, en ook vakmannen zijn er genoeg. Zonnecellen worden goedkoper, en de panelen behouden langer hun rendement. Dit maakt de terugverdientijd extra voordelig. Zo’n zonneboiler kan jouw ook goed bijstaan met het streven naar energieneutraal leven. Lees nu verder over warmtepomp in Diever plaatsen.

Over warmtepompboilers
Wat denk jij van een eigen warmtepompboiler aanschaffen? De boiler wekt energie op via ventilatiestromen (lucht), tezamen met elektrische energie uit het net. Zodoende kan de installatie via een duurzame methode verbruikswater verwarmen (douche / bad / afwas). Dat gaat via een interne compressor. De winkelprijs voor warmtepompboilers valt zo tussen €2500 en €4500. Wat betreft de energiekosten: we hebben het al snel over €385 per 12 maanden. Tip: elektrische boiler & zonnepanelen is een perfecte combinatie om jouw energie uitgaven te reduceren in de provincie Zuid-Holland.

Ga vandaag nog besparen

Naast nieuwe huizen ook voor bestaande bouw