Warmtepomp van Samsung

Maak de keuze voor groene energie en bezuinig tot €370

Samsung warmtepomp installateur

Een passende Samsung warmtepomp kopen? De gaskraan gaat langzaam dicht. Daarom heb je tegenwoordig verantwoorde alternatieven voor de gasketel. De warmtepomp is een populaire installatie. Via onze website lees je handige informatie over soorten installaties, de prijzen en ervaringen met de warmtepompen van Samsung.

Stappenplan warmtepomp installeren

 1. Check eerst welke warmtepomp installaties mogelijk zijn in jouw woning.
 2. Kies de installatie die past bij jouw huis en beoogde kostenplaatje.
 3. Vergelijk de prijzen en ga in zee met een vakkundige Samsung warmtepomp installateur. Lees referenties en bekijk certificaten.
 4. Laat het warmtepompsysteem ontwerpen. Zorg dat het aansluit bij jouw huis en gewenste klimaat.
 5. Laat de warmtepomp installeren. Bij voorkeur door dezelfde installateur.
 6. Inspecteer of alle werkt. Het onderhoudsboek en de garanties berg je veilig op.
 7. Vul het formulier in voor de subsidieaanvraag. Bekijk ook de Radson warmtepomp.

Is onze woning geschikt?

 • Dak, vloer en gevel beschikken over de juiste isolatiewaarden.
 • In alle ramen zit HR++ glas of triple glas.
 • Lagetemperatuurverwarming (LTV): radiatoren of vloerverwarming.
 • Installatieruimte voor het aanleggen van het warmtepompsysteem (+ boiler).
 • Voor de complexe systemen: bodemboring capaciteit / ventilatie-unit.

Welke Samsung warmtepomp kan ik het beste installeren?

Samsung heeft een hele scala aan warmtepompen, bruikbaar voor haast elke woning (zoals de DVM chiller 42kW AG042KSVANH/EU). Maar, welk systeem rijmt met mijn wensen? Hieronder beoordelen we bondig de meest populaire systemen.

1. Lucht/lucht warmtepomp

De lucht-water warmtepomp gebruikt buitenlucht, en zet dat om naar energie. Dit is mogelijk dankzij een soort ventilator buiten. De onttrokken warmte wordt vervoerd naar het gedeelte wat binnen staat. De installatie zet de koude lucht (5 graden) door middel van een compressor naar warme lucht. Lucht-lucht kan je volledig standalone (full-electric) laten installeren maar ook hybride. Lees verder over warmtepomp installateur Oldebroek.

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp benut ook energie uit de lucht. In de regel vaak ventilatielucht, buitenlucht of omgevingslucht. De opgewekte energie wordt gebruikt voor warm water. En dat komt ten goede van de verwarming in huis en/of water voor in de badkamer. Een populaire toepassing is een ventilatiewarmtepomp. Direct profiteren? Ga een Samsungketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

Een bodem-water warmtepomp gebruikt de warmte uit uit de bodem. Een speciale bodemwarmtewisselaar profiteert van de warmte in de grond (circa 11 – 13 graden). Hierop wordt de warmte afgegeven aan het systeem. Het systeem gebruikt de warmte voor het verwarmingssysteem activeren met warm-water. Een grond-water warmtepomp heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter en kan jouw huis koelen als het warm weer is.

4. Water-water warmtepomp

De water-water warmtepomp haalt warmte uit het water in de grond. Je kunt kiezen uit een open of gesloten bron. Op basis van een warmtewisselaar wordt de warmte omgezet naar hoogwaardige bruikbare energie. Denk aan energie voor de (CV) verwarming in woningen en warm water uit de kraan. Geschikt voor radiatoren en vloersystemen. Het apparaat heeft ook een koelende functie.

5. Hybride warmtepomp

Een zogenaamde hybride warmtepomp kan samenwerken met je gas CV-ketel. Een hybride systeem kan niet zelfstandig draaien. De HR-ketel is nodig voor de momenten dat het te koud is buiten, of als de vraag naar warm water erg hoog is. Een hybride warmtepomp bestellen is betaalbaarder wanneer je het afzet tegen een 100% elektrische type. Minder fraai is het feit dat er twee verschillende systemen moeten worden aangebracht. Een populaire type is een ventilatiewarmtepomp. Dit type systeem gebruikt als bron de warmte in de ventilatielucht. Vind meer info over warmtepomp aanleggen in Maassluis.

Samsung CV ketel met hybride warmtepomp

Beschik je al over een warmtepomp. Of toevallig recentelijk een actuele HR-ketel laten plaatsen? Huishoudens weten niet dat het koppelen van deze producten goed werkt. Zo’n cv ketel in combinatie met warmtepomp (ook wel hybride genoemd) heeft een prima rendement. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager dan een volledig elektrisch systeem (zie Samsung warmtepomp prijzen april 2024). Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: betaalbaar, gemakkelijk te plaatsen, werkt prima samen met huidige verwarming (En er is Samsung subsidie). Let op: houd er rekening mee dat je niet volledig van het gas los bent: Voor piekmomenten kan het niet zonder CV. Een gasketel in combinatie met warmtepomp is op lange termijn niet bestendig. Vanaf 2050 zal geen enkel huis nog gas gebruiken.

Ervaringen

Maak jij al gebruik van groene stroom? Een hybride of misschien wel een alle electric pomp? Wij horen graag over jouw ervaringen met Samsung warmtepomp. Een uitkomst voor woningbezittersdie over willen stappen naar een verantwoorde bron van energie. Samsung warmtepomp

Wat

Vraag meerdere offertes aan en ga voor de goedkoopste installateur