Warmtepomp van Radson

Stop met gasverbruiken en bespaar ieder jaar tot €370

Radson warmtepomp installateur

Online een Radson warmtepomp kopen? CV-ketels zijn straks bij wet verboden. Daardoor zijn er verantwoorde alternatieven voor de traditionele CV-ketel. Het meest gekozen is de warmtepomp. Op warmtepompspot.nl bekijk je handige informatie over de verschillende apparatuur, prijzen van de apparatuur, en ervaringen met de warmtepompen van Radson.

Stappenplan warmtepomp installeren

 1. Analyseer welke soorten warmtepompen wel/niet geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Maak een keuze voor de installatie die past bij jouw huis en natuurlijk het budget.
 3. Vraag meerdere offertes op en ga in zee met een betrouwbare Radson warmtepomp installateur. Check altijd referenties, keurmerken en certificaten.
 4. Laat een uitgebalanceerd warmtepompsysteem maken. Het moet volledig bij jouw woning en situatie passen.
 5. De installatie kan beginnen. Laat dit doen door dezelfde specialist.
 6. Check of het werkt zoals jij voor ogen hebt. Het onderhoudsboek en de garanties berg je veilig op.
 7. Claim jouw subsidie. Bekijk ook de Nilan warmtepomp.

Zijn alle huizen geschikt?

 • Dak, gevel en vloer zijn uitstekend geïsoleerd.
 • Heb je HR++ glas of zelf triple glas in de woning?
 • LT radiatoren of vloerverwarming zijn essentieel.
 • Voldoende ruimte (naast de CV) voor het warmtepompsysteem (+ boiler).
 • Eventueel: locatie voor grondboring / lucht-unit.

WelkeRadson warmtepomp moet ik kiezen?

Radson verkoopt verschillende warmtepompen, relevant voor zowat elk huis (zoals de EH0615DC). Maar, welk apparaat past nu bij mijn wensen? Hierna beoordelen we beknopt de meest interessante opties.

1. Lucht/lucht warmtepomp

De lucht-water warmtepomp neemt buitenlucht als energiebron. Dit werkt in feite met een soort ventilator buiten. Deze warmte wordt vervoerd naar het binnendeel. De installatie zet de koude lucht (5 graden) dankzij een compressor naar verwarmde lucht. Lucht-lucht is er als hybride systeem en standalone (all-electric). Misschien informatief: warmtepomp installateur Moerdijk.

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp nuttigt ook energie uit de lucht. Doorgaans omgevingslucht, ventilatielucht of buitenlucht. Deze lucht zorgt voor het opwarmen van water.En dat is weer bedoeld voor radiatoren/vloerverwarming en/of tapwater (keuken / badkamer). Soms noemen we dit ook een ventilatiewarmtepomp. Direct profiteren? Ga een Radsonketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

Een bodem-water warmtepomp neemt bodemwarmte. De onmisbare bodemwarmtewisselaar neemt de warmte uit de bodem (circa 7 – 13 graden). Dit gaat op zijn beurt naar het systeem. Deze cyclus heeft als doel het aanvoeren van heet water t.b.v. het verwarmingssysteem. Deze grond-water warmtepomp maakt het in de winter aangenaam warm, en kan je woning koelen tijden hete periodes.

4. Water-water warmtepomp

De water-water warmtepomp gebruikt grondwater en oppervlaktewater als bron. Je kunt kiezen uit een open- of juist gesloten systeem. De warmte wordt via een warmtewisselaar getransformeerd naar toepasbare energie. Onder andere voor je verwarming in huis en warm water uit de kraan. In te zetten voor vloersystemen en radiator verwarming. Het apparaat kan ook koelen in de zomer.

5. Hybride warmtepomp

Een meer betaalbare hybride warmtepomp ondersteunt de CV-ketel op gas. Zo’n hybride apparaat kan niet alles zelf doen. De HR-ketel is nodig voor de momenten dat het te koud is buiten, of als er veel warm water wordt verbruikt. Een hybride warmtepomp bestellen is goedkoper vergeleken met een 100% elektrische installatie. Een minpunt is dat je een gasaansluiting houdt. Een veelgebruikte oplossing betreft de ventilatiewarmtepomp. Deze installatie gebruikt als bron de warmte in de ventilatielucht. Vind meer info over warmtepomp aanleggen in Laren.

Radson CV ketel met hybride warmtepomp

Heb je thuis al een warmtepomp hangen? Of afgelopen jaar een nieuwe CV ketel laten installeren? De meeste mensen realiseren zich te weinig dat deze twee systemen prima kunnen samenwerken. Een cv ketel in combinatie met warmtepomp (hybride verwarmingssysteem) is milieubewust en niet onverdienstelijk. De prijs van een hybride installatie ligt vele malen lager dan een volledig elektrisch systeem (zie Radson warmtepomp prijzen april 2024). Voordelen van een hybride systeem zijn: betaalbaar, in een dag aangelegd, en je huis hoeft niet direct helemaal over de kop (En er is Radson subsidie). Minder fraai is dat je niet volledig van het gas los bent: het heeft altijd nog de CV nodig. Een gasketel gecombineerd met warmtepomp is over een flink aantal jaar niet genoeg. Per 2050 moet elke woning gasvrij zijn.

Ervaringen

Ben jij in het bezit van een milieuvriendelijke installatie ? Een hybride of misschien wel een volledig elektrische opstelling? Wij zijn nieuwsgierig naar ervaringen met Radson warmtepomp. Nuttig voor consumenten die interesse hebben in een duurzame wijze van verwarming. Radson warmtepomp

Benieuwd

Vraag offertes op en kies de goedkoopste installateur.