Warmtepomp van Nilan

Verlaag jou gasverbruik en bespaar jaarlijks €300

Nilan warmtepomp installateur

Online een Nilan warmtepomp kopen? Nederland wordt steeds duurzamer. Daardoor bestaan er zuinige alternatieven voor de cv-ketel. De warmtepomp loopt hierin voorop. Aan de hand van onze website lees je alle details over de verschillende apparatuur, de prijzen van de systemen, en ervaringen met de warmtepompen van Nilan.

Stappenplan warmtepomp installeren

 1. Analyseer welke soorten warmtepompen geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Selecteer de installatie die strookt met jouw woning, wensen en budget.
 3. Vergelijk de prijzen en selecteer een degelijke Nilan warmtepomp installateur. Vraag altijd om certificaten en ervaringen van anderen.
 4. Laat het warmtepompsysteem ontwerpen. Het moet volledig bij jouw woning en situatie passen.
 5. Laat de warmtepomp installeren. Bij voorkeur door dezelfde installateur.
 6. Toets of het werkt zoals jij voor ogen hebt. Check de garantie/onderhoud voor installatie en systeem.
 7. Vul het formulier in voor de subsidieaanvraag. Bekijk ook de Metro Therm warmtepomp.

Is onze woning geschikt?

 • Dak, vloer en gevel zijn uitstekend geïsoleerd.
 • In alle ramen zit HR++ glas of triple glas.
 • Laagtemperatuur radiatoren of vloerverwarming.
 • Een geschikte ruimte voor plaatsing van een boiler en warmtepomp.
 • Optioneel: de mogelijkheid voor een buitenunit.

WelkeNilan warmtepomp moet ik kiezen?

Nilan hanteert verschillende warmtepompen, bruikbaar voor praktisch elk huis (zoals de AIR 9). Wat jij wil weten is, welk apparaat sluit aan bij mijn ideaalplaatje? Daarom bediscussiëren we kort & bondig de meest gekozen installaties.

1. Lucht/lucht warmtepomp

De lucht-water warmtepomp benut buitenlucht, en haalt hier warmte uit. Dit gaat op basis van een ‘airco achtig’ toestel. De opgevangen warmte gaat via leidingen naar het gedeelte wat binnen staat. De installatie zet de koude lucht (5 graden) dankzij een compressor naar verwarmde lucht. Lucht-lucht is beschikbaar als hybride en standalone (all-electric). Ga nu de warmtepomp installateur Losser.

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp maakt ook gebruik van energie uit de lucht. Doorgaans omgevingslucht, buitenlucht of ventilatielucht. De energie zorgt voor de opwarming van water. En dat komt ten goede van verwarming plus water voor in de badkamer. Een populaire toepassing is een ventilatiewarmtepomp. Interesse gewekt? Ga een Nilanketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

Een bodem-water warmtepomp gebruikt bodemwarmte. Een bodemwarmtewisselaar haalt warmte uit de grond (circa 9 – 13 graden). Hierop wordt de warmte afgegeven aan het systeem. Dit proces heeft tot doel het verwarmen van water en het verwarmingssysteem. Een grond-water warmtepomp zorgt in de winter voor een warm huis, en heeft een koelende functie op warme dagen.

4. Water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp werkt met grondwater (en de warmte daarvan). Er zit verschil tussen een open of gesloten bron. De warmte wordt via een warmtewisselaar opgewaardeerd naar toepasbare energie. Denk aan energie voor het verwarmen van je woning en water om te douchen. Geschikt voor radiatoren en vloerverwarming. De installatie warmt niet alleen op, het kan ook koelen.

5. Hybride warmtepomp

De populaire hybride warmtepomp staat in verbinding met de CV-ketel op gas. Zo’n hybride apparaat heeft een beperkte capaciteit. De HR-ketel ondersteunt als het koud is in huis, of als de vraag naar warm water erg hoog is. Een hybride warmtepomp bestellen is betaalbaarder vergeleken met een 100% elektrische oplossing. Belangrijk: dit betekent dat je dus 2 ketels hebt te onderhouden (incl. gas). Een prima toepassing is de ventilatiewarmtepomp. Zo’n apparaat onttrekt energie uit ventilatielucht. Lees verder over warmtepomp aanleggen in Huizen.

Nilan CV ketel met hybride warmtepomp

Misschien heb je al een warmtepomp. Of heb je net een nieuwe CV ketel laten installeren? Het gros van de huizenbezitters hebben niet de kennis dat het koppelen van deze producten goed werkt. De cv ketel in combinatie met warmtepomp (genaamd hybride systeem) is verantwoord en maandelijks erg voordelig. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager vergeleken met een volledig elektrische pomp (zie de Nilan warmtepomp prijzen mei 2024). De pluspunten van een hybride systeem zijn o.a.: goedkoop, simpel aan te leggen, werkt prima samen met huidige verwarming (En er is Nilan subsidie). Minder fraai is dat je niet volledig van het gas los bent: het heeft altijd nog de CV nodig. Een gasketel met warmtepomp is op lange termijn niet afdoende. In 2050 zal ieder huis gasvrij zijn.

Ervaringen

Verwarm jij jouw woning al duurzaam? Een hybride of juist een volledig elektrische systeem? Wij zijn nieuwsgierig naar ervaringen met Nilan warmtepomp. Praktisch voor woningeigenaren die interesse hebben in een gasloze bron van energie. Nilan warmtepomp

Benieuwd

Vraag meerdere offertes aan en ontdek de goedkoopste installateur.