Warmtepomp van Metro Therm

Stop met gasverbruiken en verlaag je energienota met €320

Metro Therm warmtepomp installateur

Een passende Metro Therm warmtepomp kopen? CV-ketels zijn straks bij wet verboden. Om die reden zijn er zuinige alternatieven voor de traditionele CV-ketel. De warmtepomp is daar een goed voorbeeld van. Via deze pagina lees je handige informatie over soorten installaties, prijzen van de installaties, en ervaringen met de warmtepompen van Metro Therm.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Check welke warmtepomp installaties wel/niet geschikt zijn voor jouw huis.
  2. Neem de installatie die past bij jouw woning, wensen en budget.
  3. Overweeg de aangeboden prijs en ga voor een echte Metro Therm warmtepomp installateur. Check altijd referenties, keurmerken en certificaten.
  4. Laat een uitgebalanceerd warmtepompsysteem maken. Dit moet namelijk volledig passen bij jouw woning.
  5. Het systeem wordt geïnstalleerd. Laat dit doen door dezelfde specialist.
  6. Toets of de installatie zuinig en juist draait. Check de garantie/onderhoud voor installatie en systeem.
  7. Vul het formulier in voor de subsidieaanvraag. Bekijk ook de Lennox warmtepomp.

Is mijn huis geschikt?

  • Vloer, dak en gevel zijn 100% kierdicht en goed geïsoleerd.
  • In alle ramen zit HR++ glas of triple glas.
  • Lagetemperatuurverwarming (bij voorkeur vloerverwarming).
  • Faciliteiten voor het aansluiten van een boiler en warmtepomp.
  • Voor de complexe systemen: boringen in de grond en lucht-lucht unit.

Welke Metro Therm warmtepomp is voor mij geschikt?

Metro Therm biedt een ruim aanbod met warmtepompen, relevant voor haast elke woning (zoals de Combi 185 BP LS). Wat jij wil weten is, welk systeem matcht bij mijn huis? Om die reden bediscussiëren we beknopt de meest interessante opties.

1. Lucht/lucht warmtepomp

De lucht-water warmtepomp kiest voor buitenlucht, en zet dat om naar energie. Dit is mogelijk dankzij een ‘airco achtig’ toestel. De onttrokken warmte wordt via leidingen getransporteerd naar het binnendeel. Het systeem transformeert de koude lucht van buiten met een compressor naar verwarmde lucht. Lucht-lucht kun je hybride of volledig elektrisch (standalone) installeren. Interessant: warmtepomp installateur Landgraaf.

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp neemt ook warmte uit de lucht. Vaak gaat het om ventilatielucht, buitenlucht of omgevingslucht. Deze lucht wordt ingezet voor water op hoge temperatuur. En dat is weer bedoeld voor centrale verwarming en/of tapwater. Dit kennen we ook als een ventilatiewarmtepomp. Nieuwsgierig? Ga een Metro Thermketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp gebruikt als bron “gratis” warmte uit de bodem. De unieke bodemwarmtewisselaar nuttigt de warmte die diep in de grond zit (circa 7 – 12 graden). De vrijgekomen warmte gaat nu naar het systeem. De functie hiervan is het verwarmingssysteem activeren met warm-water. Zo’n grond-water warmtepomp zorgt in de winter voor een warm huis, maar kan ook koelen als het warm is.

4. Water-water warmtepomp

Zo’n water-water warmtepomp onttrekt de warmte uit water in de grond. We differentiëren een gesloten en een open systeem. Op basis van een warmtewisselaar wordt de warmte omgezet naar direct inzetbare energie. Voor het verwarmingssysteem en voor warm tapwater. Compatibel met vloerverwarming en radiatoren. Het apparaat kan je huis in de zomer koelen.

5. Hybride warmtepomp

Een hybride warmtepomp werkt samen met een CV-ketel op gas. Zo’n hybride apparaat heeft een beperkte capaciteit. De HR-ketel springt bij voor de momenten dat het te koud is buiten, of als de vraag naar warm water erg hoog is. Het bestellen van een hybride warmtepomp is voordeliger in verhouding met een full-electric product. Let op: houd er rekening mee dat er twee verschillende systemen moeten worden aangebracht. Een uitstekende oplossing betreft de ventilatiewarmtepomp. Deze haalt warmte uit de ventilatielucht. Neem nu een warmtepomp aanleggen in Hellendoorn.

Metro Therm CV ketel met hybride warmtepomp

Beschik je al over een warmtepomp. Of onlangs een nieuwe CV ketel laten installeren? De meeste mensen realiseren zich te weinig dat deze twee systemen prima kunnen samenwerken. De CV-ketel in combinatie met warmtepomp (hybride verwarmingssysteem) heeft een prima rendement. De prijs van een hybride installatie is veel lager dan een volledig elektrisch systeem (zie Metro Therm warmtepomp prijzen april 2024). Waarom veel mensen kiezen voor een hybride pomp: lage aanschafprijs, geen dure installatie / vakman, goed te integreren in bestaande woning (En er is Metro Therm subsidie). Groot nadeel is dat jouw gasaansluiting behouden blijft: het ondersteunt slechts de CV-ketel. Een gasketel met warmtepomp is over een flink aantal jaar niet bestendig. Vanaf 2050 is in principe elke woning gasvrij.

Ervaringen

Gebruik jij reeds een duurzaam systeem? Een hybride of juist een alle electric pomp? Wij zijn nieuwsgierig naar ervaringen met Metro Therm warmtepomp. Een uitkomst voor woningbezittersdie over willen stappen naar een energiezuinige wijze van verwarming. Metro Therm warmtepomp

Benieuwd

Vraag meerdere offertes aan en vind een voordelige installateur.