Warmtepomp van Lennox

Kies een milieuvriendelijke optie en bespaar ieder jaar tot €360

Lennox warmtepomp installateur

Een Lennox warmtepomp kopen? We nemen afscheid van de gasketel. Daardoor heb je inmiddels de keuze uit verantwoorde alternatieven voor de traditionele CV-ketel. De warmtepomp loopt hierin voorop. Op deze website lees je handige informatie over de verschillende apparatuur, de actuele prijzen, en ervaringen met de warmtepompen van Lennox.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Check welke soorten warmtepompen wel/niet geschikt zijn voor jouw huis.
  2. Ga voor een installatie die strookt met jouw woning, wensen en budget.
  3. Vraag offertes op en selecteer een betrouwbare Lennox warmtepomp installateur. Vraag altijd om certificaten en ervaringen van anderen.
  4. Laat het warmtepompsysteem ontwerpen. Het dient 100% aan te sluiten bij jouw huis.
  5. Het systeem wordt geïnstalleerd. Laat dit doen door dezelfde specialist.
  6. Controleer of alles goed is aangesloten. Informeer naar garanties en onderhoudscontracten.
  7. Vraag de subsidie op via RVO.nl. Bekijk ook de iDM warmtepomp.

Is onze woning geschikt?

  • Vloer, gevel en dak zijn uitstekend geïsoleerd.
  • Heb je HR++ glas of zelf triple glas in de woning?
  • Laagtemperatuur radiatoren of vloerverwarming.
  • Installatieruimte voor het aanleggen van een warmtepomp met voorraadvat.
  • In geval van all-electric: boringen in de grond en lucht-lucht unit.

Welke Lennox warmtepomp past in mijn woning?

Lennox biedt flink wat verschillende warmtepompen, geschikt voor haast elke ruimte (zoals de Aqua4 AAH041PS). Maar, welke pomp past nu bij mijn budget? Onderstaand beoordelen we beknopt de meest interessante opties.

1. Lucht/lucht warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp nuttigt buitenlucht, en transformeert dit naar energie. Dit gebeurt met behulp van een soort airco buiten. De onttrokken warmte gaat via leidingen naar een systeem in huis. Het systeem transformeert de buitenlucht (5⁰C) dankzij een compressor naar verwarmde lucht om het huis te verwarmen. Lucht-lucht is beschikbaar als hybride en standalone (all-electric). Ga nu de warmtepomp installateur Houten.

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp benut ook warmte uit de lucht. Denk hierbij aan ventilatielucht, buitenlucht of omgevingslucht. De energie wordt gebruikt voor verwarmd water. En dit wordt dan ingezet voor de verwarming in huis en tapwater. Dit zien we ook terug als een ventilatiewarmtepomp. Nieuwsgierig? Ga een Lennoxketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp nuttigt “gratis” warmte uit de bodem. Een speciale bodemwarmtewisselaar onttrekt warmte uit de bodem (circa 11 – 13 graden). De vrijgekomen warmte gaat nu naar het systeem. Het systeem gebruikt de warmte voor het aanvoeren van heet water t.b.v. het verwarmingssysteem. Een grond-water warmtepomp zorgt in de winter voor een warm huis, en heeft een koelende functie op warme dagen.

4. Water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp onttrekt de warmte uit water in de grond. Er zit verschil tussen een open of gesloten circuit. Op basis van een warmtewisselaar wordt de warmte opgewaardeerd naar toepasbare energie. Dit wordt toegepast voor o.a. je verwarming in huis en warm water uit de kraan. In te zetten voor vloersystemen en radiator verwarming. De installatie warmt niet alleen op, het kan ook koelen.

5. Hybride warmtepomp

Een meer betaalbare hybride warmtepomp combineer je met de gasgestookte cv-ketel. De hybride installatie heeft een beperkte capaciteit. De HR-ketel springt bij als het koud is in huis, of als de vraag naar warm water erg hoog is. Een hybride warmtepomp bestellen is betaalbaarder dan een standalone installatie. Een minpunt is dat je dus 2 ketels hebt te onderhouden (incl. gas). Een veelgebruikte oplossing betreft een ventilatiewarmtepomp. Deze haalt warmte uit de ventilatielucht. Neem nu een warmtepomp aanleggen in Heemskerk.

Lennox CV ketel met hybride warmtepomp

Heb jij al geïnvesteerd in een warmtepomp? Of laatst nog een actuele HR-ketel laten plaatsen? De meeste mensen realiseren zich te weinig dat deze twee systemen prima kunnen samenwerken. Een CV-ketel in combinatie met warmtepomp (ook wel hybride genoemd) is duurzaam heeft een leuke opbrengst. De prijs van een hybride installatie is echt voordeliger vergeleken met een volledig elektrische pomp (zie de Lennox warmtepomp prijzen april 2024). De pluspunten van een hybride systeem zijn o.a.: aantrekkelijk geprijsd, eenvoudig te installeren, en je huis hoeft niet direct helemaal over de kop (En er is Lennox subsidie). Belangrijk minpunt is dat je nog steeds een gasgestookte ketel nodig hebt: Voor piekmomenten kan het niet zonder CV. Een gasketel in combinatie met warmtepomp is uiteindelijk niet genoeg. In het jaar 2050 zijn er alleen nog woningen zonder gas.

Ervaringen

Ben jij in het bezit van een milieuvriendelijke installatie ? Een hybride of juist een standalone pomp? Wij zijn nieuwsgierig naar ervaringen met Lennox warmtepomp. Nuttig voor woningbezittersdie op zoek zijn naar een gasloze manier van verwarmen. Lennox warmtepomp

Benieuwd

Vergelijk offertes en vind de installateur voor jouw klus