Warmtepomp van iDM

Verlaag jou gasverbruik en bespaar tot wel €370

iDM warmtepomp installateur

Een iDM warmtepomp kopen? Nederland wordt steeds duurzamer. Daardoor heb je inmiddels de keuze uit enorm veel alternatieven voor de gasgestookte ketel. Je komt al gauw uit op de warmtepomp. Via deze pagina bekijk je handige informatie over de verschillende apparatuur, prijzen van de installaties, en ervaringen met de warmtepompen van iDM.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Analyseer welke warmtepompen te installeren zijn in jouw woning.
  2. Selecteer de installatie die strookt met de woning en budget.
  3. Vraag prijzen op en ga in zee met een erkende iDM warmtepomp installateur. Let op certificaten en referenties.
  4. Een adaptive warmtepompsysteem is noodzakelijk. Dit moet namelijk volledig passen bij jouw woning.
  5. Laat de warmtepomp installeren. Dit is een complex en tijdsintensieve klus.
  6. Check of alles goed is aangesloten. Vraag altijd naar de garantie en onderhoudsvoorschriften.
  7. Vul het formulier in voor de subsidieaanvraag. Bekijk ook de Hewalex warmtepomp.

Is mijn huis geschikt?

  • Vloer, gevel en dak zijn goed geïsoleerd (kierdicht).
  • Check ramen op triple of HR++ glas keurmerk.
  • Lagetemperatuurverwarming (bij voorkeur vloerverwarming).
  • Genoeg ruimte voor het plaatsen van een warmtepomp met voorraadvat.
  • In geval van all-electric: boringen in de grond en lucht-lucht unit.

Welke iDM warmtepomp past in mijn woning?

iDM verkoopt verschillende warmtepompen, rendabel voor praktisch ieder huis (zoals de iPump A 3-11). De hamvraag is, welke pomp sluit aan bij mijn huis? Hieronder bediscussiëren we bondig de meest interessante opties.

1. Lucht/lucht warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp benut de buitenlucht als warmtebron. Dit is mogelijk dankzij een speciale buitenventilator. De gewonnen warmte wordt vervoerd naar het gedeelte wat binnen staat. Deze installatie converteert buitenlucht (5⁰C) door middel van een compressor naar verwarmde lucht. Lucht-lucht kun je hybride of volledig elektrisch (standalone) installeren. Interessant: warmtepomp installateur Heerlen.

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp maakt ook gebruik van warmte uit de lucht. Doorgaans ventilatielucht, omgevingslucht of buitenlucht. De energie zorgt voor de opwarming van water. En dat is weer bedoeld voor de verwarming in huis en/of water om te douchen. Je komt dit principe tegen bij een ventilatiewarmtepomp. Overtuigd? Ga een iDMketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

Zo’n bodem-water warmtepomp gebruikt als bron bodemwarmte. De gepatenteerde bodemwarmtewisselaar haalt warmte uit de grond (circa 7 – 13 graden). De warmte gaat naar het systeem. Deze warmte wordt gebruikt voor het verwarmingssysteem activeren met warm-water. Zo’n grond-water warmtepomp warmt jouw woning op in de winter/herfst, en kan je woning koelen tijden hete periodes.

4. Water-water warmtepomp

De water-water warmtepomp onttrekt de warmte uit water in de grond. We differentiëren een gesloten of open bron. De warmte uit de bodem wordt opgewaardeerd naar hoogwaardige bruikbare energie. Dit wordt toegepast voor o.a. de centrale verwarming en water om te douchen. Geschikt voor radiatoren en vloersystemen. Dit systeem warmt niet alleen op, het kan ook koelen.

5. Hybride warmtepomp

De hybride warmtepomp is in trek! Deze staat in verbinding met de CV-ketel op gas. Zo’n hybride oplossing heeft een beperkte capaciteit. De HR-ketel is nodig als het koud is in huis, of als er veel warm water wordt verbruikt. De hybride warmtepomp bestellen is voordeliger in verhouding met een standalone oplossing. Belangrijk: dit betekent dat je in 2030 weer moet overstappen. Een veelgebruikte model is een ventilatiewarmtepomp. Deze installatie ‘vangt’ energie uit de ventilatielucht. Bezoek de pagina warmtepomp aanleggen in Groningen.

iDM CV ketel met hybride warmtepomp

Heb jij al geïnvesteerd in een warmtepomp? Of laatst nog een hoog rendement ketel laten neerzetten? Huishoudens vergeten dat het koppelen van deze producten goed werkt. Zo’n CV-ketel in combinatie met warmtepomp (ook wel hybride genoemd) kenmerkt zich door een goed rendement. De prijs van een hybride installatie is echt voordeliger in verhouding tot een volledig elektrische oplossing (bekijk ook iDM warmtepomp prijzen april 2024). Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: lage investering, geen ingewikkelde installatie, werkt prima samen met huidige verwarming (En er is iDM subsidie). Let op: houd er rekening mee dat jouw gasaansluiting behouden blijft: het heeft altijd nog de CV nodig. Een gasketel met warmtepomp is eigenlijk niet genoeg. Per 2050 zal geen enkel huis nog gas gebruiken.

Ervaringen

Verwarm jij jouw woning al duurzaam? Een hybride of een full electric installatie? Wij horen graag over jouw ervaringen met iDM warmtepomp. Waardevol voor woningbezittersdie interesse hebben in een verantwoorde bron van energie. iDM warmtepomp

Nieuwsgierig

Vraag meerdere offertes aan en ontdek de goedkoopste installateur.