Warmtepomp van Hewalex

Verlaag jou gasverbruik en bespaar ieder jaar tot €340

Hewalex warmtepomp installateur

Een passende Hewalex warmtepomp kopen? CV-ketels zijn straks bij wet verboden. Daarom bestaan er groene alternatieven voor de gasketel. De warmtepomp is daar een goed voorbeeld van. Dankzij onze website lees je alle details over soorten installaties, de prijzen en ervaringen met de warmtepompen van Hewalex.

Stappenplan warmtepomp installeren

 1. Check welke warmtepompen mogelijk zijn in jouw woning.
 2. Selecteer de installatie die past bij de ruimtes en de totaalprijs die je in je hoofd hebt.
 3. Vraag meerdere offertes op en ga in zee met een degelijke Hewalex warmtepomp installateur. Neem de reviews en keurmerken in acht.
 4. Een adaptive warmtepompsysteem is noodzakelijk. Zorg dat het aansluit bij jouw huis en gewenste klimaat.
 5. Zorg dat alles netjes wordt geïnstalleerd. Dit wordt gedaan door gespecialiseerde vakmannen.
 6. Check of het systeem werkt. Vraag altijd naar de garantie en onderhoudsvoorschriften.
 7. Claim jouw subsidie. Bekijk ook de GENERAL warmtepomp.

Is ons huis geschikt?

 • Vloer, dak en gevel zijn 100% kierdicht en goed geïsoleerd.
 • Ramen hebben minimaal HR++ glas (of triple).
 • Lagetemperatuurverwarming (bij voorkeur vloerverwarming).
 • Faciliteiten voor het aansluiten van een boiler en warmtepomp.
 • In geval van all-electric: de mogelijkheid voor een buitenunit.

WelkeHewalex warmtepomp is voor mij geschikt?

Hewalex heeft een arsenaal aan warmtepompen, relevant voor praktisch iedere woning (zoals de PCWU 2,5 kW). Maar, welke installatie matcht bij mijn ideaalplaatje? Onderstaand bekijken we kort & bondig de top-5 mogelijkheden.

1. Lucht/lucht warmtepomp

De lucht-water warmtepomp neemt buitenlucht, en haalt hier warmte uit. Dit werkt in feite met een soort ventilator buiten. De warmte uit de lucht wordt via leidingen getransporteerd naar de “binnenunit”. De installatie zet de koude lucht (5 graden) via de compressor naar warmte lucht (zodat het aangenaam warm is). Lucht-lucht is beschikbaar als hybride en standalone (all-electric). Ga nu de warmtepomp installateur Hattem.

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp benut ook energie uit de lucht. Doorgaans buitenlucht, omgevingslucht of ventilatielucht. Deze lucht wordt ingezet voor water op hoge temperatuur. En dat is weer bedoeld voor centrale verwarming en tapwater. Soms noemen we dit ook een ventilatiewarmtepomp. Overtuigd? Ga een Hewalexketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

Zo’n bodem-water warmtepomp haalt warmte uit de grond. De unieke bodemwarmtewisselaar profiteert van de warmte in de grond (circa 7 – 13 graden). Hierop wordt de warmte afgegeven aan het systeem. Deze warmte wordt gebruikt voor het aanvoeren van heet water t.b.v. het verwarmingssysteem. Zo’n grond-water warmtepomp verwarmt je huis in de winter, en kan jouw huis koelen als het warm weer is.

4. Water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp haalt warmte uit het water in de grond. We differentiëren een gesloten of open bron. De ‘gevangen’ warmte wordt veranderd in toepasbare energie. Onder andere voor het verwarmen van je woning en voor warm tapwater. Prima in te zetten voor radiatoren en vloerverwarming. Het systeem heeft ook een koelende functie.

5. Hybride warmtepomp

De hybride warmtepomp is in trek! Deze combineer je met de gasgestookte cv-ketel. Zo’n hybride apparaat is niet in staat alles te verwarmen. De HR-ketel helpt op koude dagen plus schakelt in als je ineens veel warm water nodig hebt. Een hybride warmtepomp bestellen is goedkoper in vergelijking met een full-electric product. Een minpunt is dat je een gasaansluiting houdt. Een populaire oplossing is zo’n ventilatiewarmtepomp. Dit systeem ‘vangt’ energie uit de ventilatielucht. Bezoek de pagina warmtepomp aanleggen in Enkhuizen.

Hewalex CV ketel met hybride warmtepomp

Staat er in je woning al een warmtepomp? Of toevallig recentelijk een nieuwe CV ketel laten installeren? Woningbezitters zijn niet op de hoogte dat je deze twee apparaten met elkaar kunt verbinden. Zo’n cv ketel in combinatie met warmtepomp (in de volksmond hybride product) heeft een prima rendement. De prijs van een hybride installatie is veel lager in vergelijking met volledig elektrische installatie (check Hewalex warmtepomp prijzen april 2024). Voordelen van een hybride systeem zijn: voordelig, gemakkelijk te plaatsen, en je huis hoeft niet direct helemaal over de kop (En er is Hewalex subsidie). Het jammere is dat jouw gasaansluiting behouden blijft: het ondersteunt slechts de CV-ketel. Een gasketel met warmtepomp is straks niet bestendig. In 2050 moet elke woning gasvrij zijn.

Ervaringen

Gebruik jij al een alternatief systeem (i.p.v. gas) ? Een hybride of misschien wel een alle electric installatie? Wij zijn nieuwsgierig naar ervaringen met Hewalex warmtepomp. Praktisch voor woningeigenaren die interesse hebben in een gasloze manier van verwarmen. Hewalex warmtepomp

Nieuwsgierig

Vraag offertes op en vind de installateur voor jouw klus