Warmtepomp van Kodi

Maak de keuze voor groene energie en bezuinig tot €460

Kodi warmtepomp installateur

De beste Kodi warmtepomp kopen? De gaskraan gaat langzaam dicht. Hierom heb je tegenwoordig enorm veel alternatieven voor de gasketel. Je komt al gauw uit op de warmtepomp. Via deze pagina bekijk je alle details over de verschillende apparatuur, de prijzen en ervaringen met de warmtepompen van Kodi.

Stappenplan warmtepomp installeren

 1. Check welke warmtepompen mogelijk zijn in jouw woning.
 2. Kies de installatie die rijmt met de woning en budget.
 3. Vraag offertes op en neem een vakkundige Kodi warmtepomp installateur. Lees referenties en bekijk certificaten.
 4. Een adaptive warmtepompsysteem is noodzakelijk. Dit moet namelijk volledig passen bij jouw woning.
 5. Laat alles op de juiste manier installeren. Dit wordt gedaan door gespecialiseerde vakmannen.
 6. Bekijk of de installatie zuinig en juist draait. Je garantie en onderhoudscontract moet je niet vergeten.
 7. Vraag de subsidie op via RVO.nl. Bekijk ook de Hudge warmtepomp.

Zijn alle huizen geschikt?

 • Vloer, gevel en dak zijn goed geïsoleerd (kierdicht).
 • Beschikt het over (minimaal) HR++ glas of triple.
 • Lagetemperatuurverwarming (bij voorkeur vloerverwarming).
 • Installatieruimte voor het aanleggen van een boiler en warmtepomp.
 • In geval van all-electric: ruimte voor buitenunit of bodemboring.

Welke Kodi warmtepomp past bij mijn situatie?

Kodi verkoopt verschillende warmtepompen, geschikt voor bijna elke woning (zoals de VT2130). Wat jij wil weten is, welk apparaat strookt met mijn huis? Hieronder behandelen we bondig vijf interessante type installaties.

1. Lucht/lucht warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp nuttigt buitenlucht als energiebron. Dit gaat op basis van een buitenunit. De onttrokken warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp in huis. Het systeem transformeert de buitenlucht (5⁰C) door middel van een compressor naar warme lucht. Lucht-lucht kun je hybride of volledig elektrisch (standalone) installeren. Interessant: warmtepomp installateur Hoorn.

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp nuttigt ook energie uit de lucht. Denk hierbij aan buitenlucht, omgevingslucht of ventilatielucht. De opgewekte energie zorgt voor water op hoge temperatuur. En dit wordt dan ingezet voor de verwarming in huis en/of water voor in de badkamer. Dit kennen we ook als een ventilatiewarmtepomp. Direct profiteren? Ga een Kodiketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

Zo’n bodem-water warmtepomp nuttigt warmte uit de grond. De onmisbare bodemwarmtewisselaar profiteert van de warmte in de grond (circa 8 – 12 graden). De warmte gaat naar het systeem. Deze cyclus heeft als doel het toevoeren van warm water voor de verwarming. Deze grond-water warmtepomp warmt jouw woning op in de winter/herfst, en koelt in de zomerperiode.

4. Water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp werkt met grondwater (en de warmte daarvan). We differentiëren een gesloten of open bron. Op basis van een warmtewisselaar wordt de warmte geconverteerd naar direct inzetbare energie. Voor het verwarmen van je woning en warm water uit de kraan. Compatibel met vloerverwarming en radiatoren. Het systeem zorgt in de zomer voor een lekker koel huis.

5. Hybride warmtepomp

Een zogenaamde hybride warmtepomp ondersteunt de CV-ketel op gas. Zo’n hybride oplossing is niet in staat alles te verwarmen. De HR-ketel springt bij voor de piekmomenten (extreme kou), plus schakelt in als je ineens veel warm water nodig hebt. De hybride warmtepomp bestellen is voordeliger in verhouding met een volledig-elektrisch type. Minder fraai is het feit dat je een gasaansluiting houdt. Een veelgebruikte type is de ventilatiewarmtepomp. Dit type systeem maakt gebruik van ventilatielucht. Combineer nu warmtepomp aanleggen in Hattem.

Kodi CV ketel met hybride warmtepomp

Staat er in je woning al een warmtepomp? Of afgelopen jaar een hoog rendement ketel laten neerzetten? Nederlanders vergeten dat het koppelen van deze producten goed werkt. Een cv ketel in combinatie met warmtepomp (ook wel hybride genoemd) is verantwoord en maandelijks erg voordelig. De prijs van een hybride installatie is veel goedkoper dan een volledig elektrisch systeem (zie Kodi warmtepomp prijzen april 2024). Waarom veel mensen kiezen voor een hybride pomp: lage investering, gemakkelijk te plaatsen, en werkt gewoon met je huidige verwarmingssysteem (En er is Kodi subsidie). Groot nadeel is dat je gas blijft gebruiken: het ondersteunt slechts de CV-ketel. Een gasketel met warmtepomp is uiteindelijk niet toegestaan. Per 2050 zijn er alleen nog woningen zonder gas.

Ervaringen

Maak jij al gebruik van groene stroom? Een hybride of misschien wel een standalone pomp? Wij zijn benieuwd naar ervaringen met Kodi warmtepomp. Een uitkomst voor woningeigenaren die interesse hebben in een verantwoorde bron van energie. Kodi warmtepomp

Wat

Vul je gegevens in en kies de goedkoopste installateur.