Warmtepomp van Hudge

Verlaag jou gasverbruik en bespaar jaarlijks €300

Hudge warmtepomp installateur

Een geschikte Hudge warmtepomp kopen? CV-ketels zijn straks bij wet verboden. Om die reden bestaan er verantwoorde alternatieven voor de traditionele CV-ketel. Het meest gekozen is de warmtepomp. Met behulp van warmtepompspot.nl bekijk je bruikbare info over verschillen tussen installaties, de prijzen en ervaringen met de warmtepompen van Hudge.

Stappenplan warmtepomp installeren

 1. Check eerst welke warmtepomp installaties geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Selecteer de installatie die aansluit bij jouw huis en natuurlijk het budget.
 3. Vraag offertes op en kies een vakkundige Hudge warmtepomp installateur. Vraag altijd om certificaten en ervaringen van anderen.
 4. Laat het warmtepompsysteem ontwerpen. Zorg dat het aansluit bij jouw huis en gewenste klimaat.
 5. Zorg dat alles netjes wordt geïnstalleerd. Dit is een complex en tijdsintensieve klus.
 6. Toets of alles goed is aangesloten. Het onderhoudsboek en de garanties berg je veilig op.
 7. Vraag subsidie aan voor de installatie. Bekijk ook de Herz warmtepomp.

Is ons huis geschikt?

 • Vloer, gevel en dak beschikken over de juiste isolatiewaarden.
 • Beschikt het over (minimaal) HR++ glas of triple.
 • Laagtemperatuur radiatoren of vloerverwarming.
 • Genoeg ruimte voor het plaatsen van een boiler en warmtepomp.
 • Voor de complexe systemen: locatie voor grondboring / lucht-unit.

Welke Hudge warmtepomp past in mijn woning?

Hudge verkoopt een ruim aanbod met warmtepompen, rendabel voor praktisch iedere woning (zoals de AVH-09V1DE-II). Echter, welk type matcht bij mijn huis? Hieronder bekijken we in het kort de meest populaire systemen.

1. Lucht/lucht warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp nuttigt buitenlucht, en transformeert dit naar energie. Dit gaat op basis van een ‘airco achtig’ toestel. De opgevangen warmte gaat via leidingen naar de “binnenunit”. Het systeem transformeert de buitenlucht (5⁰C) door middel van een compressor naar verwarmde lucht om het huis te verwarmen. Lucht-lucht is er als hybride en all-electric (standalone). Ga direct een warmtepomp installateur Heerhugowaard.

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp onttrekt ook energie uit de lucht. Denk hierbij aan omgevingslucht, buitenlucht of ventilatielucht. Dit komt ten goede van verwarmd water. En dat komt ten goede van de verwarming in huis en/of tapwater (keuken / badkamer). Je komt dit principe tegen bij een ventilatiewarmtepomp. Direct profiteren? Ga een Hudgeketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

Zo’n bodem-water warmtepomp gebruikt warmte uit de grond. De gepatenteerde bodemwarmtewisselaar neemt de warmte uit de bodem (circa 11 – 13 graden). De vrijgekomen warmte gaat nu naar het systeem. Het systeem gebruikt de warmte voor het water verwarmen voor de centrale verwarming. Zo’n grond-water warmtepomp heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter en koelt in de zomerperiode.

4. Water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp gebruikt grondwater en oppervlaktewater als bron. Je kunt kiezen uit een open- of juist gesloten systeem. De warmte uit het grondwater wordt geconverteerd naar warmte die je kunt gebruiken. Dit wordt toegepast voor o.a. het verwarmen van je woning en water om te douchen. Prima in te zetten voor radiatoren en vloerverwarming. Het systeem zorgt in de zomer voor een lekker koel huis.

5. Hybride warmtepomp

Een zogenaamde hybride warmtepomp werkt samen met een CV-ketel op gas. Zo’n hybride oplossing kan niet zelfstandig draaien. De HR-ketel staat klaar op koude dagen of als er veel warm water wordt verbruikt. De hybride warmtepomp bestellen is voordeliger dan een all-electric installatie. Minder fraai is het feit dat je nog steeds niet van het gas af bent. Een uitstekende type is de ventilatiewarmtepomp. Deze installatie maakt gebruik van ventilatielucht. Combineer nu warmtepomp aanleggen in Gouda.

Hudge CV ketel met hybride warmtepomp

Staat er in je woning al een warmtepomp? Of toevallig recentelijk een nieuwe CV ketel laten installeren? Woningbezitters hebben niet de kennis dat je deze twee apparaten met elkaar kunt verbinden. De cv ketel in combinatie met warmtepomp (hybride verwarmingssysteem) is verantwoord en maandelijks erg voordelig. De prijs van een hybride installatie is echt voordeliger in verhouding tot een volledig elektrische oplossing (bekijk ook Hudge warmtepomp prijzen mei 2024). Waarom veel mensen kiezen voor een hybride pomp: voordelig, eenvoudig te installeren, goed te integreren in bestaande woning (En er is Hudge subsidie). Belangrijk minpunt is dat je niet van het gas af bent: het heeft altijd nog de CV nodig. Een gasketel samen met warmtepomp is uiteindelijk niet genoeg. Vanaf 2050 zijn er alleen nog woningen zonder gas.

Ervaringen

Ben jij in het bezit van een milieuvriendelijke installatie ? Een hybride of zelfs een full electric systeem? Graag horen wij over jouw ervaringen met Hudge warmtepomp. Praktisch voor woningbezittersdie over willen stappen naar een verantwoorde bron van energie. Hudge warmtepomp

Wat

Vergelijk alle aanbieders en vind de installateur voor jouw klus