Warmtepomp van Herz
Herz warmtepomp installateur
Een geschikte Herz warmtepomp kopen? CV-ketels zijn straks bij wet verboden. Om die reden heb je tegenwoordig allerlei alternatieven voor de gasketel. Je komt al gauw uit op de warmtepomp. Op onze website check je alle info over verschillen tussen installaties, de actuele prijzen, en ervaringen met de warmtepompen van Herz.
Stappenplan warmtepomp installeren
- Analyseer welke warmtepomp versie mogelijk zijn in jouw woning.
- Kies de installatie die past bij jouw woning, wensen en budget.
- Vraag meerdere offertes op en neem een erkende Herz warmtepomp installateur. Neem de reviews en keurmerken in acht.
- Laat het warmtepompsysteem ontwerpen. Zorg dat het aansluit bij jouw huis en gewenste klimaat.
- De installatie kan beginnen. Bij voorkeur door dezelfde installateur.
- Toets of alles goed is aangesloten. Het onderhoudsboek en de garanties berg je veilig op.
- Vul het formulier in voor de subsidieaanvraag. Bekijk ook de Galmet warmtepomp.
Is ons huis geschikt?
- Gevel vloer en dak zijn 100% kierdicht en goed geïsoleerd.
- In alle ramen zit HR++ glas of triple glas.
- Vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren.
- Installatieruimte voor het aanleggen van het warmtepompsysteem (+ boiler).
- Eventueel: locatie voor grondboring / lucht-unit.
WelkeHerz warmtepomp is voor mij geschikt?
Herz biedt een hele wirwar aan warmtepompen, rendabel voor zowat elke situatie (zoals de Commotherm BWP 300). Maar, welke pomp strookt met mijn ideaalplaatje? Daarom bediscussiëren we beknopt de meest gekozen installaties.
1. Lucht/lucht warmtepomp
De lucht-water warmtepomp kiest voor buitenlucht, en transformeert dit naar energie. Dit kan het apparaat dankzij een speciale buitenventilator. De gewonnen warmte gaat via leidingen naar de “binnenunit”. Het systeem transformeert de koude lucht van buiten met een compressor naar warme lucht voor in huis. Lucht-lucht is beschikbaar als hybride en standalone (all-electric). Ga nu de warmtepomp installateur Hardinxveld-Giessendam.
2. Lucht-water warmtepomp
Een lucht-water warmtepomp benut ook warmte uit de lucht. Doorgaans ventilatielucht, buitenlucht of omgevingslucht. De opgewekte energie wordt ingezet voor het opwarmen van water.En dat komt ten goede van vloerverwarming en tapwater (keuken / badkamer). Je komt dit principe tegen bij een ventilatiewarmtepomp. Overtuigd? Ga een Herzketel bestellen met subsidie.
3. Bodem-water warmtepomp
Zo’n bodem-water warmtepomp haalt warmte in de aarde. Een bodemwarmtewisselaar neemt de warmte uit de bodem (circa 11 – 13 graden). De warmte gaat naar het systeem. Het systeem gebruikt de warmte voor het aanvoeren van heet water t.b.v. het verwarmingssysteem. Zo’n grond-water warmtepomp warmt jouw woning op in de winter/herfst, maar kan ook koelen als het warm is.
4. Water-water warmtepomp
Een water-water warmtepomp werkt met grondwater (en de warmte daarvan). Er zijn 2 opties: een open of gesloten bron. Op basis van een warmtewisselaar wordt de warmte getransformeerd naar bruikbare energie. Denk dan aan energie voor je verwarming in huis en warm water uit de kraan. In te zetten voor radiatoren en vloersystemen. De installatie warmt niet alleen op, het kan ook koelen.
5. Hybride warmtepomp
De populaire hybride warmtepomp staat in verbinding met de CV-ketel op gas. Een hybride systeem kan niet zelfstandig draaien. De HR-ketel staat klaar als de vraag naar warmte hoog is, of als er veel warm water wordt verbruikt. Een hybride warmtepomp bestellen is betaalbaarder wanneer je het afzet tegen een standalone installatie. Een minpunt is dat er twee verschillende systemen moeten worden aangebracht. Een veelgebruikte toepassing is een ventilatiewarmtepomp. Deze installatie gebruikt als bron de warmte in de ventilatielucht. Vind meer info over warmtepomp aanleggen in Emmen.
Herz CV ketel met hybride warmtepomp
Heb je thuis al een warmtepomp hangen? Of heb je net een actuele HR-ketel laten plaatsen? Huishoudens weten niet dat het koppelen van deze producten goed werkt. De CV-ketel in combinatie met warmtepomp (in de volksmond hybride product) is verantwoord en maandelijks erg voordelig. De prijs van een hybride installatie is veel lager in vergelijking met volledig elektrische installatie (check Herz warmtepomp prijzen oktober 2024). De pluspunten van een hybride systeem zijn o.a.: lage investering, eenvoudig te installeren, en werkt samen met je huidige CV (En er is Herz subsidie). Let op: houd er rekening mee dat jouw gasaansluiting behouden blijft: het heeft altijd nog de CV nodig. Een gasketel met warmtepomp is eigenlijk niet voldoende. In 2050 zal geen enkel huis nog gas gebruiken.
Ervaringen
Verwarm jij jouw woning al duurzaam? Een hybride of juist een standalone / full electric systeem? Wij zijn benieuwd naar ervaringen met Herz warmtepomp. Waardevol voor mensen die interesse hebben in een gasloze verwarmingsbron.