Warmtepomp van Galmet

Maak de keuze voor groene energie en bezuinig tot €360

Galmet warmtepomp installateur

Een geschikte Galmet warmtepomp kopen? De gaskraan gaat langzaam dicht. Derhalve zien we reusachtig veel alternatieven voor de gasgestookte ketel. De warmtepomp loopt hierin voorop. Dankzij onze website bekijk je handige informatie over de verschillende apparatuur, de actuele prijzen, en ervaringen met de warmtepompen van Galmet.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Check eerst welke type warmtepompen mogelijk zijn in jouw woning.
  2. Ga voor een installatie die rijmt met de woning en budget.
  3. Vraag prijzen op en neem een betrouwbare Galmet warmtepomp installateur. Let op certificaten en referenties.
  4. Een adaptive warmtepompsysteem is noodzakelijk. Dit moet namelijk volledig passen bij jouw woning.
  5. Zorg dat alles netjes wordt geïnstalleerd. Dit wordt gedaan door gespecialiseerde vakmannen.
  6. Toets of de installatie zuinig en juist draait. Vraag altijd naar de garantie en onderhoudsvoorschriften.
  7. Vergeet niet de subsidie aan de vragen. Bekijk ook de EnergyPanel warmtepomp.

Zijn alle huizen geschikt?

  • Vloer, dak en gevel beschikken over de juiste isolatiewaarden.
  • Beschikt het over (minimaal) HR++ glas of triple.
  • Laagtemperatuur radiatoren of vloerverwarming.
  • Faciliteiten voor het aansluiten van de warmtepomp en eventuele boiler.
  • Voor de complexe systemen: bodemboring capaciteit / ventilatie-unit.

Welke Galmet warmtepomp kan ik het beste installeren?

Galmet verkoopt flink wat verschillende warmtepompen, bruikbaar voor vrijwel ieder huis (zoals de Airmax2 12GT). Echter, welke pomp matcht bij mijn ideaalplaatje? Onderstaand bediscussiëren we bondig de meest interessante opties.

1. Lucht/lucht warmtepomp

De lucht-water warmtepomp gebruikt buitenlucht, en haalt hier warmte uit. Dit gebeurt met behulp van een buitenunit. De onttrokken warmte wordt vervoerd naar het gedeelte wat binnen staat. Het systeem transformeert de koude lucht van buiten door middel van een compressor naar warmte lucht (zodat het aangenaam warm is). Lucht-lucht is beschikbaar als hybride en standalone (all-electric). Ga nu de warmtepomp installateur Goes.

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp maakt ook gebruik van warmte uit de lucht. In de regel vaak ventilatielucht, buitenlucht of omgevingslucht. Dit gebruiken we voor het opwarmen van water.En dat is weer bedoeld voor centrale verwarming plus water om te douchen. Je komt dit principe tegen bij een ventilatiewarmtepomp. Direct profiteren? Ga een Galmetketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp benut warmte in de aarde. Een bodemwarmtewisselaar haalt warmte uit de grond (circa 11 – 14 graden). De warmte gaat naar het systeem. Dit proces heeft tot doel het aanvoeren van heet water t.b.v. het verwarmingssysteem. Zo’n grond-water warmtepomp maakt het in de winter aangenaam warm, en kan jouw huis koelen als het warm weer is.

4. Water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp gebruikt grondwater en oppervlaktewater als bron. Je kunt kiezen uit een open- of juist gesloten systeem. De warmte uit het grondwater wordt opgewaardeerd naar bruikbare energie. Voor je verwarming in huis en water om te douchen. Prima in te zetten voor radiatoren en vloerverwarming. Het apparaat kan je huis in de zomer koelen.

5. Hybride warmtepomp

De populaire hybride warmtepomp combineer je met de gasgestookte cv-ketel. Een hybride pomp kan niet zelfstandig draaien. De HR-ketel ondersteunt wanneer het erg koud is, en als er opeens veel warm water nodig is. De hybride warmtepomp bestellen is voordeliger in vergelijking met een volledig-elektrisch product. Het nadeel is dat je nog steeds niet van het gas af bent. Een veelgevraagd oplossing betreft de ventilatiewarmtepomp. Dit systeem onttrekt energie uit ventilatielucht. Lees verder over warmtepomp aanleggen in Doetinchem.

Galmet CV ketel met hybride warmtepomp

Staat er in je woning al een warmtepomp? Of onlangs een gasketel laten aansluiten? Woningbezitters vergeten dat beide componenten goed te combineren zijn. Zo’n cv ketel in combinatie met warmtepomp (hybride installatie) heeft een prima rendement. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager vergeleken met een volledig elektrische pomp (zie de Galmet warmtepomp prijzen april 2024). Waarom veel mensen kiezen voor een hybride pomp: voordelig, simpel aan te leggen, en werkt gewoon met je huidige verwarmingssysteem (En er is Galmet subsidie). Groot nadeel is dat je niet volledig van het gas los bent: De CV-ketel blijft noodzakelijk. Een gasketel met warmtepomp is straks niet voldoende. Vanaf 2050 zal geen enkel huis nog gas gebruiken.

Ervaringen

Verwarm jij jouw woning al duurzaam? Een hybride of een alle electric opstelling? Graag horen wij over jouw ervaringen met Galmet warmtepomp. Waardevol voor consumenten die over willen stappen naar een verantwoorde manier van verwarmen. Galmet warmtepomp

Wat

Vraag offertes op en ga voor de goedkoopste installateur