Warmtepomp Goes

Het gas wordt langzaam afgesloten. De hoog rendement cv-ketel gaat vanaf 2030 in de ban. Over een aantal jaar is de keuze voor een systeem op gas volledig uitgesloten. 2030 is het startpunt voor een gasvrij Holland. Alle woningen moeten switchen naar een andere manier van verwarmen. Een keuze in plaats van een gasgestookte ketel is de warmtepomp. Middels deze website vind jij uitgebreide info aangaande een warmtepomp in Goes. Waar moet ik rekening mee houden? Hoe hoog is de investering? En welke warmtepomp installateurs zijn er? Vind alle belangrijke info en vraag direct een offerte aan bij een installateur in Goes!

Inhoudsopgave
Hoe werkt een warmtepomp laten plaatsen in Goes? Hieronder doorzoek jij bruikbare informatie. Kies voor een van de onderwerpen en check binnen no-time bruikbare info.

 1. Welke warmtepomp installateurs kan ik kiezen in Goes?
 2. Voor welk warmtepomp moet ik gaan?
 3. Wat is het verschil tussen een hybride en all electric warmtepomp?
 4. Wat zijn de tarieven van een warmtepomp in Goes?
 5. Energieneutrale woning met zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Goes

Ben jij er al mee bezig, het investeren in een warmtepomp? In het bijzonder de installatie van zo’n pomp is nogal gecompliceerd. Vandaar is een geoefende warmtepomp installateur in Goes onvermijdbaar. Het kiezen van een erkende warmtepomp-installateur is op z’n minst zo belangrijk als het kiezen van het juiste systeem. De vakman kijkt kritisch naar jouw woning, geeft advies voor een warmtepomp, en sluiten alles op een goede manier aan (bekijk Kleventa subsidie). Hoe herken je een ervaren installateur? Ten aanzien van het installeren van een warmtepomp vind je velerlei vergunningen die de keuze gemakkelijker kunnen maken:

 • Kwaliteit voor Installaties Nederland (KvINL)

  Een theoretisch- en praktijkexamen gericht op warmtepomp monteurs

 • BRL 6000 erkenning

  Een speciale training voor grondboringen

 • STEK-certificaat

  Aangesloten bedrijven lopen voorop in de koude sector

 • Uneto-VNI (Vereniging Nederlandse Installatiebedrijven

  Controleer of de installateur het keurmerk heeft

 • Dutch Heat Pump Association

  Het is relevant wanneer de fabrikant van de warmtepomp hier aangesloten is.

 • OK CV keurmerk

  Een speciaal keurmerk voor CV-installateurs. Check dit met name in het geval van hybride installaties.

Welke warmtepomp heb ik nodig? [ervaringen mei 2024]

Warmtepompen zijn er in alle soorten en maten, de ervaringen wisselen nogal. Wat werkt wel/niet voor mijn huis? In de praktijk heb je meer te kiezen bij een warmtepomp voor nieuwbouw in vergelijking met bestaande bouw. In het schema hieronder ontdek je een en ander samengevat.

Categorie Warmtepomp Werkwijze Energiebron Kosten (incl. montage) Gasbesparing Bedoeld voor
1. Ventilatie Combinatie Ventilerend Vanaf €1.450 30 – 50% Huizen met mechanische ventilatie (na 1979)
2. Lucht-water Hybride en Volledig elektrisch Lucht buitenaf €3.000 – €8.000 70 – 100% Woningen gebouwd na 1992
3. Bodem-water Volledig elektrisch Warmte-grondbron €14.500 – 17.500 100% Woningen na 2010 (of noemenswaardige aanpassingen)
4. Water-water Full-electric Grondwater €18.500 of meer 100% Woningen vanaf 2015
null

1. Ventilatiewarmtepomp

Een ventilatiewarmtepomp gebruikt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht. Het gros van huizen na 1980 gebouwd hebben mechanische ventilatie. De ‘vervuilde’ lucht in badkamer, keuken en toilet wordt afgevoerd voor een gezond klimaat. Een lucht-lucht systeem gebruikt de warmte uit uit ventilatielucht. Dit komt bij je CV-ketel terecht. De pomp combineer je met de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp gebruikt de buitenlucht als warmtebron. Dit kan het apparaat dankzij een soort airco-installatie. De opgevangen warmte gaat via leidingen naar de “binnenunit”. De installatie zet de koude lucht (5 graden) dankzij een compressor naar opgewarmd water (evt ook verwarming). De lucht-water warmtepomp kan je volledig standalone (full-electric) laten installeren maar ook hybride. Populaire optie in Zeeland.
null

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp benut warmte in de aarde. Een bodemwarmtewisselaar neemt de warmte uit de bodem (circa 8 – 14 graden). De vrijgekomen warmte gaat nu naar het systeem. De functie hiervan is het toevoeren van warm water voor de verwarming. Een grond-water warmtepomp warmt jouw woning op in de winter/herfst, en koelt in de zomerperiode.
water icon

4. Water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp werkt met grondwater (en de warmte daarvan). We maken onderscheid tussen een gesloten en een open systeem. De warmte uit het grondwater wordt getransformeerd naar direct inzetbare energie. Denk aan energie voor je verwarming in huis en warm water uit de kraan. In te zetten voor vloerverwarming en radiatoren. Het apparaat kan ook koelen in de zomer. Laat dit systeem aanleggen in Goes.

Is onze woning geschikt?
Warmtepompen kunnen niet in ieder huis geïnstalleerd worden. Dit hangt af van meerdere zaken.

 • Mate van isolatie: Gedateerde woningen en matig geïsoleerde woningen dienen prioriteit te leggen op isolatie.
 • Verwarmingssysteem: Een lage aanvoertemperatuur bewerkstelligt een hoog rendement. Oude-elementen zijn vaak niet geschikt.
 • Leeftijd woning: huizen opgeleverd voor 1979 hebben vaak niet de juiste kenmerken.
 • CV-ketel: De wat oudere CV-ketels kunnen niet gekoppeld worden. Een hybride warmtepomp kopen is dan niet mogelijk.

Een hybride of full electric warmtepomp?

In de praktijk werken we met twee variërende type producten: standalone (full electric) of hybride systemen. Ben jij helemaal klaar met het gas? Een volledig elektrische warmtepomp is dan wat je nodig hebt. Gaat jouw voorkeur uit naar een type waarbij ook je (CV) gasketel nog meewerkt? Dan kies je voor een hybride systeem of warmtenetten. Lees verder voor het verschil. Wellicht ook beschikbaar: warmtepomp installateur Purmerend.

Full electric warmtepomp
De all electric warmtepomp is verantwoordelijk voor de verwarming + warm water volledig zelfstandig. Je gasverbruik zal dus volledig 0 zijn. Een standalone warmtepomp werkt op basis van de bodem, buitenlucht of grondwater. De investering ligt tussen de €7.000 tot zo’n €21.000 (inc. boring en aansluiten). Veel van deze full electric modellen zijn systemen op basis van bodem en grondwater. Het is niet goedkoop, maar op lange termijn pluk je hier de vruchten van.

Hybride warmtepomp
Een hybride warmtepomp combineer je met de gasgestookte cv-ketel (bijvoorbeeld AWB, Atag, Remeha, Intergas, Vaillant). Zo’n hybride apparaat is niet in staat alles te verwarmen. De HR-ketel ondersteunt wanneer het erg koud is, en als er opeens veel warm water nodig is. Het bestellen van een hybride warmtepomp is voordeliger vergeleken met een standalone product. Let op: houd er rekening mee dat je dus 2 ketels hebt te onderhouden (incl. gas). Een veelgebruikte type is een ventilatiewarmtepomp. Zo’n apparaat haalt warmte uit de ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Goes

Wat zijn de kosten van een warmtepomp laten plaatsen in Goes

Vrijwel iedereen is vooral nieuwsgierig: wat is de prijs van een warmtepomp? Daarvoor moet je diverse zaken in acht nemen. Slechts de kosten van het systeem is niet afdoende. Neem nou bijv. de installatiekosten: de vakman heeft uren werk met de aansluiting. Tevens zijn er subsidies waardoor de aanschafprijs lager wordt. De kosten van het gas verminderen (of verdwijnen), maar het systeem gebruikt wel veel stroom. Alle soorten kosten en baten moet je noteren om de totale kostprijs + terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Goes te ontcijferen.

Model warmtepomp Prijs pomp Uitvoerder Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €3400 €2000 €1100 5 jaar
Lucht-water €5700 €1500 €2500 8 jaar
Bodem-water €14100 €5500 €2700 11 jaar
Water-water €18000 €5700 €5300 19 jaar

Hoe zit het met subsidie in de gemeente Goes?
Binnenkort moeten we van het aardgas af. Het duurt dus niet lang, en dan moeten veel consumenten uitwijken naar duurzame warmtebronnen (warmtenet). Onze regering verschaft (ook in de gemeente Goes) vorstelijke subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in mei 2024. Het betreft een historische subsidieregeling. In veel gevallen ontvang je een vergoeding van 40% of meer van de aanschafwaarde. Opmerking: subsidie warmtepomp Goes is alleen van toepassing op modellen die worden gecommuniceerd door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen mei 2024).

De hoogte van subsidie voor warmtepompen is op dit moment tussen de €2950 – €5750. Het concrete bedrag waar jij recht op hebt is een afgeleide van het model, vermogen en het energielabel. Doorgaans heb je al gauw recht op €1.000. Per extra KW ontvang je een extra “bonus” van €100. Hoe vraag ik subsidie aan? Dit kan allemaal via RvO.nl. Hier upload je een foto of scan van de factuur. Een actueel voorbeeld: de Daikin EDLQ07(**)V3 heeft €1.900,00 subsidie en aangaande de Trane CGWH 115 heb je recht op €6.850,00.


Energieneutrale woning met zonnepanelen in Goes

Energieneutraal wonen is erg interessant. Woningen met de gasrekening op nul zijn sterk in opkomst. De warmtepomp draagt hier natuurlijk aan bij. Niettemin, deze oplossingen consumeren wel de nodige stroom. Natuurlijk kan je met zonnepanelen zelf stroom opwekken, dan kun je het energieverbruik nog verder reduceren. Je hebt geen energierekening meer! Handig om te weten: zonnepanelen zijn nu aantrekkelijk geprijsd en ook vakmannen zijn er genoeg. De Zonnecel inkopen is aantrekkelijk (subsidie) en panelen gaan jaren extra mee. Je terugverdientijd wordt op die manier gereduceerd. De zonneboiler ondersteunt jou op weg naar een energieneutraal huis. Bekijk ook de mogelijkheden voor: warmtepomp in Allingawier plaatsen.

De warmtepompboiler
Een andere trend is de warmtepompboiler aanschaffen. Deze boiler komt aan energie via lucht (ventilatie) tezamen met standaard elektriciteit. Om die reden kan het product op milieuvriendelijke wijze warm water leveren. Dat gaat via de geïntegreerde compressor. De kostprijs van een warmtepompboiler ligt tussen de €2600 en €4800. Het stroomverbruik is aanzienlijk: ga maar uit van ongeveer €260 per jaar. Zo’n elektrische boiler + zonnecellen is de ideale mix om jullie stroomkosten lager te krijgen in de provincie Zeeland.

Start met besparen

Zowel voor nieuwe huizen als bestaande woningen