Warmtepomp van Kleventa

Kies voor een duurzaam alternatief en verlaag je energienota met €390

Kleventa warmtepomp installateur

Een geschikte Kleventa warmtepomp kopen? De gaskraan gaat langzaam dicht. Daardoor heb je inmiddels de keuze uit verschillende alternatieven voor de gasgestookte ketel. De warmtepomp is een populaire installatie. Met behulp van deze pagina tref je handige informatie over type systemen, prijzen van de installaties, en ervaringen met de warmtepompen van Kleventa.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Analyseer welke warmtepomp installaties geschikt zijn voor jouw huis.
  2. Selecteer de installatie die aansluit bij jouw huis en beoogde kostenplaatje.
  3. Vraag meerdere offertes op en neem een degelijke Kleventa warmtepomp installateur. Let op certificaten en referenties.
  4. Laat een uitgebalanceerd warmtepompsysteem maken. Zorg dat het aansluit bij jouw huis en gewenste klimaat.
  5. De installatie kan beginnen. Dit is een complex en tijdsintensieve klus.
  6. Bekijk of alle werkt. Je garantie en onderhoudscontract moet je niet vergeten.
  7. Claim jouw subsidie. Bekijk ook de Weishaupt-Monarch warmtepomp.

Is ons huis geschikt?

  • Vloer, dak en gevel zijn voldoende geïsoleerd.
  • Heb je HR++ glas of zelf triple glas in de woning?
  • Lagetemperatuurverwarming (bij voorkeur vloerverwarming).
  • Voldoende ruimte (naast de CV) voor de warmtepomp met optionele boiler.
  • Voor de complexe systemen: bodemboring capaciteit / ventilatie-unit.

Welke Kleventa warmtepomp is voor mij geschikt?

Kleventa biedt een hele wirwar aan warmtepompen, passend bij zowat ieder huis (zoals de AHP10). Maar, welk systeem rijmt met mijn huis? Daarom bespreken we kort & bondig de top-5 mogelijkheden.

1. Lucht/lucht warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp gebruikt de buitenlucht als warmtebron. Dit werkt in feite met een soort airco buiten. De gewonnen warmte gaat via leidingen naar een systeem in huis. Het systeem transformeert de buitenlucht (5⁰C) door middel van een compressor naar warme lucht voor in huis. Lucht-lucht is beschikbaar als hybride en standalone (all-electric). Ga nu de warmtepomp installateur Venray.

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp onttrekt ook energie uit de lucht. In de regel vaak buitenlucht, omgevingslucht of ventilatielucht. Deze warmte komt ten goede van warm water. En dat komt ten goede van vloerverwarming en/of tapwater (keuken / badkamer). Je komt dit principe tegen bij een ventilatiewarmtepomp. Interesse gewekt? Ga een Kleventaketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

Een bodem-water warmtepomp profiteert van warmte uit de grond. De gepatenteerde bodemwarmtewisselaar neemt de warmte uit de bodem (circa 11 – 12 graden). Dit gaat op zijn beurt naar het systeem. Het systeem gebruikt de warmte voor het verwarmen van water en het verwarmingssysteem. Zo’n grond-water warmtepomp zorgt in de winter voor een warm huis, en kan je woning koelen tijden hete periodes.

4. Water-water warmtepomp

Zo’n water-water warmtepomp onttrekt de warmte uit water in de grond. We maken onderscheid tussen een open of gesloten circuit. De warmte uit het grondwater wordt geconverteerd naar warmte die je kunt gebruiken. Denk aan energie voor de centrale verwarming en warm water uit de kraan. Te combineren met radiatoren en vloersystemen. Het systeem kan je huis in de zomer koelen.

5. Hybride warmtepomp

Een zogenaamde hybride warmtepomp kan samenwerken met je gas CV-ketel. Een hybride pomp kan niet zelfstandig draaien. De HR-ketel ondersteunt als het koud is in huis, en als er opeens veel warm water nodig is. De hybride warmtepomp bestellen is voordeliger wanneer je het afzet tegen een all-electric oplossing. Een minpunt is dat je dus 2 ketels hebt te onderhouden (incl. gas). Een populaire oplossing is een ventilatiewarmtepomp. Deze installatie haalt warmte uit de ventilatielucht. Neem nu een warmtepomp aanleggen in Staphorst.

Kleventa CV ketel met hybride warmtepomp

Heb je thuis al een warmtepomp hangen? Of laatst nog een actuele HR-ketel laten plaatsen? De meeste mensen hebben niet de kennis dat er ook combinatie van beide systemen mogelijk zijn. De CV-ketel in combinatie met warmtepomp (genaamd hybride systeem) is duurzaam heeft een leuke opbrengst. De prijs van een hybride installatie is veel goedkoper als je het vergelijkt met een volledig elektrische systeem (bekijk Kleventa warmtepomp prijzen april 2024). Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: betaalbaar, geen dure installatie / vakman, en je huis hoeft niet direct helemaal over de kop (En er is Kleventa subsidie). Belangrijk minpunt is dat je niet volledig van het gas los bent: Voor piekmomenten kan het niet zonder CV. Een gasketel met warmtepomp is straks niet toegestaan. Vanaf 2050 zijn er alleen nog woningen zonder gas.

Ervaringen

Gebruik jij al een alternatief systeem (i.p.v. gas) ? Een hybride of een volledig elektrische opstelling? Deel gerust jouw ervaringen met Kleventa warmtepomp. Nuttig voor woningbezittersdie interesse hebben in een energiezuinige manier van verwarmen. Kleventa warmtepomp

Nieuwsgierig

Vraag meerdere offertes aan en vind een voordelige installateur.