Warmtepomp van Weishaupt-Monarch

Stap over op groene stroom en bespaar jaarlijks €330

Weishaupt-Monarch warmtepomp installateur

Een geschikte Weishaupt-Monarch warmtepomp kopen? We nemen afscheid van de gasketel. Om die reden zijn er zuinige alternatieven voor de gasketel. Je komt al gauw uit op de warmtepomp. Aan de hand van onze website tref je bruikbare info over soorten installaties, de prijzen en ervaringen met de warmtepompen van Weishaupt-Monarch.

Stappenplan warmtepomp installeren

 1. Check eerst welke warmtepomp versie wel/niet geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Ga voor een installatie die past bij de ruimtes en de totaalprijs die je in je hoofd hebt.
 3. Overweeg de aangeboden prijs en ga voor een betrouwbare Weishaupt-Monarch warmtepomp installateur. Let op certificaten en referenties.
 4. Vraag om een ontwerp op maat. Het moet volledig bij jouw woning en situatie passen.
 5. Laat de warmtepomp installeren. Dit wordt gedaan door gespecialiseerde vakmannen.
 6. Controleer of het systeem werkt. Je garantie en onderhoudscontract moet je niet vergeten.
 7. Vraag de subsidie op via RVO.nl. Bekijk ook de Trane warmtepomp.

Is ons huis geschikt?

 • Vloer, gevel en dak zijn 100% kierdicht en goed geïsoleerd.
 • Ramen hebben minimaal HR++ glas (of triple).
 • Lagetemperatuurverwarming (LTV): radiatoren of vloerverwarming.
 • Een geschikte ruimte voor plaatsing van de warmtepomp met optionele boiler.
 • Bij volledig elektrisch: ruimte voor buitenunit of bodemboring.

Welke Weishaupt-Monarch warmtepomp past bij mijn situatie?

Weishaupt-Monarch biedt een hele wirwar aan warmtepompen, relevant voor haast elke situatie (zoals de WWP L 11 AERS). Wat jij wil weten is, welk type sluit aan bij mijn ideaalplaatje? Hieronder beoordelen we bondig de top-5 mogelijkheden.

1. Lucht/lucht warmtepomp

De lucht-water warmtepomp benut buitenlucht, en haalt hier warmte uit. Dit gebeurt met behulp van een buitenunit. De warmte uit de lucht wordt vervoerd naar de warmtepomp in huis. Het systeem transformeert de buitenlucht (5⁰C) via de compressor naar warme lucht voor in huis. Lucht-lucht kun je hybride of volledig elektrisch (standalone) installeren. Interessant: warmtepomp installateur Uithoorn.

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp neemt ook energie uit de lucht. Dit kan zijn buitenlucht, omgevingslucht of ventilatielucht. Deze lucht zorgt voor het opwarmen van water.Dit wordt weer gebruikt voorvloerverwarming plus warm tapwater. Soms noemen we dit ook een ventilatiewarmtepomp. Interesse gewekt? Ga een Weishaupt-Monarchketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp nuttigt de warmte uit uit de bodem. De unieke bodemwarmtewisselaar nuttigt de warmte die diep in de grond zit (circa 8 – 13 graden). Dit gaat op zijn beurt naar het systeem. Deze cyclus heeft als doel het aanvoeren van heet water t.b.v. het verwarmingssysteem. Zo’n grond-water warmtepomp zorgt in de winter voor een warm huis, en koelt de woning in de zomer.

4. Water-water warmtepomp

De water-water warmtepomp neemt warmte van waterbronnen uit de grond. We differentiëren een gesloten of open bron. De warmte wordt via een warmtewisselaar opgewaardeerd naar bruikbare energie. Dit wordt toegepast voor o.a. de (CV) verwarming in woningen en om water op te warmen. Te combineren met radiatoren en vloerverwarming. Dit systeem zorgt in de zomer voor een lekker koel huis.

5. Hybride warmtepomp

De hybride warmtepomp is in trek! Deze staat in verbinding met de CV-ketel op gas. Een hybride pomp heeft een beperkte capaciteit. De HR-ketel ondersteunt voor de momenten dat het te koud is buiten, en als er op 1 moment veel warm tapwater wordt gebruikt. De hybride warmtepomp bestellen is voordeliger wanneer je het afzet tegen een standalone installatie. Een minpunt is dat er twee verschillende systemen moeten worden aangebracht. Een prima type is een ventilatiewarmtepomp. Deze installatie ‘vangt’ energie uit de ventilatielucht. Bezoek de pagina warmtepomp aanleggen in Roosendaal.

Weishaupt-Monarch CV ketel met hybride warmtepomp

Staat er in je woning al een warmtepomp? Of laatst nog een gasketel laten aansluiten? Het gros van de huizenbezitters zijn niet op de hoogte dat deze twee systemen prima kunnen samenwerken. Een cv ketel in combinatie met warmtepomp (genaamd hybride systeem) is milieubewust en niet onverdienstelijk. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager in verhouding tot een volledig elektrische oplossing (bekijk ook Weishaupt-Monarch warmtepomp prijzen mei 2024). Voordelen van een hybride systeem zijn: lage aanschafprijs, simpel aan te leggen, en werkt samen met je huidige CV (En er is Weishaupt-Monarch subsidie). Belangrijk minpunt is dat je niet volledig van het gas los bent: het heeft altijd nog de CV nodig. Een gasketel samen met warmtepomp is straks niet toegestaan. In het jaar 2050 zal geen enkel huis nog gas gebruiken.

Ervaringen

Maak jij al gebruik van groene stroom? Een hybride of een volledig elektrische opstelling? Wij zijn nieuwsgierig naar ervaringen met Weishaupt-Monarch warmtepomp. Praktisch voor consumenten die op zoek zijn naar een gasloze verwarmingsbron. Weishaupt-Monarch warmtepomp

Wat

Vergelijk alle aanbieders en ontdek de goedkoopste installateur.