Warmtepomp van Trane

Stap over op groene stroom en bezuinig tot €380

Trane warmtepomp installateur

Een Trane warmtepomp kopen? CV-ketels zijn straks bij wet verboden. Om die reden heb je inmiddels de keuze uit groene alternatieven voor de traditionele CV-ketel. Je komt al gauw uit op de warmtepomp. Via onze website tref je handige informatie over verschillen tussen installaties, de actuele prijzen, en ervaringen met de warmtepompen van Trane.

Stappenplan warmtepomp installeren

 1. Check welke warmtepompen geplaatst kunnen worden in jouw huis.
 2. Neem de installatie die matcht bij jouw huis en beoogde kostenplaatje.
 3. Overweeg de aangeboden prijs en ga in zee met een degelijke Trane warmtepomp installateur. Neem de reviews en keurmerken in acht.
 4. Laat het warmtepompsysteem ontwerpen. Zorg dat het aansluit bij jouw huis en gewenste klimaat.
 5. De installatie kan beginnen. Het liefst door de installateur van de adviseur.
 6. Bekijk of alles goed is aangesloten. Informeer naar garanties en onderhoudscontracten.
 7. Vergeet niet de subsidie aan de vragen. Bekijk ook de Templari warmtepomp.

Is ons huis geschikt?

 • Dak, vloer en gevel zijn 100% kierdicht en goed geïsoleerd.
 • Ramen hebben minimaal HR++ glas (of triple).
 • LT radiatoren of vloerverwarming zijn essentieel.
 • Een geschikte ruimte voor plaatsing van een warmtepomp met voorraadvat.
 • Bij volledig elektrisch: ruimte voor buitenunit of bodemboring.

Welke Trane warmtepomp past in mijn woning?

Trane faciliteert in flink wat verschillende warmtepompen, geschikt voor praktisch elke situatie (zoals de CXA 040). Wat jij wil weten is, welk type past nu bij mijn huis? Hieronder behandelen we kort & bondig de top-5 mogelijkheden.

1. Lucht/lucht warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp neemt buitenlucht, en haalt hier warmte uit. Dit kan het apparaat dankzij een speciale buitenventilator. Deze warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp in huis. Deze installatie converteert buitenlucht (5⁰C) via de compressor naar warmte lucht (zodat het aangenaam warm is). Lucht-lucht kan je volledig standalone (full-electric) laten installeren maar ook hybride. Lees verder over warmtepomp installateur Soest.

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp nuttigt ook energie uit de lucht. Dit kan zijn buitenlucht, omgevingslucht of ventilatielucht. De opgewekte energie gebruiken we voor warm water. Dit wordt weer gebruikt voorvloerverwarming en warm tapwater. Een populaire toepassing is een ventilatiewarmtepomp. Interesse gewekt? Ga een Traneketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

Een bodem-water warmtepomp gebruikt als bron warmte uit de grond. Een speciale bodemwarmtewisselaar nuttigt de warmte die diep in de grond zit (circa 9 – 12 graden). De warmte gaat naar het systeem. Dit proces heeft tot doel het aanvoeren van heet water t.b.v. het verwarmingssysteem. Een grond-water warmtepomp verwarmt je huis in de winter, en koelt de woning in de zomer.

4. Water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp haalt warmte uit het water in de grond. We differentiëren een open of gesloten bron. De warmte uit het grondwater wordt veranderd in hoogwaardige bruikbare energie. Voor de (CV) verwarming in woningen en warm water voor de badkamer. Te combineren met vloer en radiatorverwarming. De pomp kan ook koelen in de zomer.

5. Hybride warmtepomp

De populaire hybride warmtepomp ondersteunt de CV-ketel op gas. Een hybride systeem is niet in staat alles te verwarmen. De HR-ketel helpt als het koud is in huis, of als er veel warm water wordt verbruikt. De hybride warmtepomp bestellen is voordeliger dan een full-electric type. Let op: houd er rekening mee dat je een gasaansluiting houdt. Een uitstekende product is zo’n ventilatiewarmtepomp. Zo’n apparaat maakt gebruik van ventilatielucht. Combineer nu warmtepomp aanleggen in Raalte.

Trane CV ketel met hybride warmtepomp

Beschik je al over een warmtepomp. Of laatst nog een actuele HR-ketel laten plaatsen? Veel mensen weten niet dat er ook combinatie van beide systemen mogelijk zijn. Zo’n CV-ketel in combinatie met warmtepomp (hybride installatie) is verantwoord en maandelijks erg voordelig. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager in vergelijking met volledig elektrische installatie (check Trane warmtepomp prijzen juni 2024). Waarom veel mensen kiezen voor een hybride pomp: betaalbaar, in een dag aangelegd, en werkt samen met je huidige CV (En er is Trane subsidie). Het heikele punt is dat je gas blijft gebruiken: het systeem kan niet zelfstandig opereren. Een gasketel samen met warmtepomp is eigenlijk niet genoeg. In 2050 zal ieder huis gasvrij zijn.

Ervaringen

Verwarm jij jouw woning al duurzaam? Een hybride of zelfs een standalone / full electric oplossing? Deel gerust jouw ervaringen met Trane warmtepomp. Bruikbaar voor mensen die interesse hebben in een duurzame wijze van verwarming. Trane warmtepomp

Benieuwd

Vraag meerdere offertes aan en ontdek de goedkoopste installateur.