Warmtepomp van Templari

Ga voor een milieubewuste optie en bespaar ieder jaar tot €320

Templari warmtepomp installateur

Online een Templari warmtepomp kopen? We nemen afscheid van de gasketel. Daarom zijn er zuinige alternatieven voor de gasgestookte ketel. Het meest gekozen is de warmtepomp. Dankzij de info op deze pagina bekijk je bruikbare info over soorten installaties, prijzen van de installaties, en ervaringen met de warmtepompen van Templari.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Analyseer welke type warmtepompen te installeren zijn in jouw woning.
  2. Selecteer de installatie die rijmt met jouw huis en beoogde kostenplaatje.
  3. Vergelijk de prijzen en kies een vakkundige Templari warmtepomp installateur. Lees referenties en bekijk certificaten.
  4. Vraag om een uniek warmtepompsysteem. Het moet volledig bij jouw woning en situatie passen.
  5. Laat alles op de juiste manier installeren. Dit is een complex en tijdsintensieve klus.
  6. Toets of het systeem werkt. Je garantie en onderhoudscontract moet je niet vergeten.
  7. Vul het formulier in voor de subsidieaanvraag. Bekijk ook de SPRSUN warmtepomp.

Zijn alle huizen geschikt?

  • Gevel, dak en vloer beschikken over de juiste isolatiewaarden.
  • Heb je HR++ glas of zelf triple glas in de woning?
  • Lagetemperatuurverwarming (bij voorkeur vloerverwarming).
  • Een geschikte ruimte voor plaatsing van het warmtepompsysteem (+ boiler).
  • Voor de complexe systemen: ruimte voor buitenunit of bodemboring.

Welke Templari warmtepomp past in mijn woning?

Templari hanteert een ruim aanbod met warmtepompen, geschikt voor zowat ieder huis (zoals de Kita L 7-24 kW). Maar, welk systeem strookt met mijn ideaalplaatje? Hierna bekijken we bondig de top-5 mogelijkheden.

1. Lucht/lucht warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp neemt buitenlucht, en zet dat om naar energie. Dit is mogelijk dankzij een speciale buitenventilator. De gewonnen warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp in huis. Deze installatie converteert buitenlucht (5⁰C) dankzij een compressor naar verwarmde lucht. Lucht-lucht kan je volledig standalone (full-electric) laten installeren maar ook hybride. Lees verder over warmtepomp installateur Roermond.

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp neemt ook warmte uit de lucht. In de regel vaak ventilatielucht, omgevingslucht of buitenlucht. De opgewekte energie draagt zorg voor verwarmd water. Dit wordt op zijn beurt gebruikt voor vloerverwarming en tapwater. Dit kennen we ook als een ventilatiewarmtepomp. Direct profiteren? Ga een Templariketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp haalt warmte uit de grond. Een speciale bodemwarmtewisselaar nuttigt de warmte die diep in de grond zit (circa 7 – 13 graden). Deze warmte wordt afgegeven aan het systeem. De functie hiervan is het toevoeren van warm water voor de verwarming. Een grond-water warmtepomp verwarmt je huis in de winter, maar kan ook koelen als het warm is.

4. Water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp gebruikt grondwater en oppervlaktewater als bron. We maken onderscheid tussen een open of gesloten bron. De warmte uit de bodem wordt opgewaardeerd naar warmte die je kunt gebruiken. Voor de centrale verwarming en warm water voor de badkamer. Compatibel met vloer en radiatorverwarming. Dit systeem kan je huis in de zomer koelen.

5. Hybride warmtepomp

De hybride warmtepomp is in trek! Deze kan samenwerken met je gas CV-ketel. Een hybride pomp heeft een beperkte capaciteit. De HR-ketel helpt wanneer het erg koud is, plus schakelt in als je ineens veel warm water nodig hebt. Een hybride warmtepomp bestellen is goedkoper dan een volledig-elektrisch product. Het nadeel is dat er twee verschillende systemen moeten worden aangebracht. Een veelgebruikte type is de ventilatiewarmtepomp. Dit systeem maakt gebruik van ventilatielucht. Combineer nu warmtepomp aanleggen in Ommen.

Templari CV ketel met hybride warmtepomp

Misschien heb je al een warmtepomp. Of onlangs een gasketel laten aansluiten? Nederlanders realiseren zich te weinig dat je deze twee apparaten met elkaar kunt verbinden. De cv ketel in combinatie met warmtepomp (hybride installatie) is verantwoord en maandelijks erg voordelig. De prijs van een hybride installatie is veel goedkoper in vergelijking met volledig elektrische installatie (check Templari warmtepomp prijzen april 2024). De pluspunten van een hybride systeem zijn o.a.: lage investering, in een dag aangelegd, en werkt gewoon met je huidige verwarmingssysteem (En er is Templari subsidie). Let op: houd er rekening mee dat jouw gasaansluiting behouden blijft: het ondersteunt slechts de CV-ketel. Een gasketel met warmtepomp is op lange termijn niet genoeg. Vanaf 2050 zal geen enkel huis nog gas gebruiken.

Ervaringen

Ben jij in het bezit van een milieuvriendelijke installatie ? Een hybride of zelfs een standalone installatie? Deel gerust jouw ervaringen met Templari warmtepomp. Waardevol voor Nederlanders die bezig zijn met een verantwoorde verwarmingsbron. Templari warmtepomp

Wat

Vul je gegevens in en kies de goedkoopste installateur.