Warmtepomp van SPRSUN
SPRSUN warmtepomp installateur
Een SPRSUN warmtepomp kopen? CV-ketels zijn straks bij wet verboden. Daarom heb je tegenwoordig groene alternatieven voor de gasgestookte ketel. Het meest gekozen is de warmtepomp. Op de info op deze pagina lees je praktische info over soorten systemen, prijzen van de apparatuur, en ervaringen met de warmtepompen van SPRSUN.
Stappenplan warmtepomp installeren
- Analyseer welke warmtepomp installaties geschikt zijn voor jouw huis.
- Maak een keuze voor de installatie die aansluit bij jouw huis en natuurlijk het budget.
- Overweeg de aangeboden prijs en ga voor een erkende SPRSUN warmtepomp installateur. Lees referenties en bekijk certificaten.
- Vraag om een uniek warmtepompsysteem. Het moet volledig bij jouw woning en situatie passen.
- Het systeem wordt geïnstalleerd. Laat dit doen door dezelfde specialist.
- Inspecteer of alles goed is aangesloten. Vraag altijd naar de garantie en onderhoudsvoorschriften.
- Claim jouw subsidie. Bekijk ook de Sanden warmtepomp.
Is mijn woning geschikt?
- Gevel vloer en dak zijn voldoende geïsoleerd.
- In alle ramen zit HR++ glas of triple glas.
- Vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren.
- Voldoende ruimte (naast de CV) voor de warmtepomp en eventuele boiler.
- Eventueel: bodemboring capaciteit / ventilatie-unit.
Welke SPRSUN warmtepomp past in mijn woning?
SPRSUN biedt een arsenaal aan warmtepompen, geschikt voor haast iedere woning (zoals de CGK/C-09). De vraag is, welke installatie sluit aan bij mijn budget? Om die reden behandelen we beknopt de meest interessante opties.
1. Lucht/lucht warmtepomp
Een lucht-water warmtepomp nuttigt de buitenlucht als warmtebron. Dit werkt in feite met een soort airco buiten. De onttrokken warmte wordt overgedragen naar het gedeelte wat binnen staat. Het systeem transformeert de koude lucht van buiten door middel van een compressor naar verwarmde lucht. Lucht-lucht kan je volledig standalone (full-electric) laten installeren maar ook hybride. Lees verder over warmtepomp installateur Putten.
2. Lucht-water warmtepomp
De lucht-water warmtepomp gebruikt ook warmte uit de lucht. Doorgaans buitenlucht, ventilatielucht of omgevingslucht. Deze warmte komt ten goede van de opwarming van water. Dit wordt op zijn beurt gebruikt voor de verwarming in huis + warm tapwater. Dit zien we ook terug als een ventilatiewarmtepomp. Enthousiast? Ga een SPRSUNketel bestellen met subsidie.
3. Bodem-water warmtepomp
Zo’n bodem-water warmtepomp nuttigt “gratis” warmte uit de bodem. Een bodemwarmtewisselaar neemt de warmte uit de bodem (circa 11 – 12 graden). Dit gaat op zijn beurt naar het systeem. Dit proces heeft tot doel het aanvoeren van heet water t.b.v. het verwarmingssysteem. Een grond-water warmtepomp warmt jouw woning op in de winter/herfst, maar kan ook koelen als het warm is.
4. Water-water warmtepomp
Een water-water warmtepomp haalt warmte uit het water in de grond. Je kunt kiezen uit een gesloten of open bron. De ‘gevangen’ warmte wordt geconverteerd naar direct inzetbare energie. Bijvoorbeeld voor je verwarming in huis en warm water voor de badkamer. Prima in te zetten voor radiatoren en vloerverwarming. Het systeem zorgt in de zomer voor een lekker koel huis.
5. Hybride warmtepomp
Een hybride warmtepomp kan samenwerken met je gas CV-ketel. Zo’n hybride oplossing neemt niet alles voor z’n rekening. De HR-ketel is nodig wanneer het erg koud is, en als er opeens veel warm water nodig is. Het bestellen van een hybride warmtepomp is voordeliger dan een standalone product. Let op: houd er rekening mee dat je een gasaansluiting houdt. Een populaire type betreft een ventilatiewarmtepomp. Deze installatie maakt gebruik van ventilatielucht. Combineer nu warmtepomp aanleggen in Nijmegen.
SPRSUN CV ketel met hybride warmtepomp
Heb je thuis al een warmtepomp hangen? Of onlangs een actuele HR-ketel laten plaatsen? De meeste mensen weten niet dat er ook combinatie van beide systemen mogelijk zijn. Zo’n CV-ketel in combinatie met warmtepomp (hybride verwarmingssysteem) heeft een prima rendement. De prijs van een hybride installatie ligt vele malen lager in verhouding tot een volledig elektrische oplossing (bekijk ook SPRSUN warmtepomp prijzen oktober 2024). Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: lage aanschafprijs, geen dure installatie / vakman, en je huis hoeft niet direct helemaal over de kop (En er is SPRSUN subsidie). Het jammere is dat je niet volledig van het gas los bent: De CV-ketel blijft noodzakelijk. Een gasketel samen met warmtepomp is op lange termijn niet genoeg. Vanaf 2050 is in principe elke woning gasvrij.
Ervaringen
Maak jij al gebruik van groene stroom? Een hybride of een standalone pomp? Wij horen graag over jouw ervaringen met SPRSUN warmtepomp. Praktisch voor Nederlanders die interesse hebben in een “groene” verwarmingsbron.