Warmtepomp van Sanden

Kies voor een duurzaam alternatief en verlaag je energienota met €380

Sanden warmtepomp installateur

De beste Sanden warmtepomp kopen? Nederland wordt steeds duurzamer. Hierom heb je inmiddels de keuze uit groene alternatieven voor de gasketel. Het meest gekozen is de warmtepomp. Aan de hand van onze website check je handige informatie over de verschillende apparatuur, de prijzen van de systemen, en ervaringen met de warmtepompen van Sanden.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Check eerst welke warmtepomp versie geschikt zijn voor jouw huis.
  2. Selecteer de installatie die past bij de woning en budget.
  3. Vraag offertes op en neem een betrouwbare Sanden warmtepomp installateur. Lees referenties en bekijk certificaten.
  4. Laat het warmtepompsysteem ontwerpen. Zorg dat het aansluit bij jouw huis en gewenste klimaat.
  5. Zorg dat alles netjes wordt geïnstalleerd. Het liefst door de installateur van de adviseur.
  6. Inspecteer of de installatie zuinig en juist draait. Het onderhoudsboek en de garanties berg je veilig op.
  7. Vul het formulier in voor de subsidieaanvraag. Bekijk ook de Remeha warmtepomp.

Is ons huis geschikt?

  • Dak, gevel en vloer beschikken over de juiste isolatiewaarden.
  • Beschikt het over (minimaal) HR++ glas of triple.
  • LT radiatoren of vloerverwarming zijn essentieel.
  • Faciliteiten voor het aansluiten van een warmtepomp met voorraadvat.
  • Bij volledig elektrisch: boringen in de grond en lucht-lucht unit.

Welke Sanden warmtepomp moet ik kiezen?

Sanden verkoopt een ruim aanbod met warmtepompen, passend bij bijna iedere woning (zoals de GEU-45HP-PM + T750Li). De vraag is, welke installatie matcht bij mijn huis? Om die reden beoordelen we kort de top-5 mogelijkheden.

1. Lucht/lucht warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp kiest voor buitenlucht als energiebron. Dit werkt in feite met een soort ventilator buiten. De warmte uit de lucht wordt overgedragen naar het binnendeel. Het systeem transformeert de koude lucht van buiten dankzij een compressor naar warme lucht. Lucht-lucht kun je hybride of volledig elektrisch (standalone) installeren. Interessant: warmtepomp installateur Oldenzaal.

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp onttrekt ook warmte uit de lucht. Vaak gaat het om buitenlucht, ventilatielucht of omgevingslucht. De energie wordt gebruikt voor verwarmd water. Dit wordt weer gebruikt voorverwarming + tapwater. Dit kennen we ook als een ventilatiewarmtepomp. Direct profiteren? Ga een Sandenketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

Een bodem-water warmtepomp nuttigt bodemwarmte. De onmisbare bodemwarmtewisselaar neemt de warmte uit de bodem (circa 10 – 12 graden). De vrijgekomen warmte gaat nu naar het systeem. Het systeem gebruikt de warmte voor het toevoeren van warm water voor de verwarming. Zo’n grond-water warmtepomp verwarmt je huis in de winter, en kan je woning koelen tijden hete periodes.

4. Water-water warmtepomp

Zo’n water-water warmtepomp neemt warmte van waterbronnen uit de grond. Er zit verschil tussen een gesloten en een open systeem. De warmte uit het grondwater wordt veranderd in hoogwaardige bruikbare energie. Denk dan aan energie voor het verwarmingssysteem en warm water uit de kraan. Geschikt voor vloerverwarming en radiatoren. De installatie warmt niet alleen op, het kan ook koelen.

5. Hybride warmtepomp

Een zogenaamde hybride warmtepomp staat in verbinding met de CV-ketel op gas. Zo’n hybride oplossing neemt niet alles voor z’n rekening. De HR-ketel is nodig voor de piekmomenten (extreme kou), of als er veel warm water wordt verbruikt. De hybride warmtepomp bestellen is voordeliger in vergelijking met een all-electric oplossing. Het nadeel is dat er in je woning een gasaansluiting blijft. Een uitstekende toepassing is zo’n ventilatiewarmtepomp. Dit systeem onttrekt energie uit ventilatielucht. Lees verder over warmtepomp aanleggen in Maastricht.

Sanden CV ketel met hybride warmtepomp

Staat er in je woning al een warmtepomp? Of onlangs een gasketel laten aansluiten? Nederlanders vergeten dat deze twee systemen prima kunnen samenwerken. Zo’n cv ketel in combinatie met warmtepomp (ook wel hybride genoemd) is duurzaam heeft een leuke opbrengst. De prijs van een hybride installatie is echt voordeliger als je het vergelijkt met een volledig elektrische systeem (bekijk Sanden warmtepomp prijzen april 2024). Waarom veel mensen kiezen voor een hybride pomp: lage aanschafprijs, geen ingewikkelde installatie, en werkt samen met je huidige CV (En er is Sanden subsidie). Het jammere is dat je gas blijft gebruiken: De CV-ketel blijft noodzakelijk. Een gasketel met warmtepomp is straks niet afdoende. Met ingang van 2050 moet elke woning gasvrij zijn.

Ervaringen

Maak jij al gebruik van groene stroom? Een hybride of zelfs een alle electric installatie? Deel gerust jouw ervaringen met Sanden warmtepomp. Nuttig voor woningbezittersdie op zoek zijn naar een verantwoorde bron van energie. Sanden warmtepomp

Benieuwd

Vraag offertes op en vind de installateur voor jouw klus