Warmtepomp van Remeha
Remeha warmtepomp installateur
Online een Remeha warmtepomp kopen? Nederland wordt steeds duurzamer. Hierom zien we de wereld aan alternatieven voor de hr-ketel. De warmtepomp loopt hierin voorop. Met behulp van deze pagina vergelijk je praktische info over type systemen, de prijzen van de systemen, en ervaringen met de warmtepompen van Remeha.
Stappenplan warmtepomp installeren
- Ontdek welke type warmtepompen geplaatst kunnen worden in jouw huis.
- Neem de installatie die aansluit bij jouw huis en beoogde kostenplaatje.
- Vraag offertes op en selecteer een echte Remeha warmtepomp installateur. Check altijd referenties, keurmerken en certificaten.
- Laat een uitgebalanceerd warmtepompsysteem maken. Dit moet namelijk volledig passen bij jouw woning.
- Het systeem wordt geïnstalleerd. Laat dit doen door dezelfde specialist.
- Bekijk of het systeem werkt. Vraag altijd naar de garantie en onderhoudsvoorschriften.
- Vul het formulier in voor de subsidieaanvraag. Bekijk ook de NRGTEQ warmtepomp.
Is onze woning geschikt?
- Vloer, gevel en dak zijn uitstekend geïsoleerd.
- Beschikt het over (minimaal) HR++ glas of triple.
- Laagtemperatuur radiatoren of vloerverwarming.
- Voldoende ruimte (naast de CV) voor de warmtepomp en eventuele boiler.
- In geval van all-electric: locatie voor grondboring / lucht-unit.
WelkeRemeha warmtepomp past in mijn woning?
Remeha biedt een ruim aanbod met warmtepompen, aansluitend bij zowat ieder huis (zoals de E-HP AW 42 Cool Plus). Echter, welke pomp rijmt met mijn huis? Hierna behandelen we in het kort de meest interessante opties.
1. Lucht/lucht warmtepomp
De lucht-water warmtepomp kiest voor buitenlucht, en transformeert dit naar energie. Dit kan het apparaat dankzij een ‘airco achtig’ toestel. De opgevangen warmte wordt via leidingen getransporteerd naar de warmtepomp in huis. Het systeem transformeert de buitenlucht (5⁰C) dankzij een compressor naar warmte lucht (zodat het aangenaam warm is). Lucht-lucht is beschikbaar als hybride en standalone (all-electric). Ga nu de warmtepomp installateur Nijkerk.
2. Lucht-water warmtepomp
Een lucht-water warmtepomp gebruikt ook energie uit de lucht. In de regel vaak buitenlucht, omgevingslucht of ventilatielucht. De opgewekte energie wordt gebruikt voor verwarmd water. En dit wordt dan ingezet voor centrale verwarming + water om te douchen. Een populaire toepassing is een ventilatiewarmtepomp. Overtuigd? Ga een Remehaketel bestellen met subsidie.
3. Bodem-water warmtepomp
Een bodem-water warmtepomp neemt bodemwarmte. Een speciale bodemwarmtewisselaar haalt warmte uit de grond (circa 8 – 13 graden). De warmte gaat naar het systeem. Dit proces heeft tot doel het verwarmingssysteem activeren met warm-water. Een grond-water warmtepomp maakt het in de winter aangenaam warm, en kan je woning koelen tijden hete periodes.
4. Water-water warmtepomp
Een water-water warmtepomp gebruikt grondwater en oppervlaktewater als bron. Je kunt kiezen uit een open of gesloten bron. De warmte uit het grondwater wordt veranderd in warmte die je kunt gebruiken. Dit wordt toegepast voor o.a. je verwarming in huis en warm water voor de badkamer. Werkt prima met vloersystemen en radiator verwarming. Het systeem heeft ook een koelende functie.
5. Hybride warmtepomp
De populaire hybride warmtepomp ondersteunt de CV-ketel op gas. Zo’n hybride oplossing kan niet alles zelf doen. De HR-ketel springt bij voor de momenten dat het te koud is buiten, en als er op 1 moment veel warm tapwater wordt gebruikt. Een hybride warmtepomp bestellen is aanzienlijk aantrekkelijker vergeleken met een all-electric type. Belangrijk: dit betekent dat je in 2030 weer moet overstappen. Een prima oplossing betreft een ventilatiewarmtepomp. Dit type systeem maakt gebruik van ventilatielucht. Combineer nu warmtepomp aanleggen in Leeuwarden.
Remeha CV ketel met hybride warmtepomp
Misschien heb je al een warmtepomp. Of onlangs een nieuwe CV ketel laten installeren? Nederlanders hebben niet de kennis dat er ook combinatie van beide systemen mogelijk zijn. Zo’n cv ketel in combinatie met warmtepomp (hybride verwarmingssysteem) heeft een prima rendement. De prijs van een hybride installatie is veel lager dan een volledig elektrisch systeem (zie Remeha warmtepomp prijzen oktober 2024). Voordelen van een hybride systeem zijn: aantrekkelijk geprijsd, gemakkelijk te plaatsen, en je huis hoeft niet direct helemaal over de kop (En er is Remeha subsidie). Groot nadeel is dat je gas blijft gebruiken: het ondersteunt slechts de CV-ketel. Een gasketel met warmtepomp is eigenlijk niet afdoende. In 2050 moet elke woning gasvrij zijn.
Ervaringen
Ben jij in het bezit van een milieuvriendelijke installatie ? Een hybride of een volledig elektrische opstelling? Deel gerust jouw ervaringen met Remeha warmtepomp. Bruikbaar voor consumenten die interesse hebben in een “groene” verwarmingsbron.