Warmtepomp van NRGTEQ

Stop met gasverbruiken en bespaar tot wel €500

NRGTEQ warmtepomp installateur

Een NRGTEQ warmtepomp kopen? Gasketels kunnen straks niet meer. Derhalve bestaan er bijzonder veel alternatieven voor de traditionele CV-ketel. Het meest gekozen is de warmtepomp. Op deze pagina lees je praktische info over type systemen, prijzen van de installaties, en ervaringen met de warmtepompen van NRGTEQ.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Achterhaal welke warmtepompen mogelijk zijn in jouw woning.
  2. Selecteer de installatie die strookt met de woning en budget.
  3. Overweeg de aangeboden prijs en kies een erkende NRGTEQ warmtepomp installateur. Lees referenties en bekijk certificaten.
  4. Vraag om een uniek warmtepompsysteem. Dit moet namelijk volledig passen bij jouw woning.
  5. Laat alles op de juiste manier installeren. Dit is een complex en tijdsintensieve klus.
  6. Check of alles goed is aangesloten. Het onderhoudsboek en de garanties berg je veilig op.
  7. Vraag de subsidie op via RVO.nl. Bekijk ook de Micoe warmtepomp.

Is mijn woning geschikt?

  • Vloer, gevel en dak zijn uitstekend geïsoleerd.
  • Ramen hebben minimaal HR++ glas (of triple).
  • LT radiatoren of vloerverwarming zijn essentieel.
  • Faciliteiten voor het aansluiten van het warmtepompsysteem (+ boiler).
  • Voor de complexe systemen: de mogelijkheid voor een buitenunit.

Welke NRGTEQ warmtepomp moet ik kiezen?

NRGTEQ heeft een ruim aanbod met warmtepompen, geschikt voor vrijwel elke situatie (zoals de TNG SZ16). De vraag is, welk type strookt met mijn ideaalplaatje? Om die reden bediscussiëren we kort & bondig vijf interessante type installaties.

1. Lucht/lucht warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp nuttigt de buitenlucht als warmtebron. Dit gebeurt met behulp van een speciale buitenventilator. De onttrokken warmte vindt zijn weg naar het binnendeel. Deze installatie converteert buitenlucht (5⁰C) door middel van een compressor naar warmte lucht (zodat het aangenaam warm is). Lucht-lucht is er als hybride systeem en standalone (all-electric). Misschien informatief: warmtepomp installateur Maassluis.

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp nuttigt ook energie uit de lucht. In de regel vaak buitenlucht, omgevingslucht of ventilatielucht. Deze warmte zorgt voor het opwarmen van water.Dit wordt weer gebruikt voorde verwarming in huis en/of tapwater (keuken / badkamer). Dit kennen we ook als een ventilatiewarmtepomp. Direct profiteren? Ga een NRGTEQketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp benut de warmte uit uit de bodem. De gepatenteerde bodemwarmtewisselaar neemt de warmte uit de bodem (circa 11 – 12 graden). Dit gaat op zijn beurt naar het systeem. Deze cyclus heeft als doel het toevoeren van warm water voor de verwarming. Een grond-water warmtepomp zorgt in de winter voor een warm huis, en koelt in de zomerperiode.

4. Water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp neemt warmte van waterbronnen uit de grond. We maken onderscheid tussen een circuit dat gesloten of open is. De ‘gevangen’ warmte wordt omgezet naar hoogwaardige bruikbare energie. Voor het verwarmingssysteem en warm water uit de kraan. Geschikt voor radiatoren en vloersystemen. De pomp kan je huis in de zomer koelen.

5. Hybride warmtepomp

De hybride warmtepomp is in trek! Deze werkt samen met een CV-ketel op gas. Zo’n hybride oplossing neemt niet alles voor z’n rekening. De HR-ketel ondersteunt wanneer het erg koud is, of als de vraag naar warm water erg hoog is. Een hybride warmtepomp bestellen is goedkoper in verhouding met een standalone type. Minder fraai is het feit dat er in je woning een gasaansluiting blijft. Een veelgevraagd model is zo’n ventilatiewarmtepomp. Dit type systeem onttrekt energie uit ventilatielucht. Lees verder over warmtepomp aanleggen in Kampen.

NRGTEQ CV ketel met hybride warmtepomp

Staat er in je woning al een warmtepomp? Of toevallig recentelijk een hoog rendement ketel laten neerzetten? Nederlanders hebben niet de kennis dat beide componenten goed te combineren zijn. Zo’n CV-ketel in combinatie met warmtepomp (genaamd hybride systeem) kenmerkt zich door een goed rendement. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager dan een volledig elektrisch systeem (zie NRGTEQ warmtepomp prijzen mei 2024). Waarom veel mensen kiezen voor een hybride pomp: goedkoop, simpel aan te leggen, werkt prima samen met huidige verwarming (En er is NRGTEQ subsidie). Groot nadeel is dat je gas blijft gebruiken: Voor piekmomenten kan het niet zonder CV. Een gasketel gecombineerd met warmtepomp is op lange termijn niet genoeg. Vanaf 2050 is in principe elke woning gasvrij.

Ervaringen

Ben jij in het bezit van een milieuvriendelijke installatie ? Een hybride of wellicht een volledig elektrische pomp? Wij horen graag over jouw ervaringen met NRGTEQ warmtepomp. Bruikbaar voor mensen die op zoek zijn naar een “groene” bron van energie. NRGTEQ warmtepomp

Wat

Vergelijk alle aanbieders en ga voor de goedkoopste installateur