Warmtepomp Roosendaal

Het gas wordt langzaam afgesloten. De milieuvervuilende cv-ketel is over een aantal jaren verboden. Vanaf komend jaar is de keuze voor een gasgestookt systeem volledig uitgesloten. In 2030 moet het gasverbruik terug naar 0. Alle gezinnen moeten overstappen naar een duurzame verwarmingsbron. Een keuze in plaats van gas is een warmtepomp. Gebaseerd op deze webpagina ontdek je waardevolle informatie aangaande een warmtepomp in Roosendaal. Wat heb ik allemaal nodig? Wat kost het? Kies ik landelijke of regionale warmtepomp installateurs? Bekijk alle praktische tips & tricks en vind de voordeligste installateur in Roosendaal!

Inhoudsopgave
Om welke reden zou ik een warmtepomp laten plaatsen in Roosendaal? Door onze experts vind je bruikbare info. Kies voor een onderwerp en check meteen alle informatie.

 1. Welke warmtepomp installateurs zijn werkzaam in Roosendaal?
 2. Uit welke warmtepompen kan ik kiezen?
 3. Wat past bij mij: Een all electric of hybride warmtepomp?
 4. Welke kosten komen er kijken bij een warmtepomp in Roosendaal?
 5. Energie opwekken voor je woning met zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Roosendaal

Ben jij er al mee bezig, de installatie van een warmtepomp? Met name het laten installeren van zo’n duurzame energiebron is best wel moeilijk. Vandaar is een doorgewinterde warmtepomp installateur in Roosendaal aan te raden. Het kiezen van een doorgewinterde installateur is minstens zo belangrijk als de klus die op het programma staat. De vakman keurt jouw hele woning, heeft een adviserende rol, en installeert alles op de juiste wijze (bezoek Galmet installatie). Hoe ben ik verzekerd van een officiële warmtepomp-specialist? Ten aanzien van het installeren van een warmtepomp bestaan er nogal wat contracten die betrouwbaar zijn:

 • Het KvINL certificaat

  Biedt verschillende trainingen voor installateurs

 • BRL 6000 erkenning

  Verplicht in het geval van grondboringen

 • STEK-certificering

  Een certificaat gericht op werken met koudemiddelen

 • Uneto-VNI (Vereniging Nederlandse Installatiebedrijven

  Het is relevant dat de installateur het keurmerk heeft

 • Dutch Heat Pump Association

  Bekijk of de fabrikant van de warmtepomp erkend is.

 • OK CV label

  Kwaliteitslabel voor veilige cv-ketels. Let hier op in het geval van hybride pompen.

Welke warmtepomp heb ik nodig? [ervaringen maart 2023]

Warmtepomp ervaringen liggen doorgaans zeer uiteen. Welke is nu geschikt voor mijn woning? Over het algemeen kun je meer kanten op bij een warmtepomp voor nieuwbouw dan bestaande bouw. In de onderstaande tabel vind je een overzicht.

Type Warmtepomp Werking Energiebron Investering Besparing gas Type huis
1. Ventilatie Hybride Luchtstroom Vanaf €1.200 25 – 45% Goede mechanische ventilatie noodzakelijk (vanaf 1979)
2. Lucht-water Volledig elektrisch en Hybride Buitenunit €5.500 – €6.000 75 – 100% Huizen gebouwd vanaf 1992
3. Bodem-water Helemaal elektrisch Aardbron €15.500 – 16.000 100% Volledig geïsoleerde huizen (en duurzame aanpassingen)
4. Water-water 100% elektrisch Grondwater €18.500 en extra 100% Huizen vanaf 2014
null

1. Ventilatiewarmtepomp

De ventilatiewarmtepomp nuttigt de afgevoerde warme ventilatielucht. Het gros van huizen na 1980 gebouwd zijn normaal gesproken uitgerust met mechanische ventilatie. De lucht in keuken, badkamer en toilet gaat naar “buiten” voor een aangenaam klimaat. Het lucht-lucht systeem benut de afgevoerde warme ventilatielucht. Dit gaat rechtstreeks naar de CV-ketel. Het systeem werkt samen met de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp neemt buitenlucht, en haalt hier warmte uit. Dit gebeurt aan de hand van een speciale buitenventilator. De onttrokken warmte wordt overgedragen naar de “binnenunit”. De installatie zet de koude lucht (5 graden) via de compressor naar heet water (voor douche en bad). De lucht-water warmtepomp is beschikbaar als hybride en standalone (all-electric). Veelgekozen in Noord-Brabant.
null

3. Bodem-water warmtepomp

Zo’n bodem-water warmtepomp haalt warmte in de aarde. De onmisbare bodemwarmtewisselaar nuttigt de warmte die diep in de grond zit (circa 9 – 14 graden). De warmte gaat naar het systeem. Het systeem gebruikt de warmte voor het water verwarmen voor de centrale verwarming. Zo’n grond-water warmtepomp zorgt in de winter voor een warm huis, en kan je woning koelen tijden hete periodes.
water icon

4. Water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp onttrekt de warmte uit water in de grond. Er zijn 2 opties: een open of gesloten circuit. De warmte uit de bodem wordt opgewaardeerd naar warmte die je kunt gebruiken. Bijvoorbeeld voor het verwarmen van je woning en warm water voor de badkamer. Te combineren met vloersystemen en radiator verwarming. Het systeem zorgt in de zomer voor een lekker koel huis. Laat deze maand nog een systeem aanleggen in Roosendaal.

Is mijn huis geschikt?
Niet in alle huizen kunnen warmtepompen worden geïnstalleerd. Een aantal factoren zijn van invloed.

 • Isolatiewaardes: Gedateerde woningen en huizen waar het ontbreekt aan isolatie kunnen niet altijd overstappen.
 • Soort verwarming: Een aanvoertemperatuur tussen de 30⁰C en 50⁰C zorgt voor aanzienlijk woongenot. Radiatoren zijn niet altijd geschikt.
 • Bouwjaar: jaren 80 woningen en ouder zijn doorgaans niet geschikt.
 • Gasgestookte-ketels: De wat oudere CV-ketels kun je niet combineren. Een hybride warmtepomp kopen is dan geen optie.

Een hybride of standalone warmtepomp?

Normaliter zijn er 2 verschillende producten: standalone (volledig elektrisch) en hybride systemen. Het gasverbruik reduceren tot 0? Een volledig elektrische warmtepomp is dan wat je nodig hebt. Gaat jouw voorkeur uit naar een systeem dat samenwerkt met de CV-ketel? In dat geval ben je ’t beste af met een hybride oplossing of warmtenetten. Hierna lees je nog wat meer details over de installaties. Wellicht ook beschikbaar: warmtepomp installateur Boschoord.

Full electric warmtepomp
Zo’n all electric warmtepomp organiseert voor de volle 100% (vloer)verwarming en warm water. Jij hebt dan dus geen gasaansluiting meer nodig. Een standalone warmtepomp werkt op basis van buitenlucht, grondwater of de aarde. De investering ligt tussen de €6.500 en €18.000 inclusief installatie. Veel van deze full electric modellen zijn de grondwater- en bodem systemen. Het is niet goedkoop, maar op lange termijn pluk je hier de vruchten van.

Hybride warmtepomp
Een hybride warmtepomp kan samenwerken met je gas CV-ketel (van bijv. Remeha, AWB, Vaillant, Atag, Intergas). Zo’n hybride apparaat is niet in staat alles te verwarmen. De HR-ketel is nodig voor de momenten dat het te koud is buiten, en als er op 1 moment veel warm tapwater wordt gebruikt. Het bestellen van een hybride warmtepomp is voordeliger wanneer je het afzet tegen een volledig-elektrisch product. Let op: houd er rekening mee dat je een gasaansluiting houdt. Een populaire type is een ventilatiewarmtepomp. Zo’n apparaat gebruikt als bron de warmte in de ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Roosendaal

Wat kost een warmtepomp laten plaatsen in Roosendaal

Een veelgestelde vraag: wat zijn de kosten van een warmtepomp? Om dat te berekend moet je veel aspecten mee laten wegen. Louter de prijs van het apparaat is niet erg volledig. Zo krijg jij te maken met installatiekosten: er komt een specialist om alles aan te sluiten. Tevens komt de beschikbare subsidie die de investering een stuk aantrekkelijker maakt. Het gasverbruik wordt minder maar het stroomverbruik zal toenemen. Alle vormen van kosten en baten moet je noteren om de kosten – en belangrijker – de terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Roosendaal vast te stellen.

Kenmerk warmtepomp Aanschafprijs Specialist Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €4000 €1500 €1300 7 jaar
Lucht-water €6600 €1700 €2600 8 jaar
Bodem-water €14800 €4500 €3700 10 jaar
Water-water €18300 €4400 €4300 18 jaar

Hoeveel subsidie ontvang ik in de gemeente Roosendaal?
Het duurt niet lang, en dan moet ook jouw huis gasvrij zijn. In de komende periode zullen veel gezinnen wijken naar duurzame alternatieven (warmtenet). Onze regering hanteert (ook in de gemeente Roosendaal) vorstelijke subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in maart 2023. Dit is een zeer aantrekkelijke subsidieregeling. In enkele gevallen krijg je de helft van de aanschafprijs. Advies: subsidie warmtepomp Roosendaal is alleen van toepassing op types die zijn gekozen door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen maart 2023).

De actuele subsidie voor warmtepompen fluctueert tussen de €1800 – €6000. Het totale bedrag heeft te maken met het model, het aantal KW en energielabel. De minimale subsidie is €1.000. Per extra KW krijg je €100 extra. Hoe vraag ik subsidie aan? Alle info vind je op RVO.nl. Zorg voor een bewijs van aanschaf. Een goed voorbeeld: de Nefit EnviLine A/W Split 7.0 E-S geeft jou €1.750,00 subsidie en aangaande de ARTEL SHP4RL24 krijg je €1.700,00.


Energieneutrale woning dankzij zonnepanelen in Roosendaal

Energieneutraal wonen is de toekomst. Huizen die enkel stroom gebruiken zijn toekomstbestendig. De warmtepomp draagt hier natuurlijk aan bij. Let op: deze draaien wel op behoorlijk wat stroom. Natuurlijk kan je met zonnepanelen zelf stroom opwekken, dan kun je het energieverbruik nog verder reduceren. De energierekening is dan verleden tijd. Zonnepanelen worden steeds betaalbaarder, en de installatie steeds eenvoudiger. Veel merken en leveranciers bieden zonnecellen aan en gaan langer mee. De terugverdientijd wordt zo korter. Daarnaast kan een zonneboiler je ook ondersteunen met het streven naar een energieneutrale situatie. Vind alles uit over warmtepomp in Kwintsheul plaatsen.

Warmtepompboilers
Een andere trend is de warmtepompboiler aanschaffen. Het boiler systeem genereert energie via ventilatiestromen (lucht), samen met jouw basis elektriciteitsaansluiting. Hierdoor kan het product op milieuvriendelijke wijze verbruikswater verwarmen (douche / bad / afwas). Dat kan dankzij ingebouwde compressors. De aanschafprijs van zo’n warmtepompboiler ligt tussen +/- €3000 – €4700. Het stroomverbruik is aanzienlijk: die bedragen al gauw €390 per 12 maanden. Zonnecellen samen met de elektrische boiler is de ideale mix om de energierekening te verlagen in de provincie Noord-Brabant.

Besparen? Kom in contact met specialisten

Naast nieuwe huizen ook voor bestaande bouw