Warmtepomp Kwintsheul

De trend om zonder gas te verwarmen neemt toe. De hoog rendement cv-ketel gaat vanaf 2030 in de ban. Vanaf komend jaar is het plaatsen van een cv-ketel (op gas) niet meer toegestaan. Vanaf 2030 mogen we namelijk geen gas gebruiken. Alle gezinnen zullen zich oriënteren op een andere manier van verwarmen. Een populair alternatief van de oude ketels is zo’n warmtepomp. Gebaseerd op deze website ontdek je handige info voor een warmtepomp in Kwintsheul. Wat heb ik allemaal nodig? Hoe hoog is de investering? Uit hoeveel warmtepomp installateurs kan ik kiezen? Check alle onmisbare details en vraag kosten op bij een lokale installateur uit Kwintsheul!

Inhoudsopgave
Hoe werkt een warmtepomp laten plaatsen in Kwintsheul? Door onze experts lees jij belangrijke aanbevelingen. Maak een keuze uit een veelgestelde vraag en je ontdekt eenvoudig verdere informatie.

 1. Welke warmtepomp installateurs zijn werkzaam in Kwintsheul?
 2. Welk type warmtepomp past bij mij?
 3. Wat past bij mij: Een all electric of hybride warmtepomp?
 4. Wat zijn de kosten van een warmtepomp in Kwintsheul?
 5. Maak je woning energieneutraal met zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Kwintsheul

Ben jij er al mee bezig, het aanschaffen van een warmtepomp? In het bijzonder de installatie van de warmtepomp is tamelijk gecompliceerd. Hierom is een echte warmtepomp installateur in Kwintsheul onmisbaar. De keuze maken voor een vakkundige warmtepomp-installateur is net zo belangrijk als de taakomschrijving. Deze expert bekijkt jouw woning, kan jou tips geven voor een warmtepomp, en installeert alles op de juiste wijze (bezoek TechniQ-Energy). Wat is een officiële warmtepomp-specialist? Omtrent het installeren van een warmtepomp zijn er tegenwoordig talloze vergunningen die van belang zijn:

 • KvINL erkenning voor installatie warmtepomp

  Een theoretisch- en praktijkexamen gericht op warmtepomp monteurs

 • BRL 6000 certificaat

  Speciaal voor grond-warmtepompen

 • STEK-accreditatie

  Speciaal voor installateurs die werken met koudemiddelen

 • Uneto-VNI (Vereniging van Nederlandse Installateurs)

  Check of de installateur hier erkend is.

 • Dutch Heat Pump Association

  Het is relevant wanneer de warmtepomp fabrikant lid is van deze organisatie.

 • OK CV kwaliteitslabel

  Keurmerk voor installateurs die veilig met CV-ketels werken. Let hier op in het geval van hybride pompen.

Welke warmtepomp heb ik nodig? [ervaringen december 2023]

Warmtepomp ervaringen verschillen onderling best wel. Welke is nu geschikt voor mijn woning? Normaal gesproken heb je meer opties bij een warmtepomp voor nieuwbouw dan bestaande bouw. In het schema check je de voornaamste verschillen.

Categorie Warmtepomp Mechanisme Energiebron De kosten Gasbesparing Type huis
1. Ventilatie Hybride Luchtstroom Vanaf €1.200 30 – 50% Woning gebouwd na 1979 (met MV / ventilatie)
2. Lucht-water Hybride en Full electric Buitenunit €3.500 – €6.000 65 – 100% Vanaf 1992 en nieuwere woningen
3. Bodem-water Volledig elektrisch Warmte-grondbron €15.000 – 17.500 100% Nieuwbouwhuizen (en aangepaste isolatie woningen)
4. Water-water Standalone Grondwaterbronnen €18.000 of extra 100% Huizen vanaf 2017
null

1. Ventilatiewarmtepomp

De populaire ventilatiewarmtepomp gebruikt (warmte) ventilatielucht. Huizen die gebouwd zijn na de jaren 80 hebben mechanische ventilatie. De ventilatielucht in keuken, wc en badkamer wordt afgezogen voor een gezond binnenklimaat. Het lucht-lucht systeem benut (warmte) ventilatielucht. Dit komt bij je CV-ketel terecht. Het apparaat staat in verbinding met de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp benut de buitenlucht als warmtebron. Dit is mogelijk dankzij een speciale buitenventilator. Deze warmte wordt overgedragen naar het gedeelte wat binnen staat. Het systeem transformeert de koude lucht van buiten dankzij een compressor naar opgewarmd water (evt ook verwarming). De lucht-water warmtepomp kun je hybride of volledig elektrisch (standalone) installeren. Erg in trek in Zuid-Holland.
null

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp haalt bodemwarmte. Een bodemwarmtewisselaar neemt de warmte uit de bodem (circa 10 – 13 graden). Dit gaat op zijn beurt naar het systeem. Dit proces heeft tot doel het verwarmingssysteem activeren met warm-water. Zo’n grond-water warmtepomp verwarmt je huis in de winter, en heeft een koelende functie op warme dagen.
water icon

4. Water-water warmtepomp

De water-water warmtepomp neemt warmte van waterbronnen uit de grond. Er zit verschil tussen een open of gesloten circuit. De ‘gevangen’ warmte wordt getransformeerd naar toepasbare energie. Dit wordt toegepast voor o.a. je verwarming in huis en warm water voor de badkamer. Prima in te zetten voor vloer en radiatorverwarming. Het apparaat kan ook koelen in de zomer. Laat dit systeem aanleggen in Kwintsheul.

Is mijn huis geschikt?
Niet zomaar elk huis is klaar voor een warmtepomp. Er spelen vaak veel verschillende zaken mee.

 • Mate van isolatie: oudere en huizen waar het ontbreekt aan isolatie zijn minder geschikt.
 • Soort verwarming: Een aanvoertemperatuur tussen de 30⁰C en 50⁰C resulteert in goede rendementen. Oude-elementen zijn vaak niet geschikt.
 • Bouwtijd huis: jaren 80 huizen (of ouder) zijn doorgaans niet geschikt.
 • Gasgestookte-ketels: Oudere cv-ketels werken doorgaans niet goed. Een hybride warmtepomp kopen is dan niet mogelijk.

Een hybride of standalone warmtepomp?

Vaak maken we onderscheid tussen twee variërende type producten: standalone (all electric) en hybride systemen. Wil jij helemaal van het gas af? Een volledig elektrische warmtepomp is dan de enige optie. Gaat jouw voorkeur uit naar een type waarbij ook je (CV) gasketel nog meewerkt? Ga dan voor een hybride installatie of warmtenetten. Hieronder lees je meer info. Je treft hier ook uitgebreide info over warmtepomp installateur Uitwijk.

Full electric warmtepomp
Een all electric warmtepomp is verantwoordelijk voor de verwarming + warm water volledig zelfstandig. Je verbruikt dus helemaal geen gas meer. Een standalone warmtepomp kan verschillende bronnen hebben: grondwater, buitenlucht of aardwarmte. De kosten liggen tussen de €5.000 t/m €19.500 met installatie inbegrepen. De meest efficiënte full electric systemen zijn de grondwater- en bodem systemen. De kosten zijn hoog, waardoor de terugverdientijd wat langer is.

Hybride warmtepomp
Een hybride warmtepomp combineer je met de gasgestookte cv-ketel (bijvoorbeeld Atag, Nefit, Remeha, Vaillant, AWB). Zo’n hybride apparaat is niet in staat alles te verwarmen. De HR-ketel is nodig voor de piekmomenten (extreme kou), plus schakelt in als je ineens veel warm water nodig hebt. De hybride warmtepomp bestellen is voordeliger in verhouding met een volledig-elektrisch installatie. Het nadeel is dat je een gasaansluiting houdt. Een populaire product is de ventilatiewarmtepomp. Deze onttrekt energie uit ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Kwintsheul

Wat zijn de kosten van een warmtepomp laten plaatsen in Kwintsheul

Een veelgestelde vraag: zijn de kosten van een warmtepomp hoog? Je zult daarvoor een aantal berekeningen moeten maken. Puur de prijs van het systeem is niet afdoende. Er bestaan natuurlijk ook installatiekosten: een specialist moet alle aanleggen. Daarnaast heb je soms recht op subsidies waardoor de aanschafprijs lager wordt. De kosten voor gasverbruik nemen af, echter verbruikt je pomp wel meer stroom. Alle kosten en baten moet je noteren om de totale kostprijs + terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Kwintsheul vast te stellen.

Model warmtepomp Kosten systeem Specialist Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €3200 €1700 €1000 6,5 jaar
Lucht-water €6700 €1600 €2700 7,5 jaar
Bodem-water €15000 €4700 €3700 13 jaar
Water-water €17600 €5900 €5900 15,5 jaar

Hoe zit het met subsidie in de gemeente Westland?
Over een aantal jaar is gas niet meer verkrijgbaar. De komende jaren moeten veel woningen uitwijken naar echt groene stroom (warmtenet). De regering biedt (ook in de gemeente Westland) gulle subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in december 2023. Kom in actie! En gebruik deze vorstelijke subsidieregeling. In enkele gevallen krijg je tot wel 50% van de kosten. Notitie: subsidie warmtepomp Kwintsheul geldt alleen op systemen die op de lijst prijken van het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen december 2023).

De actuele subsidie voor warmtepompen ligt tussen de €2350 en €4900. De exacte hoogte van de subsidie wordt afgeleid a.d.h.v. het merk en type, vermogen (kW) en energielabel. Subsidies starten rond de €1.000. Bij elke extra kW incasseer je nog eens €100 extra. Hoe dien ik mijn subsidieaanvraag in? Alle info vind je op RVO.nl. Zorg voor een bewijs van aanschaf. Een goed voorbeeld: de Galletti LCP 041PL geeft jou €5.000,00 subsidie en bij de Hautec HCS-PN-42 (88SF0301SDPN5) krijg je €3.300,00.


Maak je woning energieneutraal met zonnepanelen in Kwintsheul

Energieneutraal wonen is erg interessant. Gasvrije woningen zijn toekomstbestendig. Met warmtepompen heb je geen gas meer nodig. Aan de andere kant, deze systemen hebben een hoog stroomverbruik. Is de situatie zo dat je al met zonnepanelen energie opwekt, dan bouw je aan een energieneutrale woning. De kosten voor energie worden dan echt laag. Het aanschaffen van nieuwe zonnepanelen wordt steeds voordeliger, en de installatie steeds eenvoudiger. De Zonnecellen zijn voordelig in aanschaf en gaan langer mee. Dit heeft een positief effect op de terugverdientijd. Ook kan de zonneboiler bijdragen bij het bereiken van een energieneutrale situatie. Mensen zochten ook naar: warmtepomp in Doetinchem plaatsen.

Warmtepompboiler
Hoe sta jij tegenover warmtepompboilers aanschaffen? Een boiler gebruikt energie uit de ventilatielucht gezamenlijk met reguliere energie (stroom). Op die manier kan het efficiënt en milieuvriendelijk verbruikswater verwarmen (douche / bad / afwas). Dat kan dankzij de geïntegreerde compressor. De aanschafprijs van zo’n warmtepompboiler ligt tussen plusminus de €2700 tot €4000. Je energieverbruik wordt wel hoger: die bedragen al gauw €330 per 365 dagen. Een elektrische boiler met zonnepanelen is een perfecte combinatie om jouw energie uitgaven te reduceren in de provincie Zuid-Holland.

Begin direct met besparen

Niet uitsluitend nieuwe woningen ook bestaande huizen