Warmtepomp van TechniQ-Energy

Stap over op groene stroom en verlaag je energienota met €400

TechniQ-Energy warmtepomp installateur

Een geschikte TechniQ-Energy warmtepomp kopen? De gaskraan gaat langzaam dicht. Daarom heb je inmiddels de keuze uit verantwoorde alternatieven voor de traditionele CV-ketel. De warmtepomp is daar een goed voorbeeld van. Aan de hand van warmtepompspot.nl bekijk je alle details over verschillen tussen installaties, prijzen van de apparatuur, en ervaringen met de warmtepompen van TechniQ-Energy.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Check welke type warmtepompen te installeren zijn in jouw woning.
  2. Neem de installatie die matcht bij jouw huis en natuurlijk het budget.
  3. Vraag offertes op en ga voor een echte TechniQ-Energy warmtepomp installateur. Let op certificaten en referenties.
  4. Vraag om een uniek warmtepompsysteem. Dit moet namelijk volledig passen bij jouw woning.
  5. De installatie kan beginnen. Dit is een complex en tijdsintensieve klus.
  6. Toets of het werkt zoals jij voor ogen hebt. Check de garantie/onderhoud voor installatie en systeem.
  7. Vul het formulier in voor de subsidieaanvraag. Bekijk ook de Sonnenkraft warmtepomp.

Is onze woning geschikt?

  • Gevel vloer en dak zijn 100% kierdicht en goed geïsoleerd.
  • Beschikt het over (minimaal) HR++ glas of triple.
  • Lagetemperatuurverwarming (LTV): radiatoren of vloerverwarming.
  • Voldoende ruimte (naast de CV) voor een warmtepomp met voorraadvat.
  • In geval van all-electric: bodemboring capaciteit / ventilatie-unit.

WelkeTechniQ-Energy warmtepomp kan ik het beste installeren?

TechniQ-Energy verkoopt verschillende warmtepompen, relevant voor praktisch elke woning (zoals de TQE-AIR-MONO-14KW). Wat jij wil weten is, welk type rijmt met mijn wensen? Om die reden bespreken we in het kort de meest interessante opties.

1. Lucht/lucht warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp kiest voor de buitenlucht als warmtebron. Dit is mogelijk dankzij een buitenunit. De gewonnen warmte wordt overgedragen naar het binnendeel. Het apparaat verandert de buitenlucht (5 graden) met een speciale compressor naar verwarmde lucht om het huis te verwarmen. Lucht-lucht is er als hybride systeem en standalone (all-electric). Misschien informatief: warmtepomp installateur Rijswijk.

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp neemt ook warmte uit de lucht. Doorgaans omgevingslucht, ventilatielucht of buitenlucht. Dit wordt ingezet voor verwarmd water. Dit wordt op zijn beurt gebruikt voor verwarming en warm tapwater. Dit kennen we ook als een ventilatiewarmtepomp. Overtuigd? Ga een TechniQ-Energyketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

Een bodem-water warmtepomp profiteert van bodemwarmte. De unieke bodemwarmtewisselaar haalt warmte uit de grond (circa 11 – 14 graden). De vrijgekomen warmte gaat nu naar het systeem. Deze cyclus heeft als doel het water verwarmen voor de centrale verwarming. Deze grond-water warmtepomp zorgt in de winter voor een warm huis, en heeft een koelende functie op warme dagen.

4. Water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp gebruikt grondwater en oppervlaktewater als bron. We onderscheiden een open of gesloten bron. Op basis van een warmtewisselaar wordt de warmte geconverteerd naar hoogwaardige bruikbare energie. Dit wordt toegepast voor o.a. de centrale verwarming en om water op te warmen. Werkt prima met vloersystemen en radiator verwarming. Het apparaat warmt niet alleen op, het kan ook koelen.

5. Hybride warmtepomp

Een zogenaamde hybride warmtepomp staat in verbinding met de CV-ketel op gas. Zo’n hybride apparaat is niet in staat alles te verwarmen. De HR-ketel staat klaar voor de piekmomenten (extreme kou), en als er op 1 moment veel warm tapwater wordt gebruikt. Het bestellen van een hybride warmtepomp is voordeliger vergeleken met een 100% elektrische type. Minder fraai is het feit dat je dus 2 ketels hebt te onderhouden (incl. gas). Een veelgevraagd type betreft de ventilatiewarmtepomp. Zo’n apparaat gebruikt als bron de warmte in de ventilatielucht. Vind meer info over warmtepomp aanleggen in Oldenzaal.

TechniQ-Energy CV ketel met hybride warmtepomp

Beschik je al over een warmtepomp. Of afgelopen jaar een gloednieuw gasgestookte ketel laten aanleggen? Huishoudens zijn niet op de hoogte dat er ook combinatie van beide systemen mogelijk zijn. De CV-ketel in combinatie met warmtepomp (hybride installatie) is milieubewust en niet onverdienstelijk. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager in verhouding tot een volledig elektrische oplossing (bekijk ook TechniQ-Energy warmtepomp prijzen maart 2024). Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: lage aanschafprijs, geen dure installatie / vakman, werkt prima samen met huidige verwarming (En er is TechniQ-Energy subsidie). Let op: houd er rekening mee dat jouw gasaansluiting behouden blijft: Voor piekmomenten kan het niet zonder CV. Een gasketel gecombineerd met warmtepomp is straks niet voldoende. Vanaf 2050 moet elke woning gasvrij zijn.

Ervaringen

Gebruik jij reeds een duurzaam systeem? Een hybride of wellicht een alle electric oplossing? Deel gerust jouw ervaringen met TechniQ-Energy warmtepomp. Praktisch voor mensen die zoekende zijn naar een gasloze verwarmingsbron. TechniQ-Energy warmtepomp

Wat

Vergelijk offertes en vind de installateur voor jouw klus