Warmtepomp van Sonnenkraft

Kies een milieuvriendelijke optie en bespaar jaarlijks €500

Sonnenkraft warmtepomp installateur

De beste Sonnenkraft warmtepomp kopen? CV-ketels zijn straks bij wet verboden. Daarom zien we de wereld aan alternatieven voor de cv-ketel. De warmtepomp loopt hierin voorop. Aan de hand van deze website tref je handige informatie over soorten installaties, de prijzen van de systemen, en ervaringen met de warmtepompen van Sonnenkraft.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Ontdek welke warmtepomp versie geplaatst kunnen worden in jouw huis.
  2. Kies de installatie die rijmt met jouw huis en natuurlijk het budget.
  3. Vraag meerdere offertes op en selecteer een degelijke Sonnenkraft warmtepomp installateur. Let op certificaten en referenties.
  4. Laat het warmtepompsysteem ontwerpen. Zo’n installatie is namelijk altijd maatwerk.
  5. De installatie kan beginnen. Bij voorkeur door dezelfde installateur.
  6. Check of het werkt zoals jij voor ogen hebt. Check de garantie/onderhoud voor installatie en systeem.
  7. Claim jouw subsidie. Bekijk ook de Samsung warmtepomp.

Is onze woning geschikt?

  • Vloer, gevel en dak zijn uitstekend geïsoleerd.
  • Ramen hebben minimaal HR++ glas (of triple).
  • LT radiatoren of vloerverwarming zijn essentieel.
  • Genoeg ruimte voor het plaatsen van de warmtepomp met optionele boiler.
  • Eventueel: ruimte voor buitenunit of bodemboring.

Welke Sonnenkraft warmtepomp past bij mijn situatie?

Sonnenkraft hanteert een arsenaal aan warmtepompen, aansluitend bij bijna iedere woning (zoals de HP10MR). Wat jij wil weten is, welk apparaat matcht bij mijn huis? Hieronder beoordelen we in het kort de top-5 mogelijkheden.

1. Lucht/lucht warmtepomp

De lucht-water warmtepomp benut buitenlucht, en zet dat om naar energie. Dit is mogelijk dankzij een ‘airco achtig’ toestel. De onttrokken warmte vindt zijn weg naar een systeem in huis. Het apparaat verandert de buitenlucht (5 graden) met een krachtige compressor naar verwarmde lucht om het huis te verwarmen. Lucht-lucht kan je volledig standalone (full-electric) laten installeren maar ook hybride. Lees verder over warmtepomp installateur Purmerend.

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp neemt ook warmte uit de lucht. Denk hierbij aan omgevingslucht, buitenlucht of ventilatielucht. De opgewekte energie wordt ingezet voor warm water. En dat is weer bedoeld voor de verwarming in huis plus water voor in de badkamer. Je komt dit principe tegen bij een ventilatiewarmtepomp. Interesse gewekt? Ga een Sonnenkraftketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

Zo’n bodem-water warmtepomp neemt warmte uit de grond. De onmisbare bodemwarmtewisselaar nuttigt de warmte die diep in de grond zit (circa 11 – 13 graden). Hierop wordt de warmte afgegeven aan het systeem. De functie hiervan is het aanvoeren van heet water t.b.v. het verwarmingssysteem. Zo’n grond-water warmtepomp zorgt in de winter voor een warm huis, en heeft een koelende functie op warme dagen.

4. Water-water warmtepomp

De water-water warmtepomp neemt warmte van waterbronnen uit de grond. Er zit verschil tussen een open- of juist gesloten systeem. Op basis van een warmtewisselaar wordt de warmte opgewaardeerd naar bruikbare energie. Denk dan aan energie voor het verwarmingssysteem en om water op te warmen. Prima in te zetten voor vloersystemen en radiator verwarming. Dit systeem zorgt in de zomer voor een lekker koel huis.

5. Hybride warmtepomp

De hybride warmtepomp is in trek! Deze ondersteunt de CV-ketel op gas. Een hybride systeem kan niet zelfstandig draaien. De HR-ketel is nodig wanneer het erg koud is, en als er op 1 moment veel warm tapwater wordt gebruikt. De hybride warmtepomp bestellen is voordeliger in vergelijking met een full-electric product. Het nadeel is dat er twee verschillende systemen moeten worden aangebracht. Een populaire toepassing betreft een ventilatiewarmtepomp. Zo’n apparaat maakt gebruik van ventilatielucht. Combineer nu warmtepomp aanleggen in Nijkerk.

Sonnenkraft CV ketel met hybride warmtepomp

Beschik je al over een warmtepomp. Of laatst nog een nieuwe CV ketel laten installeren? Veel mensen vergeten dat het koppelen van deze producten goed werkt. Een CV-ketel in combinatie met warmtepomp (ook wel hybride genoemd) is verantwoord en maandelijks erg voordelig. De prijs van een hybride installatie is veel lager in verhouding tot een volledig elektrische oplossing (bekijk ook Sonnenkraft warmtepomp prijzen april 2024). De pluspunten van een hybride systeem zijn o.a.: lage aanschafprijs, geen ingewikkelde installatie, goed te integreren in bestaande woning (En er is Sonnenkraft subsidie). Het jammere is dat je nog steeds een gasgestookte ketel nodig hebt: het systeem kan niet zelfstandig opereren. Een gasketel gecombineerd met warmtepomp is uiteindelijk niet genoeg. In het jaar 2050 zal geen enkel huis nog gas gebruiken.

Ervaringen

Gebruik jij al een alternatief systeem (i.p.v. gas) ? Een hybride of juist een standalone oplossing? Wij zijn benieuwd naar ervaringen met Sonnenkraft warmtepomp. Praktisch voor woningeigenaren die interesse hebben in een duurzame verwarmingsbron. Sonnenkraft warmtepomp

Wat

Vraag meerdere offertes aan en ga voor de goedkoopste installateur