Warmtepomp van Energie EST

Kies een milieuvriendelijke optie en bespaar ieder jaar tot €500

Energie EST warmtepomp installateur

Online een Energie EST warmtepomp kopen? Nederland wordt steeds duurzamer. Om die reden zien we bijzonder veel alternatieven voor de hr-ketel. Je komt al gauw uit op de warmtepomp. Aan de hand van deze website vergelijk je alle info over type systemen, de prijzen en ervaringen met de warmtepompen van Energie EST.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Ontdek welke warmtepomp versie te installeren zijn in jouw woning.
  2. Neem de installatie die rijmt met jouw woning, wensen en budget.
  3. Vraag offertes op en kies een vakkundige Energie EST warmtepomp installateur. Check altijd referenties, keurmerken en certificaten.
  4. Vraag om een uniek warmtepompsysteem. Dit moet namelijk volledig passen bij jouw woning.
  5. Het systeem wordt geïnstalleerd. Bij voorkeur door dezelfde installateur.
  6. Toets of het werkt zoals jij voor ogen hebt. Het onderhoudsboek en de garanties berg je veilig op.
  7. Vergeet niet de subsidie aan de vragen. Bekijk ook de Ecopomp warmtepomp.

Is ons huis geschikt?

  • Gevel vloer en dak zijn goed geïsoleerd (kierdicht).
  • Ramen hebben minimaal HR++ glas (of triple).
  • Lagetemperatuurverwarming (LTV): radiatoren of vloerverwarming.
  • Voldoende ruimte (naast de CV) voor de warmtepomp en eventuele boiler.
  • Voor de complexe systemen: bodemboring capaciteit / ventilatie-unit.

Welke Energie EST warmtepomp is voor mij geschikt?

Energie EST verkoopt een grote variëteit aan warmtepompen, relevant voor vrijwel elk huis (zoals de Aquapura Monobloc 100 Esm). Wat jij wil weten is, welk apparaat strookt met mijn woning? Onderstaand behandelen we kort & bondig de meest interessante opties.

1. Lucht/lucht warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp nuttigt de buitenlucht als warmtebron. Dit gaat op basis van een ‘airco achtig’ toestel. De opgevangen warmte wordt vervoerd naar de “binnenunit”. Het apparaat verandert de buitenlucht (5 graden) met een krachtige compressor naar verwarmde lucht om het huis te verwarmen. Lucht-lucht is er als hybride systeem en standalone (all-electric). Misschien informatief: warmtepomp installateur Eindhoven.

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp onttrekt ook warmte uit de lucht. Doorgaans omgevingslucht, ventilatielucht of buitenlucht. De energie komt ten goede van de opwarming van water. En dat is weer bedoeld voor centrale verwarming en/of tapwater. Dit kennen we ook als een ventilatiewarmtepomp. Direct profiteren? Ga een Energie ESTketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp haalt “gratis” warmte uit de bodem. Een bodemwarmtewisselaar haalt warmte uit de grond (circa 7 – 12 graden). De warmte gaat naar het systeem. Het systeem gebruikt de warmte voor het verwarmen van water en het verwarmingssysteem. Zo’n grond-water warmtepomp zorgt in de winter voor een warm huis, en koelt in de zomerperiode.

4. Water-water warmtepomp

Zo’n water-water warmtepomp gebruikt grondwater en oppervlaktewater als bron. Er zit verschil tussen een open- of juist gesloten systeem. Op basis van een warmtewisselaar wordt de warmte veranderd in hoogwaardige bruikbare energie. Dit wordt toegepast voor o.a. het verwarmingssysteem en voor warm tapwater. Werkt prima met vloerverwarming en radiatoren. Het apparaat kan ook koelen in de zomer.

5. Hybride warmtepomp

Een hybride warmtepomp werkt samen met een CV-ketel op gas. Een hybride systeem is niet in staat alles te verwarmen. De HR-ketel staat klaar op koude dagen en als er op 1 moment veel warm tapwater wordt gebruikt. Het bestellen van een hybride warmtepomp is voordeliger in vergelijking met een 100% elektrische systeem. Belangrijk: dit betekent dat je dus 2 ketels hebt te onderhouden (incl. gas). Een populaire model is de ventilatiewarmtepomp. Deze installatie haalt warmte uit de ventilatielucht. Neem nu een warmtepomp aanleggen in Delft.

Energie EST CV ketel met hybride warmtepomp

Heb jij al geïnvesteerd in een warmtepomp? Of toevallig recentelijk een nieuwe CV ketel laten installeren? Huishoudens weten niet dat er ook combinatie van beide systemen mogelijk zijn. Een CV-ketel in combinatie met warmtepomp (hybride verwarmingssysteem) kenmerkt zich door een goed rendement. De prijs van een hybride installatie is echt voordeliger vergeleken met een volledig elektrische pomp (zie de Energie EST warmtepomp prijzen maart 2024). Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: lage aanschafprijs, geen dure installatie / vakman, en werkt samen met je huidige CV (En er is Energie EST subsidie). Het heikele punt is dat je gas blijft gebruiken: het systeem kan niet zelfstandig opereren. Een gasketel gecombineerd met warmtepomp is eigenlijk niet bestendig. Met ingang van 2050 is in principe elke woning gasvrij.

Ervaringen

Ben jij in het bezit van een milieuvriendelijke installatie ? Een hybride of een volledig elektrische systeem? Graag horen wij over jouw ervaringen met Energie EST warmtepomp. Nuttig voor consumenten die op zoek zijn naar een duurzame verwarmingsbron. Energie EST warmtepomp

Wat

Vergelijk alle aanbieders en ga voor de goedkoopste installateur