Warmtepomp van Renson

Kies een milieuvriendelijke optie en bespaar jaarlijks €490

Renson warmtepomp installateur

Een geschikte Renson warmtepomp kopen? We nemen afscheid van de gasketel. Hierom bestaan er nogal wat alternatieven voor de traditionele CV-ketel. De warmtepomp is een populaire installatie. Dankzij warmtepompspot.nl tref je alle info over verschillen tussen installaties, prijzen van de installaties, en ervaringen met de warmtepompen van Renson.

Stappenplan warmtepomp installeren

 1. Analyseer welke warmtepomp versie geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Maak een keuze voor de installatie die rijmt met de woning en budget.
 3. Vergelijk de prijzen en kies een vakkundige Renson warmtepomp installateur. Let op certificaten en referenties.
 4. Laat het warmtepompsysteem ontwerpen. Het dient 100% aan te sluiten bij jouw huis.
 5. Het systeem wordt geïnstalleerd. Dit wordt gedaan door gespecialiseerde vakmannen.
 6. Toets of het systeem werkt. Informeer naar garanties en onderhoudscontracten.
 7. Vraag subsidie aan voor de installatie. Bekijk ook de Panasonic warmtepomp.

Is mijn woning geschikt?

 • Vloer, dak en gevel zijn 100% kierdicht en goed geïsoleerd.
 • Heb je HR++ glas of zelf triple glas in de woning?
 • Vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren.
 • Installatieruimte voor het aanleggen van een boiler en warmtepomp.
 • Eventueel: de mogelijkheid voor een buitenunit.

Welke Renson warmtepomp is voor mij geschikt?

Renson verkoopt een ruim aanbod met warmtepompen, passend bij bijna ieder huis (zoals de Endura). Maar, welk type strookt met mijn woning? Onderstaand bediscussiëren we bondig vijf interessante type installaties.

1. Lucht/lucht warmtepomp

De lucht-water warmtepomp kiest voor de buitenlucht als warmtebron. Dit is mogelijk dankzij een ‘airco achtig’ toestel. De gewonnen warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp in huis. De installatie zet de koude lucht (5 graden) door middel van een compressor naar warme lucht. Lucht-lucht is er als hybride systeem en standalone (all-electric). Misschien informatief: warmtepomp installateur Noordwijk.

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp onttrekt ook warmte uit de lucht. Dit kan zijn buitenlucht, omgevingslucht of ventilatielucht. Deze warmte komt ten goede van warm water. Dit wordt weer gebruikt voorverwarming en warm tapwater. Een populaire toepassing is een ventilatiewarmtepomp. Interesse gewekt? Ga een Rensonketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

Zo’n bodem-water warmtepomp gebruikt bodemwarmte. De unieke bodemwarmtewisselaar nuttigt de warmte die diep in de grond zit (circa 11 – 14 graden). De warmte gaat naar het systeem. Deze warmte wordt gebruikt voor het aanvoeren van heet water t.b.v. het verwarmingssysteem. Zo’n grond-water warmtepomp zorgt in de winter voor een warm huis, en kan je woning koelen tijden hete periodes.

4. Water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp werkt met grondwater (en de warmte daarvan). We maken onderscheid tussen een circuit dat gesloten of open is. Op basis van een warmtewisselaar wordt de warmte opgewaardeerd naar hoogwaardige bruikbare energie. Bijvoorbeeld voor de centrale verwarming en warm water uit de kraan. In te zetten voor radiatoren en vloersystemen. Dit systeem heeft ook een koelende functie.

5. Hybride warmtepomp

Een meer betaalbare hybride warmtepomp combineer je met de gasgestookte cv-ketel. Een hybride systeem is niet in staat alles te verwarmen. De HR-ketel staat klaar voor de piekmomenten (extreme kou), of als de vraag naar warm water erg hoog is. De hybride warmtepomp bestellen is voordeliger wanneer je het afzet tegen een 100% elektrische oplossing. Let op: houd er rekening mee dat er in je woning een gasaansluiting blijft. Een veelgevraagd model betreft de ventilatiewarmtepomp. Dit systeem onttrekt energie uit ventilatielucht. Lees verder over warmtepomp aanleggen in Lelystad.

Renson CV ketel met hybride warmtepomp

Staat er in je woning al een warmtepomp? Of afgelopen jaar een gasketel laten aansluiten? De meeste mensen weten niet dat er ook combinatie van beide systemen mogelijk zijn. Een cv ketel in combinatie met warmtepomp (in de volksmond hybride product) is milieubewust en niet onverdienstelijk. De prijs van een hybride installatie is echt voordeliger als je het vergelijkt met een volledig elektrische systeem (bekijk Renson warmtepomp prijzen april 2024). 3 redenen waarom de hybride installatie populair is: lage investering, simpel aan te leggen, en je huis hoeft niet direct helemaal over de kop (En er is Renson subsidie). Belangrijk minpunt is dat je gas blijft gebruiken: De CV-ketel blijft noodzakelijk. Een gasketel met warmtepomp is straks niet toegestaan. In het jaar 2050 zal geen enkel huis nog gas gebruiken.

Ervaringen

Gebruik jij al een alternatief systeem (i.p.v. gas) ? Een hybride of wellicht een alle electric opstelling? Wij zijn nieuwsgierig naar ervaringen met Renson warmtepomp. Nuttig voor woningbezittersdie interesse hebben in een gasloze verwarmingsbron. Renson warmtepomp

Benieuwd

Vraag meerdere offertes aan en vind de installateur voor jouw klus