Warmtepomp van Toshiba
Toshiba warmtepomp installateur
De beste Toshiba warmtepomp kopen? Gasketels kunnen straks niet meer. Daardoor heb je tegenwoordig verschillende alternatieven voor de gasgestookte ketel. Je komt al gauw uit op de warmtepomp. Dankzij de info op deze pagina check je bruikbare info over verschillen tussen installaties, de prijzen van de systemen, en ervaringen met de warmtepompen van Toshiba.
Stappenplan warmtepomp installeren
- Check welke warmtepompen te installeren zijn in jouw woning.
- Kies de installatie die matcht bij jouw huis en beoogde kostenplaatje.
- Vraag prijzen op en selecteer een betrouwbare Toshiba warmtepomp installateur. Check altijd referenties, keurmerken en certificaten.
- Laat een uitgebalanceerd warmtepompsysteem maken. Zorg dat het aansluit bij jouw huis en gewenste klimaat.
- Het systeem wordt geïnstalleerd. Bij voorkeur door dezelfde installateur.
- Check of de installatie zuinig en juist draait. Vraag altijd naar de garantie en onderhoudsvoorschriften.
- Vergeet niet de subsidie aan de vragen. Bekijk ook de TechniQ-Energy warmtepomp.
Is mijn woning geschikt?
- Dak, gevel en vloer zijn 100% kierdicht en goed geïsoleerd.
- Check ramen op triple of HR++ glas keurmerk.
- LT radiatoren of vloerverwarming zijn essentieel.
- Genoeg ruimte voor het plaatsen van een boiler en warmtepomp.
- Eventueel: de mogelijkheid voor een buitenunit.
Welke Toshiba warmtepomp is voor mij geschikt?
Toshiba heeft een hele scala aan warmtepompen, aansluitend bij zowat elk huis (zoals de Estia HWS-1104H-E1). De hamvraag is, welke pomp sluit aan bij mijn wensen? Hieronder bekijken we kort & bondig vijf interessante type installaties.
1. Lucht/lucht warmtepomp
De lucht-water warmtepomp neemt de buitenlucht als warmtebron. Dit is mogelijk dankzij een ‘airco achtig’ toestel. De gewonnen warmte gaat via leidingen naar de “binnenunit”. Het systeem transformeert de buitenlucht (5⁰C) met een speciale compressor naar warme lucht. Lucht-lucht kan je volledig standalone (full-electric) laten installeren maar ook hybride. Lees verder over warmtepomp installateur Sliedrecht.
2. Lucht-water warmtepomp
Een lucht-water warmtepomp nuttigt ook warmte uit de lucht. In de regel vaak buitenlucht, omgevingslucht of ventilatielucht. De energie zorgt voor warm water. En dat komt ten goede van vloerverwarming en tapwater. Soms noemen we dit ook een ventilatiewarmtepomp. Enthousiast? Ga een Toshibaketel bestellen met subsidie.
3. Bodem-water warmtepomp
De bodem-water warmtepomp gebruikt als bron warmte in de aarde. De onmisbare bodemwarmtewisselaar nuttigt de warmte die diep in de grond zit (circa 11 – 13 graden). Hierop wordt de warmte afgegeven aan het systeem. Deze warmte wordt gebruikt voor het water verwarmen voor de centrale verwarming. Deze grond-water warmtepomp warmt jouw woning op in de winter/herfst, en koelt in de zomerperiode.
4. Water-water warmtepomp
De water-water warmtepomp neemt warmte van waterbronnen uit de grond. Er zijn 2 opties: een gesloten en een open systeem. De warmte uit de bodem wordt veranderd in warmte die je kunt gebruiken. Onder andere voor de centrale verwarming en voor warm tapwater. In te zetten voor vloersystemen en radiator verwarming. De installatie heeft ook een koelende functie.
5. Hybride warmtepomp
Een hybride warmtepomp staat in verbinding met de CV-ketel op gas. Een hybride pomp kan niet alles zelf doen. De HR-ketel staat klaar als de vraag naar warmte hoog is, plus schakelt in als je ineens veel warm water nodig hebt. Het bestellen van een hybride warmtepomp is voordeliger in verhouding met een 100% elektrische systeem. Belangrijk: dit betekent dat je een gasaansluiting houdt. Een veelgebruikte model is een ventilatiewarmtepomp. Dit type systeem maakt gebruik van ventilatielucht. Combineer nu warmtepomp aanleggen in Putten.
Toshiba CV ketel met hybride warmtepomp
Beschik je al over een warmtepomp. Of heb je net een actuele HR-ketel laten plaatsen? Nederlanders realiseren zich te weinig dat je deze twee apparaten met elkaar kunt verbinden. Zo’n CV-ketel in combinatie met warmtepomp (in de volksmond hybride product) is verantwoord en maandelijks erg voordelig. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager in verhouding tot een volledig elektrische oplossing (bekijk ook Toshiba warmtepomp prijzen december 2024). Waarom veel mensen kiezen voor een hybride pomp: lage aanschafprijs, eenvoudig te installeren, en werkt gewoon met je huidige verwarmingssysteem (En er is Toshiba subsidie). Let op: houd er rekening mee dat je nog steeds een gasgestookte ketel nodig hebt: De CV-ketel blijft noodzakelijk. Een gasketel met warmtepomp is op lange termijn niet afdoende. In 2050 zijn er alleen nog woningen zonder gas.
Ervaringen
Ben jij in het bezit van een milieuvriendelijke installatie ? Een hybride of juist een standalone / full electric systeem? Wij horen graag over jouw ervaringen met Toshiba warmtepomp. Nuttig voor woningeigenaren die zoekende zijn naar een energiezuinige manier van verwarmen.