Warmtepomp van Waterkotte
Waterkotte warmtepomp installateur
Een passende Waterkotte warmtepomp kopen? We nemen afscheid van de gasketel. Om die reden bestaan er verantwoorde alternatieven voor de cv-ketel. Je komt al gauw uit op de warmtepomp. Op deze website tref je praktische info over soorten systemen, prijzen van de installaties, en ervaringen met de warmtepompen van Waterkotte.
Stappenplan warmtepomp installeren
- Achterhaal welke warmtepompen geplaatst kunnen worden in jouw huis.
- Ga voor een installatie die aansluit bij de ruimtes en de totaalprijs die je in je hoofd hebt.
- Vraag offertes op en kies een erkende Waterkotte warmtepomp installateur. Lees referenties en bekijk certificaten.
- Laat het warmtepompsysteem ontwerpen. Het dient 100% aan te sluiten bij jouw huis.
- Zorg dat alles netjes wordt geïnstalleerd. Dit is een complex en tijdsintensieve klus.
- Inspecteer of alles goed is aangesloten. Het onderhoudsboek en de garanties berg je veilig op.
- Vul het formulier in voor de subsidieaanvraag. Bekijk ook de Thermics Energie warmtepomp.
Is onze woning geschikt?
- Dak, vloer en gevel beschikken over de juiste isolatiewaarden.
- Heb je HR++ glas of zelf triple glas in de woning?
- Vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren.
- Genoeg ruimte voor het plaatsen van het warmtepompsysteem (+ boiler).
- Optioneel: de mogelijkheid voor een buitenunit.
Welke Waterkotte warmtepomp past bij mijn situatie?
Waterkotte biedt een grote variëteit aan warmtepompen, bruikbaar voor praktisch elke woning (zoals de EcoTouch Ai1 Air 5018.5). De vraag is, welk systeem matcht bij mijn huis? Onderstaand beoordelen we kort & bondig vijf interessante type installaties.
1. Lucht/lucht warmtepomp
Een lucht-water warmtepomp benut de buitenlucht als warmtebron. Dit werkt in feite met een speciale buitenventilator. De warmte uit de lucht gaat via leidingen naar de “binnenunit”. Het systeem transformeert de buitenlucht (5⁰C) met een speciale compressor naar verwarmde lucht. Lucht-lucht is er als hybride en all-electric (standalone). Ga direct een warmtepomp installateur Tilburg.
2. Lucht-water warmtepomp
Een lucht-water warmtepomp onttrekt ook energie uit de lucht. Doorgaans ventilatielucht, buitenlucht of omgevingslucht. De energie gebruiken we voor verwarmd water. Dit wordt op zijn beurt gebruikt voor radiatoren/vloerverwarming en/of tapwater (keuken / badkamer). Een populaire toepassing is een ventilatiewarmtepomp. Nieuwsgierig? Ga een Waterkotteketel bestellen met subsidie.
3. Bodem-water warmtepomp
Een bodem-water warmtepomp benut warmte uit de grond. Een speciale bodemwarmtewisselaar nuttigt de warmte die diep in de grond zit (circa 9 – 12 graden). Hierop wordt de warmte afgegeven aan het systeem. Deze cyclus heeft als doel het verwarmen van water en het verwarmingssysteem. Zo’n grond-water warmtepomp zorgt in de winter voor een warm huis, en kan jouw huis koelen als het warm weer is.
4. Water-water warmtepomp
Een water-water warmtepomp werkt met grondwater (en de warmte daarvan). We onderscheiden een circuit dat gesloten of open is. Op basis van een warmtewisselaar wordt de warmte veranderd in direct inzetbare energie. Dit wordt toegepast voor o.a. het verwarmingssysteem en warm water uit de kraan. In te zetten voor radiatoren en vloersystemen. Dit systeem zorgt in de zomer voor een lekker koel huis.
5. Hybride warmtepomp
Een meer betaalbare hybride warmtepomp staat in verbinding met de CV-ketel op gas. Zo’n hybride oplossing kan niet alles zelf doen. De HR-ketel staat klaar op koude dagen en als er op 1 moment veel warm tapwater wordt gebruikt. Een hybride warmtepomp bestellen is goedkoper vergeleken met een 100% elektrische product. Minder fraai is het feit dat er twee verschillende systemen moeten worden aangebracht. Een uitstekende product betreft de ventilatiewarmtepomp. Dit systeem maakt gebruik van ventilatielucht. Combineer nu warmtepomp aanleggen in Rijswijk.
Waterkotte CV ketel met hybride warmtepomp
Heb jij al geïnvesteerd in een warmtepomp? Of laatst nog een hoog rendement ketel laten neerzetten? Het gros van de huizenbezitters weten niet dat het koppelen van deze producten goed werkt. Zo’n CV-ketel in combinatie met warmtepomp (in de volksmond hybride product) heeft een prima rendement. De prijs van een hybride installatie ligt vele malen lager dan een volledig elektrisch systeem (zie Waterkotte warmtepomp prijzen december 2024). Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: voordelig, gemakkelijk te plaatsen, en werkt samen met je huidige CV (En er is Waterkotte subsidie). Belangrijk minpunt is dat je gas blijft gebruiken: Voor piekmomenten kan het niet zonder CV. Een gasketel met warmtepomp is eigenlijk niet afdoende. Vanaf 2050 zal geen enkel huis nog gas gebruiken.
Ervaringen
Maak jij al gebruik van groene stroom? Een hybride of misschien wel een volledig elektrische oplossing? Wij zijn nieuwsgierig naar ervaringen met Waterkotte warmtepomp. Een uitkomst voor woningbezittersdie op zoek zijn naar een duurzame wijze van verwarming.