Warmtepomp van Weider

Verlaag jou gasverbruik en bespaar ieder jaar tot €430

Weider warmtepomp installateur

Een geschikte Weider warmtepomp kopen? Nederland wordt steeds duurzamer. Daarom zien we bijzonder veel alternatieven voor de gasketel. De warmtepomp is daar een goed voorbeeld van. Op deze pagina tref je alle details over soorten systemen, de prijzen van de systemen, en ervaringen met de warmtepompen van Weider.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Analyseer welke warmtepomp installaties wel/niet geschikt zijn voor jouw huis.
  2. Ga voor een installatie die aansluit bij de woning en budget.
  3. Vergelijk de prijzen en selecteer een echte Weider warmtepomp installateur. Vraag altijd om certificaten en ervaringen van anderen.
  4. Een adaptive warmtepompsysteem is noodzakelijk. Het moet volledig bij jouw woning en situatie passen.
  5. Laat alles op de juiste manier installeren. Dit wordt gedaan door gespecialiseerde vakmannen.
  6. Check of het werkt zoals jij voor ogen hebt. Vraag altijd naar de garantie en onderhoudsvoorschriften.
  7. Vraag subsidie aan voor de installatie. Bekijk ook de Toshiba warmtepomp.

Welke woning is geschikt?

  • Dak, vloer en gevel zijn voldoende geïsoleerd.
  • Beschikt het over (minimaal) HR++ glas of triple.
  • Lagetemperatuurverwarming (LTV): radiatoren of vloerverwarming.
  • Voldoende ruimte (naast de CV) voor de warmtepomp en eventuele boiler.
  • Voor de complexe systemen: bodemboring capaciteit / ventilatie-unit.

Welke Weider warmtepomp past bij mijn situatie?

Weider hanteert flink wat verschillende warmtepompen, rendabel voor haast elke woning (zoals de LW140). Maar, welke installatie past nu bij mijn ideaalplaatje? Hierna behandelen we kort vijf interessante type installaties.

1. Lucht/lucht warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp neemt buitenlucht als energiebron. Dit werkt in feite met een soort ventilator buiten. De opgevangen warmte wordt overgedragen naar een systeem in huis. Deze installatie converteert buitenlucht (5⁰C) door middel van een compressor naar warmte lucht (zodat het aangenaam warm is). Lucht-lucht kun je hybride of volledig elektrisch (standalone) installeren. Interessant: warmtepomp installateur Uitgeest.

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp maakt ook gebruik van warmte uit de lucht. Doorgaans buitenlucht, ventilatielucht of omgevingslucht. Dit zorgt voor verwarmd water. En dat komt ten goede van de verwarming in huis en tapwater. Je komt dit principe tegen bij een ventilatiewarmtepomp. Nieuwsgierig? Ga een Weiderketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp gebruikt bodemwarmte. Een speciale bodemwarmtewisselaar haalt warmte uit de grond (circa 8 – 14 graden). De warmte gaat naar het systeem. Dit proces heeft tot doel het verwarmingssysteem activeren met warm-water. Zo’n grond-water warmtepomp heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter en heeft een koelende functie op warme dagen.

4. Water-water warmtepomp

De water-water warmtepomp gebruikt grondwater en oppervlaktewater als bron. Er zijn 2 opties: een open- of juist gesloten systeem. De warmte uit de bodem wordt getransformeerd naar direct inzetbare energie. Bijvoorbeeld voor je verwarming in huis en water om te douchen. Prima in te zetten voor vloerverwarming en radiatoren. Het apparaat kan ook koelen in de zomer.

5. Hybride warmtepomp

Een hybride warmtepomp werkt samen met een CV-ketel op gas. Een hybride pomp kan niet zelfstandig draaien. De HR-ketel helpt op koude dagen of als er veel warm water wordt verbruikt. Een hybride warmtepomp bestellen is goedkoper vergeleken met een all-electric systeem. Belangrijk: dit betekent dat er in je woning een gasaansluiting blijft. Een populaire model is de ventilatiewarmtepomp. Dit type systeem maakt gebruik van ventilatielucht. Combineer nu warmtepomp aanleggen in Roermond.

Weider CV ketel met hybride warmtepomp

Staat er in je woning al een warmtepomp? Of laatst nog een hoog rendement ketel laten neerzetten? Veel mensen hebben niet de kennis dat er ook combinatie van beide systemen mogelijk zijn. De CV-ketel in combinatie met warmtepomp (in de volksmond hybride product) is duurzaam heeft een leuke opbrengst. De prijs van een hybride installatie ligt vele malen lager dan een volledig elektrisch systeem (zie Weider warmtepomp prijzen maart 2024). 3 redenen waarom de hybride installatie populair is: betaalbaar, geen dure installatie / vakman, werkt prima samen met huidige verwarming (En er is Weider subsidie). Groot nadeel is dat je niet van het gas af bent: het systeem kan niet zelfstandig opereren. Een gasketel in combinatie met warmtepomp is over een flink aantal jaar niet toegestaan. Met ingang van 2050 zal ieder huis gasvrij zijn.

Ervaringen

Maak jij al gebruik van groene stroom? Een hybride of misschien wel een alle electric pomp? Deel gerust jouw ervaringen met Weider warmtepomp. Praktisch voor woningbezittersdie zoekende zijn naar een “groene” wijze van verwarming. Weider warmtepomp

Wat

Vraag offertes op en ga voor de goedkoopste installateur