Warmtepomp van YORK

Stop met gasverbruiken en verlaag je energienota met €470

YORK warmtepomp installateur

Een geschikte YORK warmtepomp kopen? We nemen afscheid van de gasketel. Derhalve heb je tegenwoordig reusachtig veel alternatieven voor de gasketel. De warmtepomp is daar een goed voorbeeld van. Aan de hand van deze pagina bekijk je alle details over type systemen, de prijzen en ervaringen met de warmtepompen van YORK.

Stappenplan warmtepomp installeren

 1. Check welke warmtepomp installaties geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Selecteer de installatie die rijmt met jouw huis en natuurlijk het budget.
 3. Overweeg de aangeboden prijs en kies een echte YORK warmtepomp installateur. Check altijd referenties, keurmerken en certificaten.
 4. Een adaptive warmtepompsysteem is noodzakelijk. Zorg dat het aansluit bij jouw huis en gewenste klimaat.
 5. De installatie kan beginnen. Dit wordt gedaan door gespecialiseerde vakmannen.
 6. Toets of de installatie zuinig en juist draait. Het onderhoudsboek en de garanties berg je veilig op.
 7. Claim jouw subsidie. Bekijk ook de Viessmann warmtepomp.

Is ons huis geschikt?

 • Gevel, dak en vloer zijn uitstekend geïsoleerd.
 • In alle ramen zit HR++ glas of triple glas.
 • LT radiatoren of vloerverwarming zijn essentieel.
 • Voldoende ruimte (naast de CV) voor het warmtepompsysteem (+ boiler).
 • Bij volledig elektrisch: boringen in de grond en lucht-lucht unit.

Welke YORK warmtepomp past in mijn woning?

YORK verkoopt verschillende warmtepompen, geschikt voor bijna iedere woning (zoals de Ecofrio v2 YLHA 12 PLUS G1 TC). De vraag is, welk apparaat matcht bij mijn wensen? Onderstaand bespreken we bondig de meest populaire systemen.

1. Lucht/lucht warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp benut buitenlucht als energiebron. Dit werkt in feite met een speciale buitenventilator. De warmte uit de lucht wordt via leidingen getransporteerd naar de “binnenunit”. De installatie zet de koude lucht (5 graden) door middel van een compressor naar warmte lucht (zodat het aangenaam warm is). Lucht-lucht is er als hybride systeem en standalone (all-electric). Misschien informatief: warmtepomp installateur Veenendaal.

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp maakt ook gebruik van energie uit de lucht. Denk hierbij aan buitenlucht, omgevingslucht of ventilatielucht. Deze lucht wordt gebruikt voor de opwarming van water. En dit wordt dan ingezet voor de verwarming in huis plus tapwater. Een populaire toepassing is een ventilatiewarmtepomp. Nieuwsgierig? Ga een YORKketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

Een bodem-water warmtepomp profiteert van “gratis” warmte uit de bodem. Een bodemwarmtewisselaar neemt de warmte uit de bodem (circa 11 – 13 graden). Deze warmte wordt afgegeven aan het systeem. Deze cyclus heeft als doel het water verwarmen voor de centrale verwarming. Zo’n grond-water warmtepomp heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter en kan je woning koelen tijden hete periodes.

4. Water-water warmtepomp

De water-water warmtepomp werkt met grondwater (en de warmte daarvan). Er zijn 2 opties: een open of gesloten bron. De ‘gevangen’ warmte wordt omgezet naar toepasbare energie. Voor het verwarmingssysteem en voor warm tapwater. Te combineren met radiatoren en vloersystemen. Het systeem heeft ook een koelende functie.

5. Hybride warmtepomp

Een zogenaamde hybride warmtepomp kan samenwerken met je gas CV-ketel. Zo’n hybride oplossing kan niet alles zelf doen. De HR-ketel helpt als de vraag naar warmte hoog is, of als er veel warm water wordt verbruikt. Het bestellen van een hybride warmtepomp is voordeliger in vergelijking met een volledig-elektrisch installatie. Een minpunt is dat er twee verschillende systemen moeten worden aangebracht. Een prima model betreft een ventilatiewarmtepomp. Zo’n apparaat ‘vangt’ energie uit de ventilatielucht. Bezoek de pagina warmtepomp aanleggen in Schiedam.

YORK CV ketel met hybride warmtepomp

Beschik je al over een warmtepomp. Of heb je net een hoog rendement ketel laten neerzetten? De meeste mensen hebben niet de kennis dat je deze twee apparaten met elkaar kunt verbinden. De CV-ketel in combinatie met warmtepomp (in de volksmond hybride product) is duurzaam heeft een leuke opbrengst. De prijs van een hybride installatie is veel lager in verhouding tot een volledig elektrische oplossing (bekijk ook YORK warmtepomp prijzen juni 2024). 3 redenen waarom de hybride installatie populair is: betaalbaar, in een dag aangelegd, en werkt gewoon met je huidige verwarmingssysteem (En er is YORK subsidie). Belangrijk minpunt is dat jouw gasaansluiting behouden blijft: Voor piekmomenten kan het niet zonder CV. Een gasketel samen met warmtepomp is uiteindelijk niet bestendig. Per 2050 zal ieder huis gasvrij zijn.

Ervaringen

Ben jij in het bezit van een milieuvriendelijke installatie ? Een hybride of juist een alle electric pomp? Graag horen wij over jouw ervaringen met YORK warmtepomp. Een uitkomst voor Nederlanders die interesse hebben in een duurzame energiebron. YORK warmtepomp

Hoe

Vraag offertes op en vind de installateur voor jouw klus