Warmtepomp Zuid-Beijerland

Iedereen zal op termijn een gasvrije woning moeten hebben. De milieuvervuilende cv-ketel verdwijnt vanaf 2021. Over een tijdje is het aanvragen van gasgestookte cv-ketels niet meer toegestaan. Niemand kan vanaf 2030 nog verwarmen op gas. Alle woningen moeten dus over naar een duurzame verwarmingsbron. De optie in plaats van de CV-ketel is de populaire warmtepomp. Met behulp van warmtepompspot.nl vind je relevante tips m.b.t. een warmtepomp in Zuid-Beijerland. Wat komt er allemaal bij kijken? Is het een prijzig systeem? Uit hoeveel warmtepomp installateurs kan ik kiezen? Vind alle belangrijke info en check prijzen van een installateur in Zuid-Beijerland!

Inhoudsopgave
Waarom zouden we een warmtepomp laten plaatsen in Zuid-Beijerland? Via onze specialisten bekijk jij handige aanbevelingen. Druk op een van de onderwerpen en je leest ogenblikkelijk alles wat je moet weten!

 1. Mogelijkheden voor een warmtepomp installateur in Zuid-Beijerland?
 2. Welke warmtepomp moet ik kiezen?
 3. Een volledig elektrische of hybride warmtepomp?
 4. Wat zijn de tarieven van een warmtepomp in Zuid-Beijerland?
 5. Een duurzame woning dankzij zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Zuid-Beijerland

Bekijk jij de opties ten aanzien van het investeren in een warmtepomp? De installatie van zo’n pomp is vrij gecompliceerd. Om die reden is een vakkundige warmtepomp installateur in Zuid-Beijerland noodzakelijk. De zoektocht naar een geoefende installateur is net zo relevant als het kiezen van het juiste systeem. De specialist kijkt kritisch naar jouw woning, geeft advies voor een warmtepomp, en zorgt er natuurlijk voor dat alles goed wordt aangesloten (lees over Bosch verwarming). Hoe kies ik een handige warmtepomp-specialist? Voor het installeren van een warmtepomp zijn er verschillende contracten die jou helpen bij het kiezen:

 • Kwaliteit voor Installaties Nederland (KvINL)

  Biedt verschillende trainingen voor installateurs

 • BRL 6000 certificaat

  Verplicht in het geval van grondboringen

 • STEK-erkende installateurs

  Een certificaat gericht op werken met koudemiddelen

 • Uneto-VNI (Vereniging van Nederlandse Installateurs)

  Het is relevant dat de installateur het keurmerk heeft

 • Dutch Heat Pump Association

  Een pluspunt als het merk van de warmtepomp erkend is.

 • Het OK CV logo

  Kwaliteitslabel voor veilig en energiezuinig verwarmen. Met name bedoeld voor hybride warmtepompen.

Welke warmtepomp heb ik nodig? [ervaringen december 2023]

Warmtepomp ervaringen verschillen onderling best wel. Wat rendeert het beste in mijn woning? Veelal heb je meer opties bij een warmtepomp voor nieuwbouw vergeleken met bestaande bouw. In het schema tref je een handig overzichtje.

Categorie Warmtepomp Werking Bron Kosten (incl. montage) Gasbesparing Geschikt voor
1. Ventilatie Hybride combi Luchtstroom Vanaf €1.500 30 – 50% Goede mechanische ventilatie noodzakelijk (vanaf 1979)
2. Lucht-water Hybride of standalone Luchtunit (buiten) €4.000 – €8.000 70 – 100% Huizen gebouwd vanaf 1992
3. Bodem-water 100% elektrisch Grondbron €14.000 – 18.000 100% Recente projecten (of aanzienlijke opknapbeurt)
4. Water-water Helemaal elektrisch Grondwater €20.000 en extra 100% Woningen vanaf 2018
null

1. Ventilatiewarmtepomp

De betaalbare ventilatiewarmtepomp haalt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht. De meeste huizen na 1980 zijn doorgaans voorzien van mechanische ventilatie. De ventilatielucht in badkamer, keuken en toilet wordt afgezogen om de lucht in huis gezond te houden. MV (lucht-lucht) systeem haalt (warmte) ventilatielucht. Hiermee ondersteunt het de CV-ketel. Het apparaat combineer je met de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp nuttigt buitenlucht als energiebron. Dit gebeurt met behulp van een soort airco buiten. De opgevangen warmte wordt overgedragen naar het gedeelte wat binnen staat. Het systeem transformeert de buitenlucht (5⁰C) met een krachtige compressor naar heet water (voor douche en bad). De lucht-water warmtepomp kun je hybride of volledig elektrisch (standalone) installeren. Erg in trek in Zuid-Holland.
null

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp nuttigt bodemwarmte. De onmisbare bodemwarmtewisselaar haalt warmte uit de grond (circa 7 – 14 graden). Deze warmte wordt afgegeven aan het systeem. Dit proces heeft tot doel het aanvoeren van heet water t.b.v. het verwarmingssysteem. Een grond-water warmtepomp verwarmt je huis in de winter, en kan jouw huis koelen als het warm weer is.
water icon

4. Water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp haalt warmte uit het water in de grond. Er zit verschil tussen een circuit dat gesloten of open is. Op basis van een warmtewisselaar wordt de warmte opgewaardeerd naar toepasbare energie. Dit wordt toegepast voor o.a. de centrale verwarming en voor warm tapwater. In te zetten voor radiatoren en vloersystemen. Het apparaat kan je huis in de zomer koelen. Laat zo’n systeem aanleggen in Zuid-Beijerland.

Is mijn huis geschikt?
Warmtepompen kunnen niet in ieder huis geïnstalleerd worden. Dit hangt af van meerdere zaken.

 • Isolatie: oudere en matig geïsoleerde woningen zijn minder geschikt.
 • Kenmerken verwarming: Een wateraanvoertemperatuur van max 50⁰C zorgt voor een prettige opbrengst. Radiatoren zijn niet altijd geschikt.
 • Bestaand / Nieuwbouw: huizen gezet voor 1980 kunnen voor problemen gaan zorgen.
 • HR-ketel: Oudere cv-ketels zijn niet compatibel. Een hybride warmtepomp kopen zal dan niet gaan.

Een hybride of standalone warmtepomp?

Veelal zijn er twee type systemen: standalone (volledig elektrisch) of hybride systemen. Het gasverbruik reduceren tot 0? Een volledig elektrische warmtepomp is dan de enige optie. Wil je beginnen met een pomp die samenwerkt met je huidige gasketel? Dan is een hybride systeem de oplossing of warmtenetten. Lees verder voor het verschil. Nu ook online: warmtepomp installateur Hoogwoud.

Full electric warmtepomp
Zo’n all electric warmtepomp managet de verwarming + warm water volledig zelfstandig. Je verbruikt dus helemaal geen gas meer. Een standalone warmtepomp gebruikt als bron de aardwarmte, buitenlucht of grondwater. De prijzen zullen variëren tussen €7.500 t/m €21.000 met installatie inbegrepen. Veel van deze full electric modellen zijn systemen op basis van bodem en grondwater. Het is niet goedkoop, maar op lange termijn pluk je hier de vruchten van.

Hybride warmtepomp
Een hybride warmtepomp kan samenwerken met je gas CV-ketel (van bijv. Remeha, Vaillant, AWB, Intergas, Nefit). De hybride installatie neemt niet alles voor z’n rekening. De HR-ketel ondersteunt voor de piekmomenten (extreme kou), of als er veel warm water wordt verbruikt. Het bestellen van een hybride warmtepomp is voordeliger wanneer je het afzet tegen een full-electric installatie. Een minpunt is dat je in 2030 weer moet overstappen. Een veelgebruikte product betreft de ventilatiewarmtepomp. Zo’n apparaat maakt gebruik van ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Zuid-Beijerland

Wat zijn de kosten van een warmtepomp laten plaatsen in Zuid-Beijerland

Iedereen vraagt het zich af tegenwoordig: is een warmtepomp duur of goedkoop? Je zult daarvoor een aantal berekeningen moeten maken. Puur de kostprijs van de pomp is niet erg volledig. Er bestaan natuurlijk ook installatiekosten: een vakman moet speciaal langskomen. En zoals je misschien weet komt de beschikbare subsidie die zorgen voor een lagere verkoopprijs. Het gasverbruik wordt minder echter verbruikt je pomp wel meer stroom. Al deze kosten en baten zul je moeten meenemen om de totale tarieven en terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Zuid-Beijerland uit te rekenen.

Type warmtepomp Aanschafprijs Specialist Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €3500 €1600 €1800 5 jaar
Lucht-water €5700 €2400 €2300 7 jaar
Bodem-water €14600 €5600 €3100 9,5 jaar
Water-water €17800 €5900 €5800 15,5 jaar

Hoeveel subsidie ontvang ik in de gemeente Korendijk?
Binnenkort gaat de gaskraan helemaal dicht. Vanaf dit moment zullen veel woningen overgaan naar duurzame warmtebronnen (warmtenet). De 2e kamer verschaft (ook in de gemeente Korendijk) royale subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in december 2023. Kom in actie! En gebruik deze historische subsidieregeling. Vaak krijg je tot wel 50% van de aanschafprijs. Notitie: subsidie warmtepomp Zuid-Beijerland kan jij uitsluitend toepassen op modellen die zijn gekozen door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen december 2023).

De actuele subsidie voor warmtepompen varieert tussen de €3000 tot €4950. Het concrete bedrag waar jij recht op hebt hangt af van het merk, het aantal KW en het energielabel. De minimale subsidie is €1.000. Voor iedere kW extra thermisch vermogen verdien je nog eens €100 extra. Hoe gaat zo’n subsidieaanvraag? Op RVO.nl tref je alle benodigde info. Zorg voor een volledig betaalbewijs. Een actueel voorbeeld: de Viessmann Vitocal 222-S AWT-AC 221.A10 heeft €2.300,00 subsidie en m.b.t. de Energie EST Aquapura Monobloc 100 Esm heb je recht op €1.250,00.


Energieneutrale woning met zonnepanelen in Zuid-Beijerland

Energieneutraal wonen is erg interessant. Woningen die 0 gas verbruiken zullen we meer en meer gaan zien. Warmtepompen zijn een goede eerste stap. Let op: deze producten verbruiken veel stroom. Wanneer je deze stroom zelf opwekt met zonnepanelen, dan kun je het energieverbruik nog verder reduceren. De kosten voor energie worden dan echt laag. Het aanschaffen van nieuwe zonnepanelen wordt steeds voordeliger, en installatiebedrijven vind je overal. Veel merken en leveranciers bieden zonnecellen aan en kunnen lang meegaan. Dit heeft een positief effect op de terugverdientijd. De zonneboiler ondersteunt jou met de doelstelling voor een energieneutraal huis. Lees nu verder over warmtepomp in s-Gravenzande plaatsen.

Warmtepompboilers
Heb jij al wel eens gedacht over een warmtepompboiler aanschaffen? Een boiler gebruikt energie middels ventilatie (lucht) in samenwerking met standaard elektriciteit. Op basis daarvan kan de installatie via een duurzame methode water voor douche/bad verwarmen. Dit kan door de geïntegreerde compressor. De kostprijs van een warmtepompboiler ligt tussen +/- €2800 – €4100. Vergeet niet de verbruikskosten: houdt rekening met zo’n €335 per kalenderjaar. Zonnepanelen met een elektrische boiler is de ideale mix om jouw energie uitgaven te reduceren in de provincie Zuid-Holland.

Start met besparen

Naast nieuwe huizen ook voor bestaande bouw