Warmtepomp Sint Jansteen

De trend om zonder gas te verwarmen neemt toe. De oude en vertrouwde cv-ketel is over een aantal jaren verboden. In slechts enkele jaren is het laten installeren van een systeem op gas niet langer mogelijk. Vanaf 2030 mogen we namelijk geen gas gebruiken. Met z’n allen zullen we moeten switchen naar andere innovatieve mogelijkheden. Het meest bekende alternatief van een ketel met gas het warmtepomp systeem. Met behulp van warmtepompspot.nl check jij uitgebreide info betreffende een warmtepomp in Sint Jansteen. Is mijn huis wel geschikt? Wat zijn de verschillende tarieven? Uit hoeveel warmtepomp installateurs kan ik kiezen? Lees alle cruciale tips en adviezen en ontdek de meest vakkundige installateur in Sint Jansteen!

Inhoudsopgave
Hoe werkt een warmtepomp laten plaatsen in Sint Jansteen? Op onze website lees je belangrijke tips en adviezen. Kies voor een veelgestelde vraag en jij bekijkt onmiddellijk verdere informatie.

  1. Welke warmtepomp installateurs zijn werkzaam in Sint Jansteen?
  2. Uit welke warmtepompen kan ik kiezen?
  3. Volledig elektrisch (stand-alone) of hybride warmtepomp?
  4. Welke kosten komen er kijken bij een warmtepomp in Sint Jansteen?
  5. Milieubewust en duurzaam wonen met zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Sint Jansteen

Iets voor jou, de installatie van een warmtepomp? Juist het laten installeren van zo’n systeem is tamelijk gecompliceerd. Vandaar is een betrouwbare warmtepomp installateur in Sint Jansteen aan te raden. De zoektocht naar een deskundige warmtepomp-installateur is minstens zo belangrijk als de taakomschrijving. Deze expert inspecteert jouw woning, bekijkt welk type systeem het beste rendeert, en zorgt er natuurlijk voor dat alles goed wordt aangesloten (lees over Climaveneta warmtepompen). Hoe herken je een betrouwbare warmtepomp-specialist? Omtrent het installeren van een warmtepomp heb je diverse certificaten die betrouwbaar zijn:

  • KvINL erkenning voor installatie warmtepomp

    Diverse trainingen voor uiteenlopende warmtepompen

  • BRL 6000 erkenning

    Bedoeld voor het plaatsen van bodem-warmtepompen

  • STEK-certificering

    Speciaal voor installateurs die werken met koudemiddelen

  • Uneto-VNI (Vereniging van Nederlandse Installateurs)

    Een groot pluspunt wanneer de installateur hier is ingeschreven

  • Dutch Heat Pump Association

    Bekijk of het merk warmtepomp lid is van deze organisatie.

  • OK CV

    Een speciaal keurmerk voor CV-installateurs. Met name bedoeld voor hybride warmtepompen.

Welke warmtepomp moet ik kiezen? [ervaringen april 2024]

Warmtepomp ervaringen liggen doorgaans zeer uiteen. Welk systeem laat ik installeren? Veelal heb je meer te kiezen bij een warmtepomp voor nieuwbouw ten opzichte van bestaande bouw. In de bijgaande tabel check je een handig overzichtje.

Type Warmtepomp Mechanisme Warmtebron Totale kosten Gasbesparing Type woning
1. Ventilatie Hybride combi MV / binnenlucht Vanaf €1.650 40 – 50% Woning gebouwd na 1979 (met MV / ventilatie)
2. Lucht-water Hybride en Full electric Lucht van buiten €3.000 – €7.000 60 – 100% Huizen gebouwd vanaf 1992
3. Bodem-water 100% elektrisch Aardbron €15.000 – 18.000 100% Woningen na 2010 (of noemenswaardige aanpassingen)
4. Water-water 100% elektrisch Grondwater €20.000 en hoger 100% Nieuwbouwwoningen
null

1. Ventilatiewarmtepomp

De ventilatiewarmtepomp gebruikt de afgevoerde warme ventilatielucht. Het gros van huizen na 1980 gebouwd hebben mechanische ventilatie. De lucht in badkamer, keuken en wc wordt afgezogen voor een gezond binnenklimaat. Het lucht-lucht systeem neemt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht. Deze wordt naar je cv-ketel gevoerd. Het apparaat werkt in dienst van de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp gebruikt buitenlucht, en haalt hier warmte uit. Dit gebeurt aan de hand van een buitenunit met ventilator. De gewonnen warmte wordt vervoerd naar de “binnenunit”. Het apparaat verandert de buitenlucht (5 graden) door middel van een compressor naar verwarmingswater (40⁰C). De lucht-water warmtepomp kan je volledig standalone (full-electric) laten installeren maar ook hybride. Populaire optie in Zeeland.
null

3. Bodem-water warmtepomp

Zo’n bodem-water warmtepomp haalt warmte uit de grond. De gepatenteerde bodemwarmtewisselaar haalt warmte uit de grond (circa 8 – 12 graden). Hierop wordt de warmte afgegeven aan het systeem. Deze warmte wordt gebruikt voor het water verwarmen voor de centrale verwarming. Een grond-water warmtepomp warmt jouw woning op in de winter/herfst, en heeft een koelende functie op warme dagen.
water icon

4. Water-water warmtepomp

De water-water warmtepomp haalt warmte uit het water in de grond. We differentiëren een open- of juist gesloten systeem. De warmte uit het grondwater wordt getransformeerd naar toepasbare energie. Onder andere voor de (CV) verwarming in woningen en voor warm tapwater. Werkt prima met radiatoren en vloerverwarming. Het systeem kan ook koelen in de zomer. Laat dit systeem aanleggen in Sint Jansteen.

Is mijn huis geschikt?
Warmtepompen kunnen niet in ieder huis geïnstalleerd worden. Een aantal factoren zijn van invloed.

  • Soort Isolatie: oudere en huizen met lage isolatiewaarden zijn minder geschikt.
  • Verwarmingssysteem: Een aanvoertemperatuur van 55 graden of lager vervult goede rendementen. Hoge-temperatuur radiatoren zijn ongeschikt.
  • Bouwtijd huis: jaren 80 woningen en ouder hebben vaak niet de juiste kenmerken.
  • CV-ketel: CV-ketels van 10 jaar of ouder zijn minder geschikt. Een hybride warmtepomp kopen behoort niet tot de mogelijkheden.

Een hybride of all electric warmtepomp?

Over het algemeen maken we onderscheid tussen twee variërende type producten: standalone (full electric) en hybride systemen. Ben jij helemaal klaar met het gas? Een volledig elektrische warmtepomp is dan de enige keuze. Wil je beginnen met een pomp die samenwerkt met je huidige gasketel? In dat geval ben je ’t beste af met een hybride oplossing of warmtenetten. Lees verder voor het verschil. Start nu ook met warmtepomp installateur De Koog.

Full electric warmtepomp
De all electric warmtepomp coördineert voor de volle 100% (vloer)verwarming en warm water. Jij hebt dan dus geen gasaansluiting meer nodig. Een standalone warmtepomp kan werken met de aardwarmte, grondwater of buitenlucht. De prijzen zullen variëren tussen €5.000 tot zo’n €20.500 met installatie inbegrepen. Veel gebruikte full electric types werken met water en/of bodem als warmtebron. Het kost een flinke duit, maar het rendement is uitstekend.

Hybride warmtepomp
Een hybride warmtepomp kan samenwerken met je gas CV-ketel (van bijv. Atag, AWB, Intergas, Remeha, Nefit). De hybride installatie kan niet zelfstandig draaien. De HR-ketel is nodig als de vraag naar warmte hoog is, en als er op 1 moment veel warm tapwater wordt gebruikt. Een hybride warmtepomp bestellen is aanzienlijk aantrekkelijker dan een volledig-elektrisch type. Minder fraai is het feit dat je dus 2 ketels hebt te onderhouden (incl. gas). Een veelgebruikte model betreft een ventilatiewarmtepomp. Deze gebruikt als bron de warmte in de ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Sint Jansteen

Wat zijn de kosten van een warmtepomp laten plaatsen in Sint Jansteen

Iedereen vraagt het zich af tegenwoordig: wat kost een warmtepomp? Om dat te berekend moet je veel aspecten mee laten wegen. Louter de kosten van het systeem is niet representatief voor de totale kosten. Je hebt ook te maken met installatiekosten: de vakman heeft uren werk met de aansluiting. En zoals je misschien weet moet je rekening houden met de subsidie waardoor de aanschafprijs lager wordt. De kosten voor gasverbruik nemen af, maar het stroomverbruik zal toenemen. Al deze kosten en baten neem je in overweging om de kosten en terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Sint Jansteen te bepalen.

Soort warmtepomp Kosten aanschaf Aansluiting Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €2200 €1500 €1500 7 jaar
Lucht-water €5600 €2000 €2300 7,5 jaar
Bodem-water €15500 €4700 €2600 10 jaar
Water-water €18500 €5000 €4200 19 jaar

Hoe zit het met subsidie in de gemeente Hulst?
Binnenkort is gas niet meer verkrijgbaar. In de komende periode zullen veel gezinnen overstappen op echt groene stroom (warmtenet). De 2e kamer geeft (ook in de gemeente Hulst) vrij hoge subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in april 2024. Kijk dus snel hoe jij kunt profiteren van deze historische subsidieregeling. In veel gevallen ontvang je een vergoeding van 40% of meer van de aanschafwaarde. Let op: subsidie warmtepomp Sint Jansteen kun je enkel aanvragen voor producten die zijn gekozen door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen april 2024).

De hoogte van subsidie voor warmtepompen schommelt tussen de €2900 en €4400. Het totale bedrag komt tot stand op basis van het model, het aantal KW en het energielabel. Doorgaans heb je al gauw recht op €1.000. Per extra KW ontvang je een extra “bonus” van €100. Hoe dien ik mijn subsidieaanvraag in? Dit doe je via de website RvO.nl. Zorg voor een volledig betaalbewijs. Een voorbeeld: de Panasonic Monobloc high temperature WH-MHF12G6E5 staat gelijk tot €2.500,00 subsidie en voor de Carrier 30RQSY078A krijg je subsidie tot €6.000,00.


Energieneutrale woning met zonnepanelen in Sint Jansteen

Energieneutraal wonen is de toekomst. Huizen die enkel stroom gebruiken zullen straks de standaard worden. De warmtepomp is hiervoor natuurlijk de oplossing. Daartegenover, deze systemen hebben een hoog stroomverbruik. Indien je zelfstandig met zonnepanelen stroom opwekt, dan kun je het energieverbruik nog verder reduceren. De energierekening is dan verleden tijd. Tegenwoordig liggen de prijzen voor zonnepanelen lager en zijn gemakkelijk te installeren. Veel merken en leveranciers bieden zonnecellen aan en kunnen lang meegaan. Je terugverdientijd wordt op die manier gereduceerd. Daarnaast kan een zonneboiler je ook ondersteunen met de doelstelling voor energieneutraal leven. Vind alles uit over warmtepomp in Losser plaatsen.

Over warmtepompboilers
Iets anders dat we veel zien zijn warmtepompboilers aanschaffen. Het boiler systeem genereert energie via ventilatiestromen (lucht), in combinatie met jouw basis elektriciteitsaansluiting. Daardoor kan het op duurzame manier verbruikswater verwarmen (douche / bad / afwas). Dit kan door de inwendige compressor. De kostprijs van een warmtepompboiler varieert tussen de €2850 – €4300. Wat betreft de energiekosten: ga maar uit van ongeveer €355 per 365 dagen. Zonnepanelen met een elektrische boiler combineren is het beste idee om je energiecontract op te zeggen in de provincie Zeeland.

Besparen? Kom in contact met specialisten

Naast nieuwe huizen ook voor bestaande bouw