Warmtepomp van CTC

Maak de keuze voor groene energie en bespaar tot wel €420

CTC warmtepomp installateur

Online een CTC warmtepomp kopen? Nederland wordt steeds duurzamer. Om die reden zien we enorm veel alternatieven voor de hr-ketel. Het meest gekozen is de warmtepomp. Op deze website bekijk je bruikbare info over soorten installaties, de actuele prijzen, en ervaringen met de warmtepompen van CTC.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Check welke warmtepompen mogelijk zijn in jouw woning.
  2. Selecteer de installatie die strookt met jouw huis en beoogde kostenplaatje.
  3. Vergelijk de prijzen en neem een erkende CTC warmtepomp installateur. Lees referenties en bekijk certificaten.
  4. Een adaptive warmtepompsysteem is noodzakelijk. Dit moet namelijk volledig passen bij jouw woning.
  5. Laat de warmtepomp installeren. Laat dit doen door dezelfde specialist.
  6. Bekijk of het systeem werkt. Je garantie en onderhoudscontract moet je niet vergeten.
  7. Claim jouw subsidie. Bekijk ook de CIAT warmtepomp.

Zijn alle huizen geschikt?

  • Dak, gevel en vloer zijn 100% kierdicht en goed geïsoleerd.
  • In alle ramen zit HR++ glas of triple glas.
  • Vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren.
  • Faciliteiten voor het aansluiten van het warmtepompsysteem (+ boiler).
  • Soms ook nodig: boringen in de grond en lucht-lucht unit.

Welke CTC warmtepomp moet ik kiezen?

CTC hanteert een hele scala aan warmtepompen, rendabel voor haast ieder huis (zoals de EcoAir 406 + CTC Ecologic). Wat jij wil weten is, welk apparaat sluit aan bij mijn ideaalplaatje? Hierna bekijken we in het kort de meest populaire systemen.

1. Lucht/lucht warmtepomp

De lucht-water warmtepomp gebruikt buitenlucht, en transformeert dit naar energie. Dit gebeurt met behulp van een ‘airco achtig’ toestel. De gewonnen warmte gaat via leidingen naar het gedeelte wat binnen staat. Deze installatie converteert buitenlucht (5⁰C) door middel van een compressor naar warme lucht. Lucht-lucht kan je volledig standalone (full-electric) laten installeren maar ook hybride. Lees verder over warmtepomp installateur Dalfsen.

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp neemt ook warmte uit de lucht. Doorgaans buitenlucht, omgevingslucht of ventilatielucht. De opgewekte energie zorgt voor verwarmd water. Dit wordt weer gebruikt voorcentrale verwarming en tapwater (keuken / badkamer). Je komt dit principe tegen bij een ventilatiewarmtepomp. Interesse gewekt? Ga een CTCketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp neemt warmte in de aarde. Een bodemwarmtewisselaar haalt warmte uit de grond (circa 7 – 12 graden). Dit gaat op zijn beurt naar het systeem. De functie hiervan is het aanvoeren van heet water t.b.v. het verwarmingssysteem. Deze grond-water warmtepomp heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter en kan jouw huis koelen als het warm weer is.

4. Water-water warmtepomp

De water-water warmtepomp werkt met grondwater (en de warmte daarvan). Je kunt kiezen uit een gesloten of open bron. De warmte uit de bodem wordt omgezet naar warmte die je kunt gebruiken. Onder andere voor de (CV) verwarming in woningen en om water op te warmen. Te combineren met vloersystemen en radiator verwarming. De pomp heeft ook een koelende functie.

5. Hybride warmtepomp

Een hybride warmtepomp ondersteunt de CV-ketel op gas. Een hybride pomp kan niet alles zelf doen. De HR-ketel staat klaar voor de piekmomenten (extreme kou), en als er opeens veel warm water nodig is. Een hybride warmtepomp bestellen is betaalbaarder dan een full-electric oplossing. Een minpunt is dat je een gasaansluiting houdt. Een veelgevraagd product betreft de ventilatiewarmtepomp. Deze installatie onttrekt energie uit ventilatielucht. Lees verder over warmtepomp aanleggen in Arnhem.

CTC CV ketel met hybride warmtepomp

Heb jij al geïnvesteerd in een warmtepomp? Of heb je net een gloednieuw gasgestookte ketel laten aanleggen? De meeste mensen weten niet dat er ook combinatie van beide systemen mogelijk zijn. De cv ketel in combinatie met warmtepomp (in de volksmond hybride product) is milieubewust en niet onverdienstelijk. De prijs van een hybride installatie is echt voordeliger in verhouding tot een volledig elektrische oplossing (bekijk ook CTC warmtepomp prijzen april 2024). Waarom veel mensen kiezen voor een hybride pomp: betaalbaar, in een dag aangelegd, en werkt gewoon met je huidige verwarmingssysteem (En er is CTC subsidie). Minder fraai is dat je nog steeds een gasgestookte ketel nodig hebt: Voor piekmomenten kan het niet zonder CV. Een gasketel samen met warmtepomp is over een flink aantal jaar niet afdoende. Per 2050 zijn er alleen nog woningen zonder gas.

Ervaringen

Gebruik jij reeds een duurzaam systeem? Een hybride of juist een volledig elektrische pomp? Graag horen wij over jouw ervaringen met CTC warmtepomp. Een uitkomst voor consumenten die interesse hebben in een verantwoorde bron van energie. CTC warmtepomp

Wat

Vergelijk alle aanbieders en vind een voordelige installateur.