Warmtepomp van Ecensy

Stop met gasverbruiken en bespaar jaarlijks €470

Ecensy warmtepomp installateur

Een passende Ecensy warmtepomp kopen? CV-ketels zijn straks bij wet verboden. Hierom bestaan er de wereld aan alternatieven voor de traditionele CV-ketel. Het meest gekozen is de warmtepomp. Dankzij onze website tref je handige informatie over de verschillende apparatuur, de prijzen van de systemen, en ervaringen met de warmtepompen van Ecensy.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Check eerst welke soorten warmtepompen wel/niet geschikt zijn voor jouw huis.
  2. Selecteer de installatie die past bij jouw huis en natuurlijk het budget.
  3. Vraag prijzen op en neem een echte Ecensy warmtepomp installateur. Vraag altijd om certificaten en ervaringen van anderen.
  4. Laat een uitgebalanceerd warmtepompsysteem maken. Het dient 100% aan te sluiten bij jouw huis.
  5. De installatie kan beginnen. Dit is een complex en tijdsintensieve klus.
  6. Toets of het systeem werkt. Het onderhoudsboek en de garanties berg je veilig op.
  7. Claim jouw subsidie. Bekijk ook de Kleventa warmtepomp.

Welke woning is geschikt?

  • Dak, gevel en vloer beschikken over de juiste isolatiewaarden.
  • Check ramen op triple of HR++ glas keurmerk.
  • Laagtemperatuur radiatoren of vloerverwarming.
  • Faciliteiten voor het aansluiten van het warmtepompsysteem (+ boiler).
  • Bij volledig elektrisch: de mogelijkheid voor een buitenunit.

Welke Ecensy warmtepomp is voor mij geschikt?

Ecensy heeft een arsenaal aan warmtepompen, geschikt voor bijna ieder huis (zoals de SBW 45). Maar, welk apparaat matcht bij mijn huis? Om die reden bediscussiëren we kort de top-5 mogelijkheden.

1. Lucht/lucht warmtepomp

De lucht-water warmtepomp neemt buitenlucht, en zet dat om naar energie. Dit gebeurt met behulp van een buitenunit. Deze warmte gaat via leidingen naar het binnendeel. De installatie zet de koude lucht (5 graden) via de compressor naar warmte lucht (zodat het aangenaam warm is). Lucht-lucht kun je hybride of volledig elektrisch (standalone) installeren. Interessant: warmtepomp installateur Winterswijk.

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp gebruikt ook warmte uit de lucht. In de regel vaak ventilatielucht, omgevingslucht of buitenlucht. De opgewekte energie gebruiken we voor de opwarming van water. En dat komt ten goede van radiatoren/vloerverwarming en water om te douchen. Je komt dit principe tegen bij een ventilatiewarmtepomp. Nieuwsgierig? Ga een Ecensyketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

Een bodem-water warmtepomp nuttigt warmte in de aarde. Een speciale bodemwarmtewisselaar profiteert van de warmte in de grond (circa 11 – 12 graden). Deze warmte wordt afgegeven aan het systeem. Dit proces heeft tot doel het aanvoeren van heet water t.b.v. het verwarmingssysteem. Een grond-water warmtepomp maakt het in de winter aangenaam warm, maar kan ook koelen als het warm is.

4. Water-water warmtepomp

De water-water warmtepomp onttrekt de warmte uit water in de grond. Er zit verschil tussen een circuit dat gesloten of open is. De ‘gevangen’ warmte wordt opgewaardeerd naar toepasbare energie. Denk dan aan energie voor het verwarmingssysteem en warm water voor de badkamer. Prima in te zetten voor radiatoren en vloersystemen. De pomp kan je huis in de zomer koelen.

5. Hybride warmtepomp

Een meer betaalbare hybride warmtepomp combineer je met de gasgestookte cv-ketel. Zo’n hybride apparaat kan niet alles zelf doen. De HR-ketel helpt voor de piekmomenten (extreme kou), of als de vraag naar warm water erg hoog is. Een hybride warmtepomp bestellen is betaalbaarder dan een 100% elektrische product. Het nadeel is dat er in je woning een gasaansluiting blijft. Een prima toepassing is zo’n ventilatiewarmtepomp. Zo’n apparaat ‘vangt’ energie uit de ventilatielucht. Bezoek de pagina warmtepomp aanleggen in Utrecht.

Ecensy CV ketel met hybride warmtepomp

Misschien heb je al een warmtepomp. Of toevallig recentelijk een nieuwe CV ketel laten installeren? Nederlanders realiseren zich te weinig dat het koppelen van deze producten goed werkt. De cv ketel in combinatie met warmtepomp (ook wel hybride genoemd) kenmerkt zich door een goed rendement. De prijs van een hybride installatie ligt vele malen lager vergeleken met een volledig elektrische pomp (zie de Ecensy warmtepomp prijzen april 2024). De pluspunten van een hybride systeem zijn o.a.: voordelig, geen ingewikkelde installatie, goed te integreren in bestaande woning (En er is Ecensy subsidie). Het heikele punt is dat je gas blijft gebruiken: De CV-ketel blijft noodzakelijk. Een gasketel gecombineerd met warmtepomp is straks niet bestendig. Met ingang van 2050 zijn er alleen nog woningen zonder gas.

Ervaringen

Ben jij in het bezit van een milieuvriendelijke installatie ? Een hybride of zelfs een full electric oplossing? Deel gerust jouw ervaringen met Ecensy warmtepomp. Praktisch voor consumenten die interesse hebben in een “groene” wijze van verwarming. Ecensy warmtepomp

Hoe

Vergelijk offertes en kies de goedkoopste installateur.