Warmtepomp Aalsmeerderbrug

Iedereen zal op termijn een gasvrije woning moeten hebben. De hoog rendement cv-ketel is over een aantal jaren verboden. In slechts enkele jaren is het plaatsen van een systeem op gas niet meer toegestaan. In 2030 zal het gas volledig worden afgesloten. Alle inwoners moeten dus over naar een milieuvriendelijk alternatief. Een keuze in plaats van een ketel op gas (CV) is een warmtepomp. Middels onze vergelijker lees je nuttige info m.b.t. een warmtepomp in Aalsmeerderbrug. Wat heb ik allemaal nodig? Is het een prijzig systeem? En welke warmtepomp installateurs zijn er? Doorzoek alle belangrijke details en vergelijk direct alle installateurs in Aalsmeerderbrug!

Inhoudsopgave
Om welke reden zou ik een warmtepomp laten plaatsen in Aalsmeerderbrug? Op onze website bekijk je handige informatie. Druk op een item uit onze FAQ en je vindt ogenblikkelijk alle details.

 1. Welke warmtepomp installateurs werken in Aalsmeerderbrug?
 2. Voor welk warmtepomp moet ik gaan?
 3. Volledig elektrisch (stand-alone) of hybride warmtepomp?
 4. Wat zijn de kosten van een warmtepomp in Aalsmeerderbrug?
 5. Energie opwekken voor je woning met zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Aalsmeerderbrug

Iets voor jou, de aanschaf van een warmtepomp? Met name het laten installeren van zo’n apparaat is best wel gecompliceerd. Daarom is een deskundige warmtepomp installateur in Aalsmeerderbrug benodigd. De zoektocht naar een doorgewinterde specialist is minstens zo belangrijk als de uit te voeren werkzaamheden. De vakman analyseert jouw huis, bekijkt welk type systeem het beste rendeert, en draagt zorg voor een gedegen installatie (check Air Trade Centre). Hoe herken je een aangesloten warmtepomp-specialist? Omtrent het installeren van een warmtepomp zijn verscheidene vergunningen die de kwaliteit waarborgen:

 • Kwaliteit voor Installaties Nederland (KvINL)

  Diverse trainingen voor uiteenlopende warmtepompen

 • BRL 6000 certificaat

  Eventueel samen met een Bodem+ erkenning

 • STEK-erkende bedrijven

  De basis voor koeltechnische werkzaamheden

 • Uneto-VNI brancheorganisatie

  Controleer of de installateur het keurmerk heeft

 • Dutch Heat Pump Association

  Controleer of de fabrikant van de warmtepomp aangesloten is bij deze vereniging.

 • OK CV keurmerk

  Keurmerk voor installateurs die veilig met CV-ketels werken. Let hier op in het geval van hybride pompen.

Welke warmtepomp heb ik nodig? [ervaringen juni 2024]

Warmtepomp ervaringen liggen doorgaans zeer uiteen. Welke past bij mijn situatie? Doorgaans zijn de mogelijkheden groter bij een warmtepomp voor nieuwbouw vergeleken met bestaande bouw. In de onderstaande tabel vind je een handig overzichtje.

Categorie Warmtepomp Niveau Bron De kosten Besparing gas Bedoeld voor
1. Ventilatie Hybride Ventilatielucht Vanaf €1.500 30 – 50% Huizen (na 1979) met mechanische ventilatie
2. Lucht-water Volledig elektrisch en Hybride Lucht buitenaf €5.000 – €7.500 70 – 100% Woningen gebouwd na 1992
3. Bodem-water Full-electric Grondbron €13.000 – 16.500 100% Nieuwbouwhuizen (en aangepaste isolatie woningen)
4. Water-water Full-electric Grondwater €19.500 of extra 100% Nieuwbouwhuizen
null

1. Ventilatiewarmtepomp

De ventilatiewarmtepomp haalt de afgevoerde warme ventilatielucht. Huizen die gebouwd zijn na de jaren 80 zijn voorzien van mechanische ventilatie. De ‘vuile’ lucht in toilet, badkamer en keuken wordt afgezogen om de lucht in huis gezond te houden. Het lucht-lucht systeem gebruikt (warmte) ventilatielucht. Dit komt bij je CV-ketel terecht. De installatie werkt samen met de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp benut buitenlucht, en transformeert dit naar energie. Dit gebeurt met behulp van een buitenunit (soort airco). De onttrokken warmte wordt via leidingen getransporteerd naar het binnendeel. Het apparaat verandert de buitenlucht (5 graden) via de compressor naar verwarmingswater (40⁰C). De lucht-water warmtepomp is er als hybride systeem en standalone (all-electric). Vaak geïnstalleerd in Noord-Holland.
null

3. Bodem-water warmtepomp

Zo’n bodem-water warmtepomp nuttigt de warmte uit uit de bodem. De unieke bodemwarmtewisselaar nuttigt de warmte die diep in de grond zit (circa 11 – 14 graden). De warmte gaat naar het systeem. De functie hiervan is het aanvoeren van heet water t.b.v. het verwarmingssysteem. Een grond-water warmtepomp zorgt in de winter voor een warm huis, en koelt de woning in de zomer.
water icon

4. Water-water warmtepomp

De water-water warmtepomp onttrekt de warmte uit water in de grond. We onderscheiden een open- of juist gesloten systeem. De warmte uit het grondwater wordt veranderd in toepasbare energie. Bijvoorbeeld voor je verwarming in huis en water om te douchen. Werkt prima met vloer en radiatorverwarming. De pomp warmt niet alleen op, het kan ook koelen. Laat direct het systeem aanleggen in Aalsmeerderbrug.

Is onze woning geschikt?
Niet in alle huizen kunnen warmtepompen worden geïnstalleerd. Verschillende variabelen hebben invloed.

 • Isolatiewaardes: Gedateerde woningen en huizen met lage isolatiewaarden zijn doorgaans niet zo geschikt.
 • Type verwarming: Een wateraanvoertemperatuur van max 50⁰C vervult een hoog rendement. Hoge-temperatuur radiatoren zijn ongeschikt.
 • Bouwperiode: jaren 80 woningen en ouder komen eigenlijk niet in aanmerking.
 • Ketel op gas: De wat oudere CV-ketels zijn niet compatibel. Een hybride warmtepomp kopen behoort niet tot de mogelijkheden.

Een all electric of hybride warmtepomp?

Grofweg ontwaren we twee type systemen: standalone (volledig elektrisch) of hybride systemen. Jouw gasaansluiting de deur uit? Een volledig elektrische warmtepomp is dan wat je nodig hebt. Liever een product dat compatibel is met de gas-ketel (CV)? Ga dan voor een hybride installatie of warmtenetten. Lees verder voor het verschil. Op warmtepompspot.nl bekijk je ook warmtepomp installateur Jirnsum.

Full electric warmtepomp
Een all electric warmtepomp organiseert de verwarming en het warm water voor 100%. Je verbruikt dus helemaal geen gas meer. Een standalone warmtepomp vind je met diverse bronnen: grondwater, buitenlucht of bodem. De kosten liggen tussen de €9.500 tot €21.000 (met installatie en advies). De meest efficiënte full electric systemen zijn gebaseerd op water en bodemsystemen. De tarieven liggen best hoog, maar het rendement is uitstekend.

Hybride warmtepomp
Een meer betaalbare hybride warmtepomp werkt samen met een CV-ketel op gas (bijv. Intergas, Remeha, Atag, AWB, Nefit). Zo’n hybride apparaat kan niet zelfstandig draaien. De HR-ketel helpt wanneer het erg koud is, en als er opeens veel warm water nodig is. Een hybride warmtepomp bestellen is goedkoper vergeleken met een all-electric type. Let op: houd er rekening mee dat je in 2030 weer moet overstappen. Een veelgevraagd type is zo’n ventilatiewarmtepomp. Dit systeem ‘vangt’ energie uit de ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Aalsmeerderbrug

Wat kost een warmtepomp laten plaatsen in Aalsmeerderbrug

Veel mensen zijn benieuwd: wat is de prijs van een warmtepomp? Daarvoor moet je diverse zaken in acht nemen. Alleen de prijs van het apparaat is niet allesomvattend. Er zijn namelijk ook installatiekosten: er komt een specialist om alles aan te sluiten. Bovendien zijn er subsidies die de investering een stuk aantrekkelijker maakt. Je gaat minder gas gebruiken, maar je gaat weer meer stroom gebruiken. Al deze kosten en baten neem je in overweging om de kosten en terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Aalsmeerderbrug te berekenen.

Bron warmtepomp Tarief product Uitvoerder Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €3900 €2000 €1400 4 jaar
Lucht-water €4100 €1700 €2000 8,5 jaar
Bodem-water €15400 €5000 €4700 13 jaar
Water-water €18300 €4900 €4000 18,5 jaar

Heb ik recht op subsidie in de gemeente Haarlemmermeer?
Het duurt niet lang, en dan moeten we gasvrij wonen. Vanaf dit moment gaan veel huizen uitwijken naar elektrisch verwarmen (warmtenet). De overheid verschaft (ook in de gemeente Haarlemmermeer) royale subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in juni 2024. Kijk dus snel hoe jij kunt profiteren van deze historische subsidieregeling. In veel gevallen ontvang je een vergoeding van 40% of meer van de aanschafprijs. Belangrijk: subsidie warmtepomp Aalsmeerderbrug kun je enkel aanvragen voor systemen die zijn gekozen door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen juni 2024).

De hoogte van subsidie voor warmtepompen schommelt tussen de €2200 – €4750. Het totale bedrag is een afgeleide van het model, het aantal KW en energielabel. Subsidies starten rond de €1.000. Bij elke extra kW heb je recht op €100 extra. Hoe gaat zo’n subsidieaanvraag? Alle info vind je op RVO.nl. Hier upload je een foto of scan van de factuur. Bijvoorbeeld: de Aerfor THRON 08 AGR2 biedt €1.900,00 subsidie en met betrekking tot de Western Airconditioning BETA REV RFE HP 4.2 is dit €4.450,00.


Creëer een energieneutraal huis met zonnepanelen in Aalsmeerderbrug

Energieneutraal wonen is de toekomst. Woningen zonder gasaansluiting hebben de toekomst. Warmtepompen zijn een goede eerste stap. Let op: deze installaties consumeren wel de nodige stroom. In het geval jij zelf via zonnepanelen stroom genereert, dan kun je het energieverbruik nog verder reduceren. De energierekening is dan verleden tijd. Handig om te weten: zonnepanelen zijn nu aantrekkelijk geprijsd en de installatie steeds eenvoudiger. Veel merken en leveranciers bieden zonnecellen aan en kunnen lang meegaan. Je terugverdientijd wordt op die manier gereduceerd. Zo’n zonneboiler kan jouw ook goed bijstaan met de doelstelling voor een energieneutraal huis. Mensen zochten ook naar: warmtepomp in Schokland plaatsen.

Warmtepompboiler
Hoe sta jij tegenover warmtepompboilers aanschaffen? De boiler wekt energie op via lucht (ventilatie) in combinatie met gewone stroom. Om die reden kan het op duurzame manier water voor douche/bad verwarmen. Dit kan door een speciale compressor. De aanschafprijs van zo’n warmtepompboiler valt zo tussen €2900 en €4300. Wat betreft de energiekosten: als basis neem je +/- €400 per 12 maanden. Zonnecellen samen met de elektrische boiler samenvoegen is het beste om om je energiecontract op te zeggen in de provincie Noord-Holland.

Besparen? Vraag offertes op!

Niet uitsluitend nieuwe woningen ook bestaande huizen