Warmtepomp Ameide

Steeds meer mensen bereiden zich voor op gasvrij wonen. De ouderwetse cv-ketel is verboden vanaf 2030. Over een tijdje is het laten installeren van de gasgestookte ketel ongeschikt (verboden) geworden. In 2030 zal het gas volledig worden afgesloten. Iedereen zal moeten overstappen naar een duurzame verwarmingsbron. De optie in plaats van de oude ketels is de warmtepomp. Door onze vergelijker doorzoek jij alle details over een warmtepomp in Ameide. Waar moet ik rekening mee houden? Is het een prijzig systeem? Zijn er warmtepomp installateurs bij mij in de buurt? Vind alle cruciale tips & tricks en ontdek de meest vakkundige installateur in Ameide!

Inhoudsopgave
Waarom zouden we een warmtepomp laten plaatsen in Ameide? Op onze website lees je bruikbare tips en adviezen. Selecteer een van de onderwerpen en je leest eenvoudig alles wat je moet weten!

 1. Welke warmtepomp installateurs zijn werkzaam in Ameide?
 2. Welke warmtepomp heb ik nodig?
 3. Een volledig elektrische of hybride warmtepomp?
 4. Wat kost een warmtepomp in Ameide?
 5. Maak je woning 100% energieneutraal

Warmtepomp installateurs in Ameide

Iets voor jou, het aanschaffen van een warmtepomp? Met name het laten installeren van zo’n pomp is best wel moeilijk. Vandaar is een degelijke warmtepomp installateur in Ameide cruciaal. De zoektocht naar een officiële specialist doet niet onder voor de klus zelf. De specialist neemt jouw huis onder de loep, bekijkt welk type systeem het beste rendeert, en zorgt dat alles goed wordt aangesloten (check Haier). Waar vind ik een handige vakman? Omtrent het installeren van een warmtepomp zijn verscheidene creditaties die de kwaliteit waarborgen:

 • KvINL certificering

  Aanbieder van speciale trainingen voor warmtepomp-installateurs

 • BRL 6000 erkenning

  Speciaal voor grond-warmtepompen

 • STEK-erkende installateurs

  De basis voor koeltechnische werkzaamheden

 • Uneto-VNI (Vereniging van Nederlandse Installateurs)

  Bekijk altijd of de installateur hier is ingeschreven

 • Dutch Heat Pump Association

  Een pluspunt als het merk warmtepomp hier aangesloten is.

 • Het OK CV logo

  Kwaliteitslabel voor veilig en energiezuinig verwarmen. Let hier op in het geval van hybride pompen.

Welke warmtepomp heb ik nodig? [ervaringen mei 2024]

De ervaringen met wartepompen is zeer verschillend. Welke is nu geschikt voor mijn woning? Veelal heb je meer te kiezen bij een warmtepomp voor nieuwbouw vergeleken met bestaande bouw. In de bijgaande tabel ontdek je de meest relevante info.

Categorie Warmtepomp Werkwijze Warmtebron Kosten (incl. montage) Gasbesparing Soort woning
1. Ventilatie Hybride Via ventilatie Vanaf €1.400 30 – 50% Woning gebouwd na 1979 (met MV / ventilatie)
2. Lucht-water Full electric en Hybride Lucht buitenaf €4.000 – €6.500 75 – 100% Vanaf 1992 en nieuwere woningen
3. Bodem-water All-electric Aardwarmte €14.500 – 16.000 100% Nieuwbouwwoningen (of na grote renovatie)
4. Water-water 100% elektrisch Grondwater €20.000 en meer 100% Huizen vanaf 2016
null

1. Ventilatiewarmtepomp

De populaire ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron energie uit ventilatielucht. Het gros van huizen na 1980 gebouwd werken vaak met mechanische ventilatie. De ventilatielucht in keuken, badkamer en wc wordt afgezogen voor gezond leef- en werkklimaat. Dit lucht-lucht systeem nuttigt (warmte) ventilatielucht. Deze wordt naar je cv-ketel gevoerd. De installatie werkt in dienst van de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp benut de buitenlucht als warmtebron. Dit kan het apparaat dankzij een buitenunit. Deze warmte wordt overgedragen naar een systeem in huis. Het systeem transformeert de buitenlucht (5⁰C) door middel van een compressor naar opgewarmd water (evt ook verwarming). De lucht-water warmtepomp is er als hybride systeem en standalone (all-electric). Vaak geïnstalleerd in Zuid-Holland.
null

3. Bodem-water warmtepomp

Zo’n bodem-water warmtepomp benut bodemwarmte. De gepatenteerde bodemwarmtewisselaar onttrekt warmte uit de bodem (circa 11 – 14 graden). De vrijgekomen warmte gaat nu naar het systeem. De functie hiervan is het verwarmen van water en het verwarmingssysteem. Deze grond-water warmtepomp verwarmt je huis in de winter, en heeft een koelende functie op warme dagen.
water icon

4. Water-water warmtepomp

Zo’n water-water warmtepomp neemt warmte van waterbronnen uit de grond. We onderscheiden een open of gesloten bron. Op basis van een warmtewisselaar wordt de warmte veranderd in direct inzetbare energie. Bijvoorbeeld voor het verwarmen van je woning en voor warm tapwater. Compatibel met vloerverwarming en radiatoren. Het apparaat kan ook koelen in de zomer. Laat dit systeem aanleggen in Ameide.

Is ons huis geschikt?
Niet zomaar elk huis is klaar voor een warmtepomp. Dit hangt af van meerdere zaken.

 • Type isolatie: minder recente en huizen met lage isolatiewaarden kunnen niet altijd overstappen.
 • Verwarmingssysteem: Een wateraanvoertemperatuur van max 50⁰C zorgt voor een hoog rendement. Radiatoren zijn niet altijd geschikt.
 • Bouwtijd huis: huizen gezet voor 1980 kunnen voor problemen gaan zorgen.
 • Gasgestookte-ketels: De wat oudere CV-ketels kun je niet combineren. Een hybride warmtepomp kopen is dan niet mogelijk.

Een hybride of volledig elektrische warmtepomp?

Over het algemeen onderscheiden we 2 afwijkende types: standalone (volledig elektrisch) of hybride systemen. Jouw gasaansluiting de deur uit? Een volledig elektrische warmtepomp is dan de uitkomst. Neig jij eerst naar een systeem dat samenwerkt met de CV-ketel? Dan is een hybride systeem de oplossing of warmtenetten. Lees verder voor het verschil. Nu ook online: warmtepomp installateur Kesteren.

Full electric warmtepomp
Zo’n all electric warmtepomp coördineert de verwarming en het warm water voor 100%. Je gasverbruik zal dus volledig 0 zijn. Een standalone warmtepomp kan werken met grondwater, aardwarmte of buitenlucht. De kostprijs varieert tussen de €6.500 t/m €21.000 met installatie inbegrepen. Veel van deze full electric modellen werken met water en/of bodem als warmtebron. De kosten zijn hoog, maar het rendement is uitstekend.

Hybride warmtepomp
De populaire hybride warmtepomp staat in verbinding met de CV-ketel op gas (bijvoorbeeld van Intergas, Vaillant, Remeha, Nefit, AWB). De hybride installatie heeft een beperkte capaciteit. De HR-ketel staat klaar als de vraag naar warmte hoog is, of als er veel warm water wordt verbruikt. De hybride warmtepomp bestellen is voordeliger in verhouding met een 100% elektrische type. Een minpunt is dat er twee verschillende systemen moeten worden aangebracht. Een uitstekende toepassing is een ventilatiewarmtepomp. Deze gebruikt als bron de warmte in de ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Ameide

Wat zijn de kosten van een warmtepomp laten plaatsen in Ameide

Vrijwel iedereen is vooral nieuwsgierig: zijn de kosten van een warmtepomp hoog? Je zult daarvoor een aantal berekeningen moeten maken. Puur de prijs van het apparaat is niet erg volledig. Neem nou bijv. de installatiekosten: er komt een specialist om alles aan te sluiten. En zoals je misschien weet heb je soms recht op subsidies waardoor de aanschafprijs lager wordt. Het gasverbruik wordt minder echter verbruikt je pomp wel meer stroom. Kortom: alle kosten en baten neem je in overweging om de totale tarieven en terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Ameide vast te stellen.

Type warmtepomp Kosten aanschaf Montage Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €3100 €1500 €1700 6 jaar
Lucht-water €6600 €1900 €2400 8,5 jaar
Bodem-water €14100 €3900 €4400 13 jaar
Water-water €18600 €5000 €4500 19 jaar

Hoe zit het met subsidie in de gemeente Zederik?
Straks moeten we gasvrij wonen. In de komende periode gaan veel gezinnen overgaan naar echt groene stroom (warmtenet). De overheid hanteert (ook in de gemeente Zederik) vorstelijke subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in mei 2024. Dit is een royale subsidieregeling. In enkele gevallen krijg je 20% tot 50% van de kostprijs. Opmerking: subsidie warmtepomp Ameide geldt alleen op types die worden gecommuniceerd door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen mei 2024).

De hoogte van subsidie voor warmtepompen is op dit moment tussen de €3000 tot €6000. De uiteindelijke subsidie komt tot stand op basis van het type, vermogen (kW) en het energielabel. Doorgaans heb je al gauw recht op €1.000. Per extra KW verdien je nog eens €100 extra. Hoe maak ik aanspraak op subsidie? Op RVO.nl tref je alle benodigde info. Je hebt hier een betaalbewijs nodig. Een actueel voorbeeld: de Aermec ANL340H heeft €5.850,00 subsidie en m.b.t. de Western Airconditioning Geyser 2 HT 17 heb je recht op €2.450,00.


Energieneutrale woning met zonnepanelen in Ameide

Een energieneutrale woning, heb jij er al over nagedacht? Woningen die 0 gas verbruiken zal voor iedereen gerealiseerd moeten worden. De warmtepomp is hiervoor natuurlijk de oplossing. Evengoed, deze installaties draaien wel op behoorlijk wat stroom. Natuurlijk kan je met zonnepanelen zelf stroom opwekken, dan bouw je aan een energieneutrale woning. Niet langer betalen voor energie! Handig om te weten: zonnepanelen zijn nu aantrekkelijk geprijsd en de installatie steeds eenvoudiger. De Zonnecel inkopen is aantrekkelijk (subsidie) en panelen gaan jaren extra mee. Dit maakt de terugverdientijd extra voordelig. De zonneboiler ondersteunt jou op weg naar een energieneutrale levensstijl. Bekijk ook de mogelijkheden voor: warmtepomp in Sint Philipsland plaatsen.

Over warmtepompboilers
Heb jij al wel eens gedacht over een warmtepompboiler aanschaffen? Deze boiler komt aan energie middels ventilatie (lucht) i.s.m. jouw basis elektriciteitsaansluiting. Op basis daarvan kan het product op milieuvriendelijke wijze verbruikswater verwarmen (douche / bad / afwas). Dat kan dankzij de inwendige compressor. Wat je qua prijs kwijt bent aan de warmtepompboiler varieert tussen de €2500 en €5000. Het stroomverbruik is aanzienlijk: die bedragen al gauw €295 per kalenderjaar. Zo’n elektrische boiler + zonnecellen samenvoegen is het beste om om de stroomkosten te drukken in de provincie Zuid-Holland.

Besparen? Kom in contact met specialisten

Voor bestaande woning en nieuwbouw huizen