Warmtepomp van Haier

Ga voor een milieubewuste optie en bespaar ieder jaar tot €500

Haier warmtepomp installateur

Een Haier warmtepomp kopen? CV-ketels zijn straks bij wet verboden. Om die reden zien we interessante alternatieven voor de hr-ketel. Je komt al gauw uit op de warmtepomp. Op warmtepompspot.nl bekijk je alle details over soorten installaties, de actuele prijzen, en ervaringen met de warmtepompen van Haier.

Stappenplan warmtepomp installeren

 1. Check welke soorten warmtepompen te installeren zijn in jouw woning.
 2. Ga voor een installatie die aansluit bij jouw huis en beoogde kostenplaatje.
 3. Vergelijk de prijzen en ga voor een betrouwbare Haier warmtepomp installateur. Lees referenties en bekijk certificaten.
 4. Vraag om een ontwerp op maat. Het dient 100% aan te sluiten bij jouw huis.
 5. Zorg dat alles netjes wordt geïnstalleerd. Bij voorkeur door dezelfde installateur.
 6. Toets of alles goed is aangesloten. Check de garantie/onderhoud voor installatie en systeem.
 7. Vul het formulier in voor de subsidieaanvraag. Bekijk ook de Ferroli warmtepomp.

Welke woning is geschikt?

 • Dak, vloer en gevel zijn 100% kierdicht en goed geïsoleerd.
 • Heb je HR++ glas of zelf triple glas in de woning?
 • Vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren.
 • Voldoende ruimte (naast de CV) voor de warmtepomp met optionele boiler.
 • Bij volledig elektrisch: boringen in de grond en lucht-lucht unit.

WelkeHaier warmtepomp past bij mijn situatie?

Haier heeft verschillende warmtepompen, rendabel voor bijna ieder huis (zoals de HP200M2). De hamvraag is, welk type strookt met mijn wensen? Hieronder bediscussiëren we beknopt vijf interessante type installaties.

1. Lucht/lucht warmtepomp

De lucht-water warmtepomp kiest voor buitenlucht, en haalt hier warmte uit. Dit kan het apparaat dankzij een ‘airco achtig’ toestel. Deze warmte wordt via leidingen getransporteerd naar het binnendeel. Het systeem transformeert de buitenlucht (5⁰C) met een compressor naar warme lucht voor in huis. Lucht-lucht kan je volledig standalone (full-electric) laten installeren maar ook hybride. Lees verder over warmtepomp installateur Haarlem.

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp benut ook warmte uit de lucht. Doorgaans ventilatielucht, omgevingslucht of buitenlucht. Dit gebruiken we voor de opwarming van water. En dat is weer bedoeld voor verwarming en/of tapwater (keuken / badkamer). Soms noemen we dit ook een ventilatiewarmtepomp. Interesse gewekt? Ga een Haierketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp profiteert van bodemwarmte. Een bodemwarmtewisselaar nuttigt de warmte die diep in de grond zit (circa 7 – 13 graden). De vrijgekomen warmte gaat nu naar het systeem. De functie hiervan is het water verwarmen voor de centrale verwarming. Een grond-water warmtepomp verwarmt je huis in de winter, en heeft een koelende functie op warme dagen.

4. Water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp werkt met grondwater (en de warmte daarvan). Er zijn 2 opties: een gesloten of open bron. De warmte uit de bodem wordt getransformeerd naar bruikbare energie. Bijvoorbeeld voor het verwarmingssysteem en om water op te warmen. Compatibel met radiatoren en vloersystemen. Dit systeem kan je huis in de zomer koelen.

5. Hybride warmtepomp

Een meer betaalbare hybride warmtepomp staat in verbinding met de CV-ketel op gas. Een hybride pomp neemt niet alles voor z’n rekening. De HR-ketel staat klaar voor de momenten dat het te koud is buiten, of als er veel warm water wordt verbruikt. Een hybride warmtepomp bestellen is aanzienlijk aantrekkelijker wanneer je het afzet tegen een full-electric product. Minder fraai is het feit dat je nog steeds niet van het gas af bent. Een veelgevraagd product betreft een ventilatiewarmtepomp. Deze ‘vangt’ energie uit de ventilatielucht. Bezoek de pagina warmtepomp aanleggen in Ede.

Haier CV ketel met hybride warmtepomp

Misschien heb je al een warmtepomp. Of afgelopen jaar een actuele HR-ketel laten plaatsen? Woningbezitters vergeten dat het koppelen van deze producten goed werkt. De CV-ketel in combinatie met warmtepomp (hybride installatie) is duurzaam heeft een leuke opbrengst. De prijs van een hybride installatie ligt vele malen lager dan een volledig elektrisch systeem (zie Haier warmtepomp prijzen april 2024). 3 redenen waarom de hybride installatie populair is: aantrekkelijk geprijsd, geen ingewikkelde installatie, en werkt samen met je huidige CV (En er is Haier subsidie). Let op: houd er rekening mee dat je nog steeds een gasgestookte ketel nodig hebt: het heeft altijd nog de CV nodig. Een gasketel met warmtepomp is straks niet genoeg. In 2050 zal ieder huis gasvrij zijn.

Ervaringen

Verwarm jij jouw woning al duurzaam? Een hybride of juist een standalone / full electric opstelling? Wij zijn benieuwd naar ervaringen met Haier warmtepomp. Praktisch voor consumenten die zoekende zijn naar een “groene” energiebron. Haier warmtepomp

Wat

Vergelijk offertes en vind een voordelige installateur.