Warmtepomp van Ferroli
Ferroli warmtepomp installateur
De beste Ferroli warmtepomp kopen? Gasketels kunnen straks niet meer. Derhalve bestaan er allerlei alternatieven voor de gasgestookte ketel. Je komt al gauw uit op de warmtepomp. Aan de hand van warmtepompspot.nl bekijk je praktische info over soorten installaties, de actuele prijzen, en ervaringen met de warmtepompen van Ferroli.
Stappenplan warmtepomp installeren
- Achterhaal welke soorten warmtepompen te installeren zijn in jouw woning.
- Neem de installatie die matcht bij de woning en budget.
- Vraag offertes op en ga in zee met een echte Ferroli warmtepomp installateur. Check altijd referenties, keurmerken en certificaten.
- Een adaptive warmtepompsysteem is noodzakelijk. Dit moet namelijk volledig passen bij jouw woning.
- Laat alles op de juiste manier installeren. Bij voorkeur door dezelfde installateur.
- Inspecteer of alle werkt. Check de garantie/onderhoud voor installatie en systeem.
- Vul het formulier in voor de subsidieaanvraag. Bekijk ook de Emmeti warmtepomp.
Is onze woning geschikt?
- Vloer, gevel en dak zijn voldoende geïsoleerd.
- Beschikt het over (minimaal) HR++ glas of triple.
- LT radiatoren of vloerverwarming zijn essentieel.
- Genoeg ruimte voor het plaatsen van een boiler en warmtepomp.
- Optioneel: boringen in de grond en lucht-lucht unit.
Welke Ferroli warmtepomp moet ik kiezen?
Ferroli heeft verschillende warmtepompen, bruikbaar voor vrijwel elke ruimte (zoals de RVL-I Plus 5). Maar, welke installatie matcht bij mijn woning? Hieronder beoordelen we beknopt de meest gekozen installaties.
1. Lucht/lucht warmtepomp
Een lucht-water warmtepomp nuttigt buitenlucht, en haalt hier warmte uit. Dit werkt in feite met een ‘airco achtig’ toestel. De gewonnen warmte vindt zijn weg naar het binnendeel. Het systeem transformeert de koude lucht van buiten met een compressor naar verwarmde lucht. Lucht-lucht is er als hybride systeem en standalone (all-electric). Misschien informatief: warmtepomp installateur Enschede.
2. Lucht-water warmtepomp
De lucht-water warmtepomp nuttigt ook warmte uit de lucht. Dit kan zijn buitenlucht, omgevingslucht of ventilatielucht. Deze warmte gebruiken we voor warm water. En dit wordt dan ingezet voor centrale verwarming en tapwater (keuken / badkamer). Je komt dit principe tegen bij een ventilatiewarmtepomp. Direct profiteren? Ga een Ferroliketel bestellen met subsidie.
3. Bodem-water warmtepomp
Een bodem-water warmtepomp nuttigt de warmte uit uit de bodem. De gepatenteerde bodemwarmtewisselaar haalt warmte uit de grond (circa 11 – 14 graden). De vrijgekomen warmte gaat nu naar het systeem. Deze warmte wordt gebruikt voor het toevoeren van warm water voor de verwarming. Zo’n grond-water warmtepomp maakt het in de winter aangenaam warm, en kan je woning koelen tijden hete periodes.
4. Water-water warmtepomp
Zo’n water-water warmtepomp gebruikt grondwater en oppervlaktewater als bron. Er zijn 2 opties: een circuit dat gesloten of open is. Op basis van een warmtewisselaar wordt de warmte veranderd in hoogwaardige bruikbare energie. Bijvoorbeeld voor de (CV) verwarming in woningen en voor warm tapwater. Compatibel met vloersystemen en radiator verwarming. De pomp kan je huis in de zomer koelen.
5. Hybride warmtepomp
De populaire hybride warmtepomp combineer je met de gasgestookte cv-ketel. Zo’n hybride oplossing heeft een beperkte capaciteit. De HR-ketel ondersteunt voor de piekmomenten (extreme kou), en als er opeens veel warm water nodig is. Een hybride warmtepomp bestellen is aanzienlijk aantrekkelijker in verhouding met een all-electric systeem. Minder fraai is het feit dat er twee verschillende systemen moeten worden aangebracht. Een veelgebruikte oplossing betreft een ventilatiewarmtepomp. Deze onttrekt energie uit ventilatielucht. Lees verder over warmtepomp aanleggen in Deventer.
Ferroli CV ketel met hybride warmtepomp
Beschik je al over een warmtepomp. Of laatst nog een actuele HR-ketel laten plaatsen? Veel mensen hebben niet de kennis dat je deze twee apparaten met elkaar kunt verbinden. Een CV-ketel in combinatie met warmtepomp (genaamd hybride systeem) is milieubewust en niet onverdienstelijk. De prijs van een hybride installatie is echt voordeliger als je het vergelijkt met een volledig elektrische systeem (bekijk Ferroli warmtepomp prijzen oktober 2024). Voordelen van een hybride systeem zijn: lage investering, eenvoudig te installeren, en werkt gewoon met je huidige verwarmingssysteem (En er is Ferroli subsidie). Het heikele punt is dat je niet van het gas af bent: het ondersteunt slechts de CV-ketel. Een gasketel samen met warmtepomp is over een flink aantal jaar niet voldoende. In het jaar 2050 moet elke woning gasvrij zijn.
Ervaringen
Gebruik jij reeds een duurzaam systeem? Een hybride of zelfs een full electric oplossing? Wij zijn benieuwd naar ervaringen met Ferroli warmtepomp. Praktisch voor Nederlanders die interesse hebben in een duurzame bron van energie.