Warmtepomp van Emmeti

Ga voor een milieubewuste optie en bezuinig tot €300

Emmeti warmtepomp installateur

Online een Emmeti warmtepomp kopen? We nemen afscheid van de gasketel. Derhalve zijn er allerlei alternatieven voor de gasketel. De warmtepomp loopt hierin voorop. Via warmtepompspot.nl check je alle info over type systemen, prijzen van de installaties, en ervaringen met de warmtepompen van Emmeti.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Achterhaal welke warmtepompen te installeren zijn in jouw woning.
  2. Ga voor een installatie die past bij jouw woning, wensen en budget.
  3. Vraag offertes op en ga in zee met een betrouwbare Emmeti warmtepomp installateur. Lees referenties en bekijk certificaten.
  4. Laat het warmtepompsysteem ontwerpen. Het dient 100% aan te sluiten bij jouw huis.
  5. De installatie kan beginnen. Het liefst door de installateur van de adviseur.
  6. Bekijk of het systeem werkt. Het onderhoudsboek en de garanties berg je veilig op.
  7. Vergeet niet de subsidie aan de vragen. Bekijk ook de DPA warmtepomp.

Is mijn huis geschikt?

  • Vloer, gevel en dak zijn uitstekend geïsoleerd.
  • Beschikt het over (minimaal) HR++ glas of triple.
  • LT radiatoren of vloerverwarming zijn essentieel.
  • Voldoende ruimte (naast de CV) voor een warmtepomp met voorraadvat.
  • Bij volledig elektrisch: bodemboring capaciteit / ventilatie-unit.

Welke Emmeti warmtepomp is voor mij geschikt?

Emmeti faciliteert in een ruim aanbod met warmtepompen, relevant voor haast elke situatie (zoals de EH0615DC). De hamvraag is, welk type rijmt met mijn wensen? Hierna bekijken we kort & bondig de meest populaire systemen.

1. Lucht/lucht warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp nuttigt buitenlucht, en zet dat om naar energie. Dit is mogelijk dankzij een soort airco buiten. De opgevangen warmte gaat via leidingen naar het binnendeel. Deze installatie converteert buitenlucht (5⁰C) met een speciale compressor naar warme lucht. Lucht-lucht is er als hybride systeem en standalone (all-electric). Misschien informatief: warmtepomp installateur Dronten.

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp nuttigt ook energie uit de lucht. Denk hierbij aan ventilatielucht, buitenlucht of omgevingslucht. De opgewekte energie wordt gebruikt voor water op hoge temperatuur. En dit wordt dan ingezet voor radiatoren/vloerverwarming en water voor in de badkamer. Je komt dit principe tegen bij een ventilatiewarmtepomp. Enthousiast? Ga een Emmetiketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

Zo’n bodem-water warmtepomp haalt bodemwarmte. De unieke bodemwarmtewisselaar profiteert van de warmte in de grond (circa 10 – 13 graden). Dit gaat op zijn beurt naar het systeem. Dit proces heeft tot doel het verwarmen van water en het verwarmingssysteem. Zo’n grond-water warmtepomp warmt jouw woning op in de winter/herfst, en koelt de woning in de zomer.

4. Water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp haalt warmte uit het water in de grond. We differentiëren een open- of juist gesloten systeem. De warmte uit het grondwater wordt veranderd in toepasbare energie. Onder andere voor de (CV) verwarming in woningen en water om te douchen. Geschikt voor radiatoren en vloersystemen. De pomp kan je huis in de zomer koelen.

5. Hybride warmtepomp

Een zogenaamde hybride warmtepomp kan samenwerken met je gas CV-ketel. Een hybride pomp is niet in staat alles te verwarmen. De HR-ketel ondersteunt op koude dagen en als er op 1 moment veel warm tapwater wordt gebruikt. Een hybride warmtepomp bestellen is betaalbaarder in verhouding met een standalone installatie. Minder fraai is het feit dat je in 2030 weer moet overstappen. Een veelgevraagd toepassing is zo’n ventilatiewarmtepomp. Dit type systeem maakt gebruik van ventilatielucht. Combineer nu warmtepomp aanleggen in Culemborg.

Emmeti CV ketel met hybride warmtepomp

Heb je thuis al een warmtepomp hangen? Of afgelopen jaar een gasketel laten aansluiten? De meeste mensen vergeten dat er ook combinatie van beide systemen mogelijk zijn. Zo’n cv ketel in combinatie met warmtepomp (hybride installatie) is duurzaam heeft een leuke opbrengst. De prijs van een hybride installatie is echt voordeliger in vergelijking met volledig elektrische installatie (check Emmeti warmtepomp prijzen maart 2024). Waarom veel mensen kiezen voor een hybride pomp: voordelig, gemakkelijk te plaatsen, goed te integreren in bestaande woning (En er is Emmeti subsidie). Belangrijk minpunt is dat je niet van het gas af bent: het systeem kan niet zelfstandig opereren. Een gasketel samen met warmtepomp is eigenlijk niet voldoende. In het jaar 2050 zijn er alleen nog woningen zonder gas.

Ervaringen

Verwarm jij jouw woning al duurzaam? Een hybride of een volledig elektrische installatie? Wij horen graag over jouw ervaringen met Emmeti warmtepomp. Nuttig voor woningeigenaren die zoekende zijn naar een “groene” manier van verwarmen. Emmeti warmtepomp

Nieuwsgierig

Vraag meerdere offertes aan en ga voor de goedkoopste installateur