Warmtepomp van DPA

Kies voor een duurzaam alternatief en bespaar ieder jaar tot €420

DPA warmtepomp installateur

Een geschikte DPA warmtepomp kopen? Gasketels kunnen straks niet meer. Daarom bestaan er reusachtig veel alternatieven voor de cv-ketel. De warmtepomp loopt hierin voorop. Via onze website tref je alle info over de verschillende apparatuur, prijzen van de installaties, en ervaringen met de warmtepompen van DPA.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Check welke warmtepomp versie wel/niet geschikt zijn voor jouw huis.
  2. Maak een keuze voor de installatie die aansluit bij jouw woning, wensen en budget.
  3. Overweeg de aangeboden prijs en neem een betrouwbare DPA warmtepomp installateur. Neem de reviews en keurmerken in acht.
  4. Vraag om een uniek warmtepompsysteem. Zo’n installatie is namelijk altijd maatwerk.
  5. Laat de warmtepomp installeren. Laat dit doen door dezelfde specialist.
  6. Controleer of de installatie zuinig en juist draait. Het onderhoudsboek en de garanties berg je veilig op.
  7. Vul het formulier in voor de subsidieaanvraag. Bekijk ook de Clivet warmtepomp.

Zijn alle huizen geschikt?

  • Dak, vloer en gevel zijn voldoende geïsoleerd.
  • In alle ramen zit HR++ glas of triple glas.
  • Lagetemperatuurverwarming (bij voorkeur vloerverwarming).
  • Installatieruimte voor het aanleggen van het warmtepompsysteem (+ boiler).
  • Bij volledig elektrisch: locatie voor grondboring / lucht-unit.

Welke DPA warmtepomp past in mijn woning?

DPA verkoopt verschillende warmtepompen, relevant voor praktisch iedere woning (zoals de Polaris 09 KNK). Maar, welk type rijmt met mijn woning? Hieronder behandelen we in het kort de meest interessante opties.

1. Lucht/lucht warmtepomp

De lucht-water warmtepomp kiest voor de buitenlucht als warmtebron. Dit kan het apparaat dankzij een soort airco buiten. De gewonnen warmte wordt vervoerd naar de “binnenunit”. De installatie zet de koude lucht (5 graden) via de compressor naar warme lucht. Lucht-lucht is er als hybride en all-electric (standalone). Ga direct een warmtepomp installateur Den Helder.

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp nuttigt ook energie uit de lucht. In de regel vaak omgevingslucht, ventilatielucht of buitenlucht. De opgewekte energie zorgt voor water op hoge temperatuur. En dit wordt dan ingezet voor radiatoren/vloerverwarming en/of water om te douchen. Dit zien we ook terug als een ventilatiewarmtepomp. Enthousiast? Ga een DPAketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

Zo’n bodem-water warmtepomp gebruikt bodemwarmte. De gepatenteerde bodemwarmtewisselaar neemt de warmte uit de bodem (circa 11 – 13 graden). De vrijgekomen warmte gaat nu naar het systeem. Dit proces heeft tot doel het verwarmen van water en het verwarmingssysteem. Deze grond-water warmtepomp maakt het in de winter aangenaam warm, en heeft een koelende functie op warme dagen.

4. Water-water warmtepomp

De water-water warmtepomp onttrekt de warmte uit water in de grond. Je kunt kiezen uit een gesloten of open bron. De warmte uit het grondwater wordt geconverteerd naar hoogwaardige bruikbare energie. Dit wordt toegepast voor o.a. het verwarmen van je woning en om water op te warmen. Werkt prima met radiatoren en vloerverwarming. Het systeem warmt niet alleen op, het kan ook koelen.

5. Hybride warmtepomp

Een meer betaalbare hybride warmtepomp staat in verbinding met de CV-ketel op gas. De hybride installatie kan niet alles zelf doen. De HR-ketel ondersteunt voor de momenten dat het te koud is buiten, of als er veel warm water wordt verbruikt. Een hybride warmtepomp bestellen is betaalbaarder in verhouding met een full-electric type. Belangrijk: dit betekent dat je een gasaansluiting houdt. Een prima product betreft de ventilatiewarmtepomp. Deze installatie haalt warmte uit de ventilatielucht. Neem nu een warmtepomp aanleggen in Beverwijk.

DPA CV ketel met hybride warmtepomp

Beschik je al over een warmtepomp. Of heb je net een gloednieuw gasgestookte ketel laten aanleggen? Het gros van de huizenbezitters realiseren zich te weinig dat er ook combinatie van beide systemen mogelijk zijn. De cv ketel in combinatie met warmtepomp (genaamd hybride systeem) is milieubewust en niet onverdienstelijk. De prijs van een hybride installatie ligt vele malen lager dan een volledig elektrisch systeem (zie DPA warmtepomp prijzen april 2024). De pluspunten van een hybride systeem zijn o.a.: betaalbaar, eenvoudig te installeren, werkt prima samen met huidige verwarming (En er is DPA subsidie). Belangrijk minpunt is dat jouw gasaansluiting behouden blijft: De CV-ketel blijft noodzakelijk. Een gasketel gecombineerd met warmtepomp is straks niet genoeg. Per 2050 zijn er alleen nog woningen zonder gas.

Ervaringen

Gebruik jij reeds een duurzaam systeem? Een hybride of misschien wel een full electric pomp? Deel gerust jouw ervaringen met DPA warmtepomp. Praktisch voor woningbezittersdie interesse hebben in een “groene” bron van energie. DPA warmtepomp

Wat

Vraag offertes op en vind een voordelige installateur.